26 de juliol del 2007

El transport públic funcionarà igual a Tortosa durant el mes d'agost

El govern de Tortosa ha decidit modificar el contracte de gestió del servei públic municipal de transport urbà, amb l'objectiu d'augmentar la freqüència de pas dels autobusos durant el mes d'agost, entre les set del matí i dos quarts de tres de la tarda. Així, la cadència de pas serà de mitja hora, com en la resta de l'any. El contracte signat amb l'empresa Hife establia que durant l'agost es reduiria a la meitat el nombre d'expedicions d'autobusos, i per tant la freqüència de pas hauria estat d'una hora. La demanda ciutadana i la voluntat municipal d'aplicar polítiques de mobilitat sostenible han propiciat aquesta mesura que considero molt encertada, i que desconec si ja estava prevista per l'anterior govern o si ha estat una de les primeres decisions pràctiques del nou equip de Ferran Bel. La mesura afecta les línies de titularitat municipal, L2 (Temple-Centre-hospital Verge de la Cinta) i L3 (Sant Llàtzer-Centre-Remolins), i representarà un cost addicional de 5.134,36 euros a les arques municipals. És un bon començament, però crec que també seria positiu que el mateix servei s'incrementés a les tardes i també als caps de setmana, que és quan molta gent puja a l'hospital per veure els seus familiars i amics, o quan molts aniran al nou pavelló de Remolins per entrenar, competir o veure alguna fira, sense haver d'agafar el cotxe. El nombre d'usuaris que van fer ús l'any 2006 de les línies de transport urbà L2 i L3 van ser més de 108.000 persones, segons les últimes dades facilitades per Hife. El resultat va representar un increment del nombre d'usuaris del 18,7%, en relació amb l'any anterior.

2 comentaris:

  1. A vore, no cal autobusos cada 5 minuts com a Barcelona, pero al menos cada quart estaria bé. A la L3, son cada mig hora i damunt un dissabte que deixo el cotxe a casa i volia entrar dins tortosa en los crios, resulta que dissabte la L3 no circula. O es que los de sant llàtzer no som iguals que els demés?

    ResponElimina
  2. Ah però hi ha transport públic?
    Peruquè el preu que es paga més que "públic" sembla un luxe agafar el bus...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta