31 de juliol del 2007

El govern de Tortosa encara no ha abordat els canvis en l'ordenança de civisme

Ahir va acabar-se el termini per presentar al·legacions a la nova ordenança de civisme de Tortosa, i pel que llegim avui a El Punt el grup municipal d'ICV va ser l'únic grup de l'Ajuntament que va presentar-hi esmenes per reclamar la seua derogació. Avui també ho farà el Casal Popular Panxampla, que s'ha manifestat reiteradament en contra de la nova ordenança, aprovada just abans de les eleccions. De fet, CiU va votar al costat del PSC, per la proximitat de les eleccions, tot i estar en contra d'alguns aspectes del text (que no va concretar gaire). Ara tant CiU com ERC semblen estar d'acord en què caldria refer la nova ordenança de civisme, però segons assenyala el portaveu d'Esquerra, Ricard Forés, el govern tortosí encara no ha abordat el tema. Entenc que el nou govern municipal té molta feina damunt de la taula, però l'ordenança de civisme és una de les qüestions més importants i urgents, i que més afecten directament la vida quotidiana de tots els ciutadans. El text es troba ja en una de les últimes fases de la seua tramitació, i haurien de tenir clar si volen deixar sense efecte aquesta ordenança, si volen reiniciar el procés o si només volen modificar-la, assumint algunes de les al·legacions presentades. I més encara, tenint en compte que tant CiU com ERC portaven la necessitat de fer noves ordenances de civisme als seus respectius programes electorals.

4 comentaris:

  1. Pos ja es hora de que s'ho mirin, no? Això es el que té aprovar les coses per pur electoralisme sense mirar-se el contingut. Després s'ha de derogar o, si més no, revisar de cap a peus, per tal d'evitar l'aplicació de autèntics nyaps com la malaideta ordenança. I jo em pregunto: actuar d'aquesta manera, fent i desfent, es fer-ho bé?

    ResponElimina
  2. Hi ha gent que confon ser d'esquerres amb ser anàrquic. Posar ordre en l'espai públic és una mesura que hauria de ser defensada per tothom, perquè els qui més afectats per un mal ús dels béns públics són els més febles.

    ResponElimina
  3. No he llegit l'ordenança, només algunes coses als diaris, però si que estic d'accord en un article de "Quico el celio" fa uns dies a la Veu de l'Ebre. Està molt bé ser "civics" però ens han/hem de donar l'oportunitat de ser-ho. No podem orinar al carrer - però on estan els lavabos publics (hi havien d'aquests portatils al Reneixament?)? Els gossos no han de fer el seu "negoci" al carrer, però on els podem portar a passejar (hi ha algun lloc que no sigui també lloc de jugar crios?)? No hem de ficar cartells al immobiliari urba - pero hi ha llocs publics per fer les nostres revindicacions?
    Hi ha llocs i/o activitats pels jovens? etc etc

    ResponElimina
  4. Diari del votant anónim, per a la teva informació, ja hi han normes que regulen practicament totes i cadasuna de les actituds inciviques que recull l'ordenança. Mira't el Codi Penal, per exemple. Aixi que, no pateixis, l'ordre a l'espai públic te garantida la seva defensa només acomplint i fent acomplir la legislació vigent, sense que calguin aquestes ordenances fetes de cara a la galeria. Per cert, pel que fa als més febles, que et sembla que multin als indigents que demanen almoina al carrer? els afecta aquesta ordenança o no? demanar es fer mal us dels espais públics? no et sembla un despropòsit solucionar la pobresa a cop de multes?. Hi han més exemples dedespropòsit a l'ordenança. Llegeix-la i la comentem.
    Salutacios.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta