2 d’abril del 2007

Tortosa força la màquina per acabar el pavelló de Remolins abans d’Expoebre

Aquesta setmana s’enllestiran els treballs de la coberta i també la urbanització dels accessos

L’activitat és frenètica aquests dies al voltant del nou pavelló que l’Ajuntament de Tortosa està construint al recinte firal de Remolins. Dues grues enormes treballen a preu fet per acabar durant aquesta setmana la coberta del pavelló, que entrarà en funcionament el 28 d’abril amb motiu de la inauguració de la fira multisectorial Expoebre. A més, ja s’ha instal·lat la barana de protecció entre el desguàs del canal de l’Esquerra i la zona enjardinada de l’entorn del pavelló, on ja s’han plantat unes palmeres. D’altra banda, també està gairebé a punt la urbanització de l’entorn, amb la zona d’aparcaments i els accessos al recinte firal.

Divendres va esgotar-se el primer termini fixat perquè l’empresa constructora Lubasa fes a l’Ajuntament l’entrega de les obres del nou pavelló multiús que Tortosa ha construït a Remolins. Amb tot, els treballs encara continuen, i durant tota aquesta setmana encara caldrà enllestir la coberta i també la urbanització dels accessos principals. El pavelló ja fa mesos que va prendre la seua forma definitiva, que va dissenyar l’arquitecte argentí Mario Corea. Al seu interior hi tindran cabuda quatre pistes poliesportives, i per tant serà un equipament preparat per celebrar-hi tot tipus de competicions, però també fires monogràfiques, congressos, concerts i altres tipus de grans esdeveniments. De moment, la inauguració del pavelló està prevista pel 28 d’abril, dia en què el president de la Generalitat, José Montilla, serà a Tortosa per visitar la fira multisectorial Expoebre. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, José Martín, va garantir que el pavelló serà plenament operatiu pels dies de la fira, ja que, tot i aquest últim retard puntual, l’entrega de l’obra està prevista pels pròxims «vuit o deu dies». «Ara ja han acabat gairebé tot el sostre i el substrat per a la coberta enjardinada», va remarcar Martín. El sostre enjardinat del pavelló facilitarà la seua climatització, però també minimitzarà l’impacte visual de l’edifici, ja que quedarà «perfectament adaptat» a l’entorn del parc de la fira.

>La peça central del nou recinte firal

La fira multisectorial Expoebre abandonarà enguany el seu recinte tradicional, al parc municipal Teodor González, i traslladarà els seus expositors i totes les seues activitats al nou recinte firal de Remolins. Sens dubte, la peça central del recinte serà el nou pavelló multiús, que l’arquitecte Mario Corea va concebre com un gran edifici contenidor. De fet, al seu extrem oest, encarat a l’Ebre, s’ha construït un gran escenari reversible, que podrà ser utilitzat des de dintre del pavelló i també des de la plaça exterior que ha quedat entre el pavelló i el riu. Les obres de l’edifici han costat 6,2 milions d’euros, encara que els treballs complementaris, com la millora del paviment de les pistes poliesportives, la il·luminació exterior, la refrigeració o la construcció dels accessos ha elevat el cost uns 2 milions més. El recinte firal tindrà dos accessos, un per l’avinguda de Remolins i l’altre pel passeig paral·lel al riu.

El Punt (1-Abril-2007)

24 comentaris:

  1. Ja poden espavilar-se per fer una bona expoebre, ja que si és com els ultims anys no val la pena tant de pavelló.
    Jo voldria saber el cost total de l'obra i com s'ha pagat.
    Que el senyor Martin ens expliqui com ho farà per pagar aquesta obra faraònica.
    Una altra pregunta que penso, és com accediran els camions de montatge a la fira, no serà un caos brutal tenint en compte que hi ha un camí d'anada i un de tornada.
    Crec que es un decisió precipitada anar al pavelló, ha primat més la politica, la fira és a dues setmana de les eleccions que no pas la bona organització de la fira.
    Ja verem com acabarà...

    ResponElimina
  2. Les obres faròniques per exelència eren les piràmides, i com tots sabem, servien per a enterrar els faraons. Aquesta obra FARAONICA, servirà per a enterrar políticament al actual alcalde. Mentres endeutem més les arques municipals, que amb aquests últims 8 anys, supera els 40 M d'euros, i hipotequem el futur de Tortosa, els carrers sembles més pròxims al tercer mon, que als de la futura capital de les Terres de l'Ebre. Ell es pensa que amb aquesta obra ens enredarà a tots, però no taparà el fracàs polític i social de la seva tasca al capdavant del consistori.
    Passarà a l'història com l'alcalde, que no va escoltar a la societat civil i ,a costa de tenir uns carrers malmesos, unes instlal·lacions esportives tercersmundistes i unes entitats divorciades amb l'ajuntament, va endeutar al poble i a la EMSP per a a duu a terme un "CAPRICHO" d'adolescent. Cincerament penós.

    ResponElimina
  3. Abans d'expoebre o abans d'eleccions????

    Jo diria que l'han d'acabar abans d'elecions que "importa més". A més Rafel Lluís -regidor de Fires- va dir en algun moment que preferia seguir fent expoebre al parc Teodor González. Quina ment més oberta, pobre home.

    De la mateixa manera que el pavelló polisportiu (i a la vegada per alguna fireta) també s'ha d'acabar abans d'eleccions la rodonta d'accés a l'Hospital Verge de la Cinta. Déu meu quina rotonda!!! Han demanat suport a Amposta? allí si que saben fer rotondes en temps rècord !!!!

    ResponElimina
  4. Lo de la rotonda de la Simpàtica es increible.
    Sols hi traballen quatre obrers (¿?), els vials (especialment el que sortin de la rotonda encara la Simpàtica) son estrets, mentre que les aceres son grans i el cercle central es grandiós: ¿ saben utilitzar les eines i formules de càlcul ?,¿ volen ficar un heliport ?, ¿ una plaça de braus? ¿ una estatua a la inoperància ? ( ¿ perqué Tortosa té tant poques estatues ?), ¿ quantes vegades foradaran la baixada de la Simpàtica ?, ¿treballen amb planos o tot ho fan a ull?. En fi, despres d'anys amb la imatge trista i decadent de les tanques metàliques, ara pareix que ens volen enlluernar amb una rotonda fallera.

    ResponElimina
  5. Llove.. "porco governo"

    Si plou perque plou.... i si no plou perque no plou.

    A mama la gossa blanca....

    Destructors

    ResponElimina
  6. Veurem aviat con la ExpoEbre es tornará a fer al Parc Municipal, i aquest singular edifici quedará per altres events que res tindrán a veure amb la primitiva finalitat. De Pavelló Firal passará a Pavelló Poliesportiu....Al temps!

    ResponElimina
  7. Cada dia que passa, m'en dono mes conte del sectarisme imperant.
    Les coses sembla que estan be o mal fetes, en funcio de qui les fa, ni mes ni menys, tot plegat....MOLT TRIST.
    Tots aquests que critiquen el pavello firal, (en tant que obra faraonica),els convido, per exemple, a veure les obres de l'antic colegi de la Immaculada de Jesus (CIU)que, si molt no m'equivoco, proporcionalment als habitants, deu representar els mateix, si mes no, "faroneisme" que el pavello, que no nego.....però, tots moros o tots cristians.

    ResponElimina
  8. Al primer anonim,
    Que creus que per a la construccio del pavello no ha calgut que n'entresen de camions?

    ResponElimina
  9. Lo pavelló firal és la capsa on Joan Sabate serà enterrat políticament.

    ResponElimina
  10. Esperem que al menys el Pavelló no estigui acabat a "patades" com va fer Beguer (CIU) amb l'Auditori, que l'ùnic consol que ens queda es que vingui una ventada i el foti a terra, per a fer-ne un de nou i en condicions.

    ResponElimina
  11. Els sindicalista de ccoo Sr Jose Martin Salmanteño que le importa un huevo Tortosa, i com No el ilustre Sr. Sabate Alcalde de Tortosa tots dos afiliats a CCOO, morts de gana en la seva singladura i ara farts i enriquits per la igorancia de un poble, ple de inmigrants gracies als seus homolegs UGT i CCOO que enganyen a esta gent per engrandir les seves arques.i al poble auctocton que li donen .

    gracies Sres. del PSC

    ResponElimina
  12. A palabras humedas....oidos impermeables.
    De totes maneres, L'alcalde, no esta afiliat a ccoo

    ResponElimina
  13. Però hi estava afiliat, clar, com ara, juntament amb el señorito Jose, "son de los nuevos ricos", com diria el subjecte abans esmentat...ya no se mezcla con la plebe.

    ResponElimina
  14. A l'anonim de les 8'08.
    No es el mateix anar en un camió de terra o materials sense cap pressa, que tenir que montar i desmontar en dos dies l'estructura de la fira, que segur que seran molts camions.
    I estic segur que algun veí del barri ja li haurà ocasionat més d'un problema el pavelló abans d'estar acabat i tot.
    Jo crec que es un obra massa gran per les necessitats reals de la ciutat i que ara es vol vendre com multius i altres coses perque l'hem hagut de pagar entre tots.
    a més crec que el lloc on estar no és l'idoni, fins que no hi hagi millors accessos, dis-li el tercer pont promés per l'alcalde...

    ResponElimina
  15. Los Rojos, al ver que la guerra que tanto proclamaron se les escapaba de las manos, decidieron sacar el ORO de España. Condenaron al pais a la mas absoluta ruina tras dejarlo sin sus reservas de oro....Y de ser el 4º pais en riqueza de oro a quedarse sin practicamente nada....Eso si, Rusia principalmente y Francia en menor cantidad, pasaron a engordar sus divisas en oro, gracias a la "generosidad" de los rojos españoles.

    ResponElimina
  16. Mira que en tens de webs fatxes per a triar... ( COPE, Libertadigital..) pos no, has tingut que parar aqui. Fot el camp i no ens mareiges.

    ResponElimina
  17. Proxim Alcalde Tortosa per part del PSC Bin Laden, nacido en Riad, Arabia Saudí, fue el decimoséptimo hijo (entre más de cincuenta) de Mohammad bin Laden, uno de los empresarios de la construcción más ricos de Arabia Saudí. Bin Laden se graduó de Administrador de empresa en la Universidad Rey Abdul Aziz. Cuando su padre murió en un accidente en helicóptero en 1968, su enorme imperio industrial, el Grupo Binladin, pasó a manos de sus hijos.

    ResponElimina
  18. Anda que no molaria...

    ResponElimina
  19. I ARA VA I PUJA EL RIU... I EL PAVELLO EN ZONA INUNDABLE.... UMMMMM A VEURE A VEURE SI ENS FARAN UNA PISCINA COBERTA SENSE PENSAR-S'HO

    ResponElimina
  20. Este pavelló l'han fet a correcuita per tal de poder-lo inaugura la seua exelencia Joan Sabate. Oco que no mos caigue al cap.

    ResponElimina
  21. Todo honor y toda gloria, que nos deja con un endeudamiento de mas de cinco mil millones de las antiguas pesetas, y con el hándicap de no poder construir en cuatro actuaciones del tan cacareado POUM, que suponen mas de 4000 viviendas que no se van a poder hacer por incompetencia supina del actual "Govern Municipal"...Peor imposible!!

    ResponElimina
  22. Velles remugadores!
    Politicastres de mitja galta!
    Tupins de vicis!
    Fargues empastifades!
    Culs coents!
    Blanques flors de xemeneia!
    Que la verge de la Misericòrdia vos empelte una mica de Gracia i originalitat!
    O no en sortirem del cau de lladres i malparlats que ens entren pels quatre cantons!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta