12 de juliol del 2007

ICV i ERC volen que el Parlament rebutgi el cementiri nuclear a Catalunya

ICV i ERC van presentar ahir conjuntament una proposta de resolució que dóna suport a la proposta d'acord de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, que demana que el Parlament i el govern català rebutgin la possible instal·lació del futur magatzem temporal centralitzat de residus radioactius. El president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, va afirmar que assumien per complet la proposta d'acord de la coordinadora, però que també volien incidir en la necessitat d'exigir al govern de l'Estat, a la comissió interministerial i a Enresa la necessitat d'establir un calendari de tancament de les nuclears. Forcadell va afegir-hi que la presentació de la resolució conjunta amb ERC concreta el compromís que ICV havia assumit el 3 d'abril. "Però continuarem lluitant perquè el Congrés dels Diputats estableixi un calendari de tancament de les nuclears, perquè és la única manera de definir quina és la quantitat de residus radioactius que tindrem, i saber quines seran les necessitats d'emmagatzematge de residus a l'Estat", va precisar. Forcadell també va remarcar que el procés per decidir la ubicació del dipòsit centralitzat hauria de fer-se "amb transparència i consens territorial, polític i social". En aquesta línia, el president d'ICV a l'Ebre va denunciar la possibilitat que el govern de Zapatero puga iniciar el procés de presentació de candidatura a finals de juliol, "perquè iniciar els tràmits a l'agost no seria un gest gaire transparent". Segons Forcadell, l'inici del procés durant l'estiu podria interpretar-se com una "agressió al territori", i va recordar el compromís de Zapatero de prendre la decisió amb la màxima transparència i el màxim consens territorial i institucional. En aquest sentit, el president ebrenc d'ICV també va lamentar la falta d'acord amb el PSC, i va convidar els socialistes a donar suport a la proposta de resolució que presenten conjuntament amb ERC. "Catalunya té tres de les set centrals nuclears de l'Estat, i concretament les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona ja som un territori molt castigat, amb aquestes tres centrals nuclears", va recordar. D'altra banda, la diputada ebrenca d'ERC, Marta Cid, va destacar la feina de mobilització i de conscienciació que ha fet a peu de territori la coordinadora, durant aquests mesos. Segons Cid, la feina de la coordinadora serà clau per evitar la possible instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya. "Esquerra hem liderat a les Terres de l'Ebre el rebuig institucional al cementiri, presentant i aprovant una moció de rebuig a més d'una vintena d'ajuntaments de l'Ebre i als consells comarcals del Baix Ebre, del Montsià i de la Ribera d'Ebre".

Per saber més:
-ICV i ERC insten la Generalitat a rebutjar la instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat a Catalunya (El Punt)

4 comentaris:

  1. I què fem noiets d'E i ICV? Fem més centrals tèrmiques? augmentem les emissions de CO2 que agreujen el canvi climàtic?
    Aquestes esquerres pijoprogres estan en contra de tot, però no donen cap solució a res.
    Però mentrestant ells estan forrats, tenen casetes a la muntanya o a l'empordà, i tenen molta més pasta de la que gaudim molts dels que no som "d'esquerres"

    ResponElimina
  2. no se que es pitjor si els anònims o això!

    ResponElimina
  3. Oh... i què hem de fer mario, prohibir la llibertat d'expressió? Eliminar els elements desafectes al règim tripartit?
    D'això se'n diu dictadura.

    ResponElimina
  4. Sempre estem barrejant la velocitat amb el "tosino".

    Qué voleu, el cementiri nuclear a les Terres de l'Ebre ??

    Que posin més nuclears, si pot ser al Baix Ebre o al Montsià ???

    O hem de vendre l'aigua de l'Ebre als valencians, murcians i andalussos, perquè tots pugueu tindre casetes a les muntanyes o a l'Empordà.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta