13 de juliol del 2007

Andreu Martí ja és el president del Consell Comarcal del Baix Ebre

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, va ser proclamat ahir president del Consell Comarcal del Baix Ebre, gràcies als vots de CiU i ERC, que formaran el nou govern, i també amb el suport de l'únic conseller del PP, el tortosí Antonio Faura. Martí presidirà el consell del Baix Ebre durant els primers dos anys del mandat, i després serà substituït per l'alcalde de l'Aldea, el republicà Daniel Andreu. Faura va afirmar que donava suport al president de CiU per afinitat ideològica, perquè el pacte de CiU amb ERC era "l'únic possible" al Baix Ebre, i també per una qüestió personal. Segons Faura, Martí ha governat "amb valentia, habilitat i capacitat de gestió" a l'Ajuntament de Ametlla de Mar, on els veïns l'han recompensat amb la majoria absoluta. En canvi, el portaveu comarcal del PSC, Jordi Bonilla, va dedicar el seu discurs a remarcar que els consells són una administració obsoleta en el marc del nou Estatut, i que el repte dels socialistes és aconseguir la implantació de la vegueria de les Terres de l'Ebre.
Durant el seu discurs, Martí va afirmar que serà difícil superar la "bona gestió" feta pels seus antecessors, i especialment va destacar la feina del seu predecessor al càrrec, Ferran Bel. De fet, el nou alcalde de Tortosa va assistir a la sessió de constitució del consell, acompanyat pel president de la federació d'ERC a l'Ebre i alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa. En aquest sentit, Andreu va afirmar que el pacte entre CiU i ERC dóna "viabilitat" al govern comarcal, i va assenyalar que el consell del Baix Ebre és el millor lloc per aplicar polítiques socials i d'atenció als pobles amb menys recursos, que és una de les prioritats dels republicans. A més, el portaveu d'ERC va garantir que un dels objectius principals del nou govern serà desenvolupar el consorci de residus del Baix Ebre. Però va ser el nou president l'encarregat d'ampliar les línies d'actuació del nou govern, més enllà del pla d'acció concretat entre CiU i ERC. Així, Martí va afirmar que buscaran modernitzar l'economia de la comarca; potenciar el desenvolupament de polígons industrials, impulsar polítiques d'atenció als col·lectius més necessitats, i fomentar el reciclatge, amb una millor gestió de la recollida dels residus de la comarca.
D'altra banda, el republicà Alfons Montserrat va ser reelegit com a president del Consell Comarcal del Montsià, a partir de la reedició del pacte d'ERC amb el PSC. Montserrat serà el president del consell del Montsià durant els primers dos anys, i després el també alcalde d'Alcanar serà substituït per l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor Gonell. El pacte del Montsià dóna continuïtat institucional al govern d'esquerres, ja que l'acord anterior entre el PSC i ERC establia un programa de govern de vuit anys.

Per saber més:
-Pactes estables a escena (El Punt)

2 comentaris:

  1. Felicitats al Sr. Andreu Martí pel nou càrrec i la nova responsabilitat. Ha demostrat ser un bon alcalde de l'Ametlla de Mar, per tant, potser un bon president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

    ResponElimina
  2. Que Deu ens agafi confesats.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta