10 de juliol del 2007

Forés recorda als pedanis el reglament de bones pràctiques a les festes amb bous

El ple ordinari de l'Ajuntament tortosí va aprovar ahir la sol·licitud per autoritzar la celebració de les festes amb bous al poble de Campredó, així com la ratificació de l'acord de la junta de govern local per celebrar els bous a la pedania dels Reguers. Tots els grups (també ICV) van votar-hi a favor, però el portaveu d'ERC, Ricard Forés, va afirmar que el vot dels republicans era "amb algunes reserves". Així, Forés va instar l'alcalde Ferran Bel a recordar als pedanis del Reguers i Campredó l'existència d'un regalment de bones pràctiques en la celebració de les festes amb bous, redactat per la delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre fa uns dos anys. Segons el republicà, el document estableix una sèrie de recomanacions i actuacions complementàries, al marge del compliment estricte de la llei. "Volem que es puguin celebrar les festes amb bous al nostre municipi, però també avançant en la protecció dels animals", va afegir-hi Forés.

5 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Ho trobo perfecte. Cal cel·lebrar tardes de bous als nostres pobles i cal recordar que s'han de fer baix un respecte. Aquestes dues coses no estan barallades.
    Per cert, hi ha Tortosa, quan farem un parell o tres de tardes de bous? Algú sap algo del tema? Donarien una mica d'alegria a les festes de la Cinta. Hi ha molts de tortosins que ens agraden els bous pels carrers i hem d'anar a les poblacions veines i a les pedanies per poder-ho disfrutar. I no voldria que confonguem un parell de retallades en una plaça de les nostres terres amb una "corrida" amb picadors i matadors. Si us plau, no ho fiquem tot al mateix sac.
    A lo que anavem, algú sap com està el tema a Tortosa?

    ResponElimina
  3. a mi això de les bones practiques en lo dels bous em fa molta risa,
    crec que es un acte d'hipocresia total perque tots anem a vore bous i ja veiem que es fa amb les bones practiques
    i si escoltem als "torerets" que tenim a tots los pobles, voreu quin es el respecte que tenen als bous

    de totes maneres a mi este tema no m'interesa massa, no em discutire en ningu per això,

    això si, me'n riure un rato llarg quan m'expliquen batalletes com els revolcons del bou d'amposta d'aquest cap de setmana

    me'n riure mentres vaigue revolcant als "torerets" (pero sense fer-lo mal), però quan això acaba en dos tiros ja no em farà tanta gracia,
    els tiros en lloc de ser en bales a matar, podrien haber sigut amb un narcotic i no l'hagues calgut matar

    en definitiva BONES PRACTIQUES

    ResponElimina
  4. Pos no podrà ser Forès. Si estàs a favor de la protecció animal, i si el teu partit ho està, que em sembla que si, hauràs d'estar en contra de correbous i capllaçats.
    És fàcil no?
    A Europa no en volen de galimatiades d'estes, i aquí, pos mira, fins que les generacions boueres a la força, ja que no hi havia res més, es mòriguen de velles.
    Després, s'ha acabat lo marro dels criadors de bouets i vaquetes manant als parcs naturals.
    La festa antediluviana esta te els dies comptats.
    Com se't nota quets polític! Ni blanc ni negre ni banyat ni sec ....
    Mulla't home per la dignitat animal! Sense por!
    I tranquil, no perdràs més vots dels que ja has perdut i perdràs com a efecte del poder.
    Simplement:
    los bous als camps i que pasturen en pau!
    I les "persones" que s'inventen altres maneres de putejar al pròxim! Com per exemple .... 1,2,3 ....
    I això val per a ICV, PSC, CiU, PP, i aquelles organitzacions que sentiguen quelcom més que esclafits de tetosterona!

    ResponElimina
  5. La unica bona practica que serveix és deixar els bous en pau. No, no els ficarem al mateix sac que a les corrides pero si que podem ficar-los al mateix sac que les altres maneres de fer patir els animals sense caler. Si tots els grups ho veuen bé, pos, anem bé. Despres se preguntaran perque no votem o perque diem que tots son iguals ... en resumen, decepionant.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta