10 de juliol del 2007

Jazz i gastronomia de luxe

Els organitzadors de la mostra de Tortosa homenatgen els mecenes, la nova figura per distingir els patrocinadors del festival de jazz, amb un dinar a l'hotel Villa Retiro

Tortosa va tancar diumenge amb molt bona nota la catorzena edició de la Mostra de Jazz. Enguany, el festival que organitza l'empresa musical Acadèmic amb el suport de l'Institut Municipal d'Activitats Culturals i Turístiques (IMACT) ha portat als escenaris de la ciutat intèrprets de prestigi internacional, com ara Ignasi Terrassa Trio, el grup argentí La Porteña Jazz Band, la cantant Mayte Martín i el grup novaiorquès Naturally Seven, que va actuar per primer cop a l'Estat espanyol. Tot i així, alguns han criticat aquests dies la programació del festival, per l'absència de grans figures mundials que han vingut a la mostra de Tortosa en altres ocasions, com ara Chic Corea, Michel Camilo, Marcus Miller i Arturo Sandoval. En qualsevol cas, la realitat és que aquestes figures no poden vindre cada any i que tot bon festival de jazz també ha d'apostar per trobar els nous valors d'aquesta «música de bojos», que és com la definiria el director d'Acadèmic, Xavier Bertomeu. De fet, una de les novetats més destacades ha estat l'anomenat Espai del Jazz Jove dels Països Catalans, una iniciativa per fomentar la participació en la mostra de nous solistes o grups de jazz residents als Països Catalans. Per tant, l'objectiu ha estat que la Mostra de Jazz de Tortosa siga la plataforma per promoure artistes menys coneguts, aprofitant el marc global d'un festival que inclou reconeguts músics catalans, espanyols i internacionals.

Per reconèixer i agrair el suport dels patrocinadors principals del festival, l'organització de la XIV Mostra de Jazz de Tortosa va programar divendres un dinar d'homenatge en un dels establiments més distingits del territori, el restaurant de l'hotel Villa Retiro de Xerta. Bertomeu va explicar que havien volgut crear la figura dels mecenes com a agraïment a les empreses i particulars que donen suport a la Mostra de Jazz, perquè aquesta distinció honorífica els representi un valor afegit, més enllà de la publicitat. Enguany, les empreses i institucions homenatjades en el dinar del festival van ser Toscà, Viatges Dertotravel, Caixa Sabadell, Voll-Damm, la URV i Once Catalunya. Sens dubte, la menció simbòlica i el recordatori que van rebre de les mans del director d'Acadèmic i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ja era prou important, però no seria elegant deixar de destacar la qualitat del menú servit per la gent de Villa Retiro. Si en el festival de Tortosa s'ha pogut escoltar un jazz de luxe, a l'hotel de Xerta també va poder degustar-se una gastronomia d'autèntic luxe. Després dels aperitius de rigor, el xef de Villa Retiro va preparar un niu de verdures amb ous de codorniu i vinagreta de tomata, olives i pinyons; una pasta de carxofa i trufa, amb cruixent de pernil; un bacallà macerat amb oli d'oliva amb cocotxes de lluç al pil-pil; corder amb chutney de poma, pebrot vermell i espàrrec, cruixent de poma i salsa de corder a la menta; un quadre de fruites crues i cuites acompanyades de crema de mango de vainilla, gelat de maduixa, gelatina de menta i cruixent de galeta, i unes postres anomenades Sabor de Paüls. Consisteix a posar un coc de cirera amb una mousse de cirera i iogurt grec al damunt, acompanyat d'un gelat de cirera, glaçons de kirsch de cirera i un cruixent de fruites del bosc. Parlar dels vins i caves seria suficient per perdre un parell de punts del carnet de conduir.

El Punt (10-Juliol-2007)

1 comentari:

  1. Genial!!!, Solament vaig poder vore a Mayte Martin y a Naturality 7, espectacular!! Aixó crea adicció a la Mostra.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta