27 de maig del 2007

La URV és vida

El director del campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a les Terres de l'Ebre, Azael Fabregat, va presentar aquesta setmana a Tortosa el vídeo promocional i la imatge gràfica que identificarà el campus de Remolins. El vídeo, que formarà part d'una campanya publicitària per donar a conèixer el nou campus a tots els sectors de la població, pretén tocar la fibra identitària i ens recorda el lema Lo riu és vida que la Plataforma en Defensa de l'Ebre va utilitzar durant la mobilització contra el transvasament. La URV, com "riu de coneixement, també és vida", conclou l'anunci del campus de les Terres de l'Ebre. Una mica sobat, la veritat...

5 comentaris:

  1. Si estos de la URV recent arribats, mos volen col·locar un refregit com a "wallpaper" pos comencem fatal.
    Aviam si tothom se'n assabenta i los "Iuniversitaris" també: ens cal imaginació, i els recursos que necessita esta. No ens val una resta de subproducte d'universitat delegada, que és el que ens estan venent.
    Campus petit, inundable i ofegat al nàixer. Vaja, que com si fossem la fàbrica dels recanvis.
    Lo segle que encetem ja ens obrirà els ulls, però, no estaria de més tindre'ls ja oberts i anar en lo que ens ve. O per a que paguem als Universitas-ris?
    Ah! I que los del cau del César amollen los sextercis!

    ResponElimina
  2. La pmeva pregunta és cal la universitat a Tortosa? aquest mateix any ha sortit un estudi fet per la generalitat on a les universitats de Lleida, Tarragona i Girona tindran que treure carreres per falta d'alumnes. És això el que realment volem? una facultat amb 3 diplomatures i com a molt una llicenciatura? El punt de partida ja és erroni, no tenim que evitar que els joves marxin, tenim que potenciar que els joves de fora vinguin. Com? creant una especialització en alguna matèria. Al priorat atreuen alumnes de tot l'Estat Amb el tema del vi, al pirineu lleidatà en esports d'aventura ( a un poblet com pont de suert hi han més de 20 estudiants de Tortosa). Ara si volem tenir la universitat nomès per dir que en tenim una a la nostra ciutat, endavant.Però si desprès resulta deficitaria i se'ns talla l'aixeta ( economicament parlant) no tindrem dret a queixar-nos

    ResponElimina
  3. En un principi hi ha estudis realitzats que les 3 carreres que es faran tenen una previsió mínima necessària d'alumnes del territori. Infermeria fa anys que existeix al Verge de la Cinta, Econòmiques ha estat funcionant ja fa dies, i es vol posar Magisteri (només algunes línies). Ben mirat no és cap barrabasada: els alumnes de les TE que es fins ara es matriculaven a la URV en lloc d'anar a Reus o Tarragona podran cursar els estudis a Tortosa. És alguna cosa similar al que es feia amb els instituts: si hi havia alumnes, calia posar un institut en cada poble.
    Subproducte d'Universitat delegada? fàbrica de recanvis? què fàcil que és dir això, anònim/a, i què difícil és dir alguna cosa en positiu... Siguem realistes, los primers culpables que no hi hage una Universitat potent són los mateixos tortosins: quan vos espavilareu? sense anar més lluny, que ja s'han requalificat els terrenys?

    No trobeu que la creació del Campus pot ser un embrió d'alguna cosa més gran (si ho volem de veritat)? a partir de les necessitats del territori (i del plantejament estratègic de futur que en fem els ciutadans) la Universitat pot ser una eina per aconseguir-ho i projectar-nos! (i quan ho tinguem clar ja implantarem aquella especialització universitària que farà que vinguen de fora).

    Ara, el que cal tindre clar és que, de moment, el Campus només dóna servei a les necessitats universitàries "bàsiques". Si volem alguna cosa més haurem d'exigir als polítics la seua feina: planificació i inversió de capital (perquè sense quartos ben poca cosa se pot fer).

    ResponElimina
  4. Jo el que trobo es que estos sociates se´n estan aprofitant una mica massa de la PDE, no trobeu?

    ResponElimina
  5. Torno a ser l'anomim d'abans. No veus que l'important és atreure a gent de fora. Intentar crear una marca de qualitat. Com han fet al priorat s'han espaecialitzat amb tot allò que està relacionat amb vins, i atreuren gent de fora. Aquesta és la clau que vingui gent de fora, si la gent vol marxar fora a formar-se que ho faci. És més tindria que ser fins i tot obligat marxar i veure una mica fora de tortosa ( com passa anglaterra, EUA, Holanda.. on als 18 anys fora de casa) i no es escusa els preus dels pisos perque amb les beques i compratint pis es pot fer. O sigui que no cal copiar models que han fracassat. I si que et dic coses amb positiu, crear una marca ( com s'ha fet turísitcament) i despres provar d'atrure gent de fora. I nomès faltaria que ara la culpa fos de la gent de Tortosa si hi ha universitat o no, per això ja hi ha gent que cobra

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta