26 de juliol del 2007

La canalització del barranc de Caputxins afecta el trànsit de trens del cap de setmana

Quan una ciutat té obres a l'estiu, sorolls a les nits i afectacions importants en les línies de transport públic és que tot va com hauria d'anar per ser una capital. L'Ajuntament de Tortosa ha informat que les obres de canalització del barranc de Caputxins afectaran el trànsit ferroviari i comportarà algunes molèsties als veïns de la zona pròxima a les vies del tren. Els operaris de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) treballaran les nits del proper dissabte i diumenge, a partir de la mitjanit i fins a les vuit del matí del dia següent, més o menys. Els treballs poden resultar molestos a causa dels sorolls que poden generar, especialment les tres o quatre primeres hores. També hi haurà afectació per al servei de Renfe, concretament per als dos trens que tenen l’arribada a Tortosa a les 23.16 hores de dissabte i de diumenge, així com als dos que tenen la sortida a les 06.15 hores de diumenge i de dilluns. Segons l'Ajuntament, un servei de bus traslladarà els passatgers entre les estacions de Tortosa i l’Aldea. De fet, les obres s’han hagut de programar en horari nocturn per no provocar una major afectació al trànsit ferroviari. Les obres de conducció i desguàs del barranc de Caputxins fins al riu Ebre van començar d'urgència l’octubre de 2006, després que uns forts aiguats provoquessin una barrancada considerable i importants destrosses al Temple i a Sant Llàtzer, i la previsió és que acabin a finals de l'estiu. El pressupost és de 4,2 milions d'euros.

Foto: Ajuntament de Tortosa

8 comentaris:

  1. Falta la segona part, més ben dit, primera part, de l'historia d'uns altres obres publiques fets tal com cal... Lo part visible a la majoria de la gent és lo que expliqueu aqui, al Temple, que van començar d'"urgencia" fa 10 mesos. Però 2 o 3 anys abans ja es va començar a canalitzar/soterrar el Barranc més cap a dins. Van fer uns 200 m arribant casi fins al C/Barcelona, pero no van continuar. No soc cap expert pero a tothom que vam veure les obres no ens costava imaginar que passaria a la primera barrancada si l'aigua només podia entrar el "tunel" pero no sortir. Pos, aixo, es va reventar tot l'asfalt del carrer que s'havia fet nova damunt de les obres i va deixar un forat bestial on per fi va sortir l'aigua. Algu de les obres publiques es farà carrec dels costos adicionals a l'obra que va causar aquest fet, de no haver-ho acabat mai (o, del punt de vista no-expert, de haver començat les obres al reves!?) - o pagarem los de sempre?

    ResponElimina
  2. Es diu ràpid 4,2 milions d'euros... Ufff! A quant deu pujar això en pessetes, i el 3% quan deu ser?

    ResponElimina
  3. Sort que vinc a mitjans d'Agost i m'aturo a l'Aldea... prrt!

    ResponElimina
  4. Encara algú en dubta de la mala gestió de l'obra pública a la ciutat de Tortosa? Els últims quatre anys han estat d'un descontrol i d'una mala gestió lamentables. Esperem que això canvie i es rectifique la polítítica urbanística de la ciutat, tant en obres realitzades pel mateix ajuntament com per altres administracions.

    ResponElimina
  5. Les obres de canalització dels barrancs dintre del casc urbá no acaben amb les obres del barranc de Caputxins..Ara em vé a la memoria les destrosses que cada any origina el barranc de la Llet al seu pas pel Raval de la Sant Llàtzer . Una obra inacabada !!

    ResponElimina
  6. Si la insolencia tingues nom aquest seria el de "la granera", com pots dir el que dius. Jo ho entendria si tu foses un ignorant, però tu que has estat dins de l'aministració i saps com funciona no pot atrevir-te a fer un comentari com aquest.
    Tu saps ja que has estat fins al 15 de juny regidor que aquesta es una obra de l'ACA i que per tant sols amb la mala fe per davant es pot fer un comentari com aquest.
    I podem parlar del periode 95-99 i de la teva regiduria, et sembla bé?

    I de moment acabo aquí segur que dilluns tindré més dades que aportar sobre la primera "pifiada grossa" del nou equip de govern.

    ResponElimina
  7. Granera no tinc paraules. Tu solet et defineixes.

    ResponElimina
  8. Ara mateix estan en plena marxa les obres - es digne de veure l'espectacul de llum i so - millor que Pink Floyd - és per aixo, suposo, que la paserela esta plena de gom a gom amb espectadors (també, quin remei entre el calor, les obres, i el ball de la Raval, avui no hi ha ningu que dorm). Si voleu fer 4 duros, a passar per alli amb la nevereta plena de llaunes fresques i bocates de baldana, que la nit es llarga!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta