4 de juliol del 2007

ICV impulsarà una resolució al Parlament per reiterar l'oposició catalana a tots els transvasaments

La portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, va confirmar ahir a Tortosa que impulsaran una iniciativa parlamentària que rebutgi el transvasament de l'Ebre, la interconnexió de xarxes i el transvasament del Roine. Amb aquest compromís, Camats va assumir l'encàrrec del president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, que ahir va sumar-se a l'allau de declaracions per les polèmiques declaracions del líder del PSPV a favor d'un transvasament «raonable» i «acceptable» a Castelló. Forcadell, que va demanar un pronunciament clar del PSOE contra el transvasament de l'Ebre, també va reclamar al govern català que revisi els nous projectes de regadiu, «per evitar la creació d'excedents que puguin ser susceptibles de ser transferits a altres conques». A més, Forcadell i Camats van precisar que la resolució del Parlament buscarà la complicitat de CiU, i que també instarà el govern espanyol a assumir el règim hídric i el cabal ecològic que va proposar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, així com a eliminar de la futura llei d'aigües la regulació de bancs d'aigua, que permetrien transferències a partir de concessions privades. La resolució, que podria arribar al Parlament en el pròxim període de sessions, també reclamaria un control estricte de les concessions de regadiu i dels creixements urbanístics, i també podria plantejar la reducció progressiva de la concessió del minitransvasament a Tarragona, com va demanar la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). Així, Forcadell va destacar que la participació d'ICV ha estat clau per aplicar els principis de la nova cultura de l'aigua al conjunt del país, i també al Camp de Tarragona. «Si algun dia es pot arribar a reduir o prescindir del minitransvasament, serà gràcies a les nostres polítiques i a les mesures d'eficiència i d'estalvi que s'estan aplicant a Catalunya des del 2003», va dir Forcadell.

El Punt (4-Juliol-2007)

Foto: ICV Terres de l'Ebre Comunicació

18 comentaris:

  1. Au mano , a Barna a creixer i aqui a de-creixer, com viuran los regants sense la pela de Cat??, mos portareu a la ruina , però com vatros tots sou rics o funcionaris, sou lo partit dels nou rics.Tot vos sobra, hasta lo rec . ;los Monegros se regaran vos agrade o no i la fruita dolça de Ribera, lo Xerta -Senia vol voleu carrega i al final ni arros farem. Pijos i rics los nous amos del mon.

    ResponElimina
  2. Estimats protectos de la natura i del riu Ebre:

    De temps remots el Riu Ebre s'ha acaba al Monument de la Batalla del Ebro i alli comença el Mar, per aquet motiu teniem Comandancia Militar de Marina , Ja que Tortosa era Port de Mar.

    El riu no es de Tortosa , ja que som la desembocadura tan si volem com sino .

    I un altra l'aigua que va a Tarragona li fotem naltros al Arago, ja que la conecsio esta en territori Aragones i no Catala.

    I per acaba tan lo PSOE com tots el partits democratics veuen en bon sulls el trasvasament , per tant el Sr. Tomas and company u saaben desde fa molt de temps.

    ResponElimina
  3. fote-li canya en aquest que avui per avui es el mes coerent de tortosa, pero es el moment dels insults.
    Visca bel i tomas i fores i carrecs de confianza (disculpeu el nou gerent es un carrec evantual, es la nova denominacio dels carrecs de confiança segons bel), i fotos de lo riu es vida i ciu votant afavor del trasvasament i fem urbanitzacions per a rics a vinallop, amb gespa per fer un camp de golf, aixós si si surt algu i diu no al trasvasament, es un ric, un pijo, els demes No , els demes que diuen, per que jo fumo herbe pero tonto no soc.

    ResponElimina
  4. estos 4 pijos d'iniciativa que no han treballat mai, ens han de venir ara en això del cat. Els verdaders ecologistes sóm la gent que chafem la terra, no estos que solament han chafat un despatx. Perquè a vatros no os faiguen falta els diners, als regants sí que ens fan falta, ja que si no haurem de deixar de fer arròs.

    ResponElimina
  5. I que, si deixeu de fer arros?
    No hi han altres que han deixat de fer portes, finestres, cables, ulleres, oli, taronjes, raim?, etc.

    ResponElimina
  6. estos anonims de bon mati que van d'arrossaires,

    me penso que l'unic arròs que coneixeu es lo de la cassola

    susanna

    ResponElimina
  7. a pos estos sempre van en lo mateix roio!
    que pesats tu!

    ResponElimina
  8. aqui no es diu res de no regar, només diu que s'ha de controlar que despues no sobre aigua i falten diners i mos envien l'aigua a Castelló

    ResponElimina
  9. em fan gràcia els qui parlen de no haver treballat mai.

    pregunteu-li a meritxell roigé: la universitat pagada pels "papas", privada, després al consell amb 9 milions de pts a l'any i ara 10 a l'ajjuntament...

    per no dir d'alytres com valentin

    ResponElimina
  10. jejejej i a ademés és la regidora super woman de .........

    la simpàtica!!!!!!!

    d'on sino?

    ResponElimina
  11. Tripartit català = PSC+ICV+ERC

    Tripartit madrid = PSOE-PSC+IU-ICV+ERC

    PSV = PSOE

    Per tant: tripartit a favor de les polítiques d'agua para todos.

    PSOE+IU = PSV+PSC+ICV = TRANSVASISTES

    ResponElimina
  12. CIU + PP= NOVA CULTURA DE LA PASTA, I TRANVASISTES,

    CIU SOLA: TRANSVASISTA, FELIP PUIG I ARTUR MAS EN CAMPANYA DEMANANT AIGUA PER A BCN

    SANCHO, ROIG, ETC, TRANSASISTES

    BEGUER TRANSVASISTA

    CIU, EN DEFINITIVA, AIGUA PER A LA BUTXACA

    ResponElimina
  13. jajjajajajjajjajajjajajjajja..........................Tortosins , reflexioneu., que la ignorancia es molt atrevida i os varalleu per una cosa que no es de dingu sino de tothom ..l'aigua no te Amo ni Sr. , ya que quant plou ,l'aigua no reconeix Amo i Sr, ni tanpoc partit politic.,....per aixo l'aigua es de tothom,... qui la necesite..........o es que mos han tornat cavernicoles.

    ResponElimina
  14. I els que la volen?, llavors seran amos?

    ResponElimina
  15. Jaume Forcadell cap visible de ICV, si vols treballar per tortosa dedicat a planta pins i perdet pel bosch que cada vegada que obres la boca o puja el Pa o pers un amic,...i si no ets capaças de feru parla amb el teu omoleg LLAMAZARES que pobret fa pena es lo llepa culs de tots els partits.

    ResponElimina
  16. I tu, anònim de les 12:02 AM, per a qui treballes i qui li llepes lo que sigue que llepes?

    ResponElimina
  17. Jaume plega ests patètic, o si no ficha a la comedianta, es la manera que impulsarà ICV a Tortosa
    ara no se si plora o riure, es curiós

    ResponElimina
  18. L'aigua de L'Ebre fa temps que esta pactada entre els Socialistes y ENTES privades, osigue que no be res de nou y el SR. Manolo Tomas u sabia , com tambe sap que zapatero vol vendre l'aigua a privats y aixi llevarse responsabilitats politiques de endavant. Donat la culpa als que meins tenen culpa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta