13 de juliol del 2007

L'Ebre i el Matarranya se sumen a una campanya europea per la millora mediambiental dels rius

El Brugent, el Francolí i el baix Gaià també participaran diumenge en el «Big jump»

La Casa de l'Aigua de Tortosa, amb la col·laboració de l'entitat Gubiana dels Ports, ha organitzat per diumenge una jornada de suport a la campanya europea Big jump, amb una excursió i una capbussada al riu Matarranya, per reivindicar el bon estat mediambiental dels rius. En realitat, la jornada és coordinada a Catalunya per la Xarxa Nova Cultura de l'Aigua, i també hi haurà activitats en una dotzena més de rius del país, com ara el Gaià, el Francolí, el Ter, el Llobregat, el Segre i el Besòs.

Una de les coordinadores de la jornada a l'Ebre i el Matarranya, Inés Masip, va explicar que la campanya pretén reivindicar el dret a tenir uns rius amb una bona qualitat mediambiental, on banyar-se no siga una excepció. De fet, a Catalunya la campanya porta el lema Mulla't pels rius, i a la demarcació de Tarragona s'han organitzat accions al Matarranya, afluent de l'Ebre; al riu Brugent, afluent del Francolí, i al tram baix del riu Gaià, al punt per on travessa el camí d'Altafulla a Ferran. «Nosaltres hem volgut fer-ho al Matarranya per no perdre de vista que pertany a la nostra conca i que actualment és un riu molt amenaçat per un excés d'usos antròpics i per nous projectes, com ara una presa», va detallar Masip. L'acció del Matarranya, organitzada per la Casa de l'Aigua de Tortosa amb la col·laboració de Gubiana dels Ports, consistirà en una excursió a peu entre la font del Teix i les Gúbies del Parrissal. En arribar-hi, està previst que una vintena de persones facin una capbussada per denunciar la disminució de cabal en superfície, tant del Matarranya com dels seus afluents Ulldemó i Algars, «per culpa de l'augment dels usos antròpics aigües avall». De fet, la jornada també pretén constatar la riquesa i la feblesa d'un espai en risc, per conscienciar els ciutadans de la necessitat de preservar els rius i les zones d'aigua del massís dels Ports. D'altra banda, Masip va comentar que ahir al vespre estava prevista l'arribada a Tortosa dels participants en el descens en piragua de Flix al mar, una activitat que al llarg de set dies ha organitzat la Fundació Nova Cultura de l'Aigua per reivindicar l'ús social i la millora ambiental del riu Ebre.

El Punt (13-Juliol-2007)

1 comentari:

  1. que tinguin sort, l'aigua és vida
    i el PP torna a la carga, aneu amb compte

    salutacions des de Reus

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta