19 de juliol del 2007

El cronista Cristòfor Despuig s'incorpora al repartiment de «La taverna d'Enrico»

Els Quicos també celebren el 450è aniversari de l'escriptura dels «Col·loquis»

El cavaller Cristòfor Despuig, autor dels Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, serà enguany un dels personatges que freqüentaran diàriament La taverna d'Enrico, a l'espectacle que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries representen a la Festa del Renaixement. De fet, La taverna d'Enrico és un dels espectacles més antics de la festa, ja que es representa des de fa onze anys. La incorporació de Despuig pretén commemorar el 450è aniversari de l'escriptura del llibre dels Col·loquis.

El personatge de Cristòfor Despuig estarà interpretat per l'actor Toni Martínez, que serà testimoni de tot el que passa a la taverna més animada de Tortosa. Despuig en prendrà nota acuradament, i el que vegi al local d'Enrico Provinciale l'inspirarà per escriure el text més representatiu de les lletres catalanes durant l'època del Renaixement. Amb aquesta premissa, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han volgut afegir-se a la celebració del 450è aniversari de l'escriptura del llibre Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa. De fet, l'organització de la Festa del Renaixement també ha volgut donar un protagonisme especial a la figura de Despuig, que també serà el protagonista d'un espectacle itinerant, les Trifulques al carrer, a càrrec de la companyia Tamquam.
La primera representació de La taverna d'Enrico serà avui a partir de les onze de la nit en l'escenari habitual, el pati del Casal Tortosí. L'espectacle va ser creat per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries expressament per a la Festa del Renaixement. El muntatge explica la història d'un grup de rodamons i artistes que fan nit a la taverna d'un tortosí de Ferreries d'ascendència genovesa, Enrico Pronvicale. A més dels actors que interpreten els Quicos (Artur Gaya, Quique Pedret, Jordi Fusté, Josep Lanau i Sergi Molina), també hi apareixen Eusebi Morcillo (Moniato Xou), Núria Borràs i Xavier Serrano, conegut per les seves imitacions de Josep Piqué i Josep Antoni Duran Lleida a la sèrie humorística Polònia, de TV3.

> 25.000 espectadors

Les localitats per veure La taverna d'Enrico ja fa dies que s'han posat a la venda al preu d'onze euros, a les oficines d'Hife Tours de Tortosa i també a través de les pàgines web de l'empresa (http://www.hife.es/) i de la Festa del Renaixement (http://www.festalderenaixement.org/). Enguany s'han programat dotze representacions obertes al públic, així com un passi especial dedicat als voluntaris de la festa. Segons l'empresa Túbal Cultura i Espectacles, uns 25.000 espectadors ja han vist La taverna d'Enrico, tot un rècord per a una obra de teatre musical produïda a l'Ebre, i que només es pot veure en el marc de la Festa del Renaixement.

El Punt (19-Juliol-2007)

Foto: Abraham Sebastià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta