9 de juliol del 2007

Bel és partidari de mantenir l'equidistància de CiU per ser més decisius a Madrid

Com alguns ja sabreu, el nou alcalde de Tortosa, Ferran Bel, està considerat com uns dels nous barons de Convergència i Unió (CiU) a escala nacional. Preguntat avui pels periodistes sobre la posició que ha de prendre CiU davant de les properes eleccions a l'Estat, Bel s'ha mostrat partidari de mantenir una equidistància prudent entre el PSOE i el PP, i per tant de no casar-se amb ningú abans d'hora, ja que això podria perjudicar els interessos electorals de la federació. CiU sap que pot ser més decisiva que mai a Madrid, i Bel ha fet notar que la federació s'ha vist perjudicada en tres ocasions (potser volia dir en les dues últimes eleccions al Parlament i en les eleccions estatals) per l'equidistància demostrada per un altre partit (potser volia dir ERC). Faran cas Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida dels consells de l'alcalde de Tortosa?

8 comentaris:

  1. No m’han agradat mai les “equidistàncies” en les definicions de les polítiques dels partits. A mi personalment hem recorda allò que se’n diu “ni carn ni peix” o en castellà "ni chicha ni limoná" i per a mi representa a persones o entitats de poc fiar. M’agraden les coses clares i sí una cosa vull es que no torni a governar el PP ni a Madrid ni enlloc. A veure Gustau si el fet que ens facis signar els comentaris, fa que aquets siguin mes constructius

    ResponElimina
  2. Mantenir l'equidistància ??

    Quan va poder triar, CiU va optar pel PP abans que pactar amb ERC.

    Ara ja no cal anar al notari ??

    Tots sabem que, si és possible, pactareu amb els vostres amics "naturals" del PP. Els pactes a l'Ajuntament de Tortosa són aigua passada, que no fan maig.

    Potser hauríem de parlar de equiconveniència ???

    ResponElimina
  3. Ja ja ja ... venint d'un socialiste de carnet no està malament. Mira Àngel, CiU és una força política de centre i com a tal pacta en funció de programes electorals. Ara a Tortosa s'ha pactat amb ERC, doncs els programes electorals i les persones eren una bona garantia d'estabilitat i de progrés per a la ciutat. Els que no teniu ni idea de que vol dir la paraula equidistància sou els del PSC, que tan bon hora pacteu amb el PP, com IC, com ERC, amb l'únic objectiu de fer fora dels diversos governs a CiU.

    ResponElimina
  4. CiU de centre ???? ja, ja, ja.....
    Em recorda massa les paraules d'Aznar.

    Mira, Enric, penso que tots els pactes postelectorals són vàlids i legítims, i més quan es parla de governar ciutats i no territoris.

    I una vegada dit això, et recordaré que l'any 1979 vareu signar un "pacte de progrés" amb el PSC-PSOE i amb el PSUC, per fer alcalde a V. Beguer, en contra del guanyador de les primeres eleccions des de 1939, que va ser el Sr. Peralta d'UCD.

    Vatros heu pactat amb totes les forces polítiques de Tortosa i t'asseguro que mai diré que no teniu ni idea d'allò que vol dir una paraula, ja que no tinc cap dubte de l'elevat grau d'intelectualitat que teniu tots, no com els pobrets desgraciats del PSC.

    ResponElimina
  5. això de mantenir la equidistància en teoria deu ser bó per no tancar-se les portes a qualsevol pacte futur,
    i això dels pactes tots els partits els fan com mes los convé

    personalment lo que m'emprenya molt és la falta d'objectivitat de tots els partits per criticar als altres i no vore's los seus defectes,

    ara despres de les municipals tots han pactat com mes els ha convingut,
    despres ls garrotades verbals i critiques entre ells han sigut de cuidado i a aquest foro n'hem sigut testmoni de la pluja
    d'anonims amb mala baba

    no estic d'acord amb la granera que despres es pacta en funció dels programes electorals,

    es pacta per molts altres motius, pero lo menys important son els programes electorals

    es pacta per mantenir altres pactes,per obteneir compensacions...o simplement per fer fora al adversari (en la major part dels casos),
    basicament es pacta per tenir el PODER pperque estan a l'oposició ni es treu tallada,ni s'esta en la presa de decisions,
    no disfrasseu les coses,
    la major part dels cops els programes electorals no se'ls llegeix ni els que els reparteixen
    i això ho feu tots els partits politics., TOTSSSS

    en el cas de CIU ha pactat a tot arreu en tots segons els ha convigut (igual que la resta)

    a nivell estatal ha pactat tant amb el PSOE com amb el PP, d'aquests pactes passats, haurien de treuren les seues conclusions, de en qui es pot pactar i en qui no, qui respecta els pactes i qui quan pot et pega la destralada per l'esquena

    os aconsello llegir la columneta de Artur Gaya d'aquesta setmana al'Ebre, esta força bé

    ResponElimina
  6. Susanna, alguna vegada, quan "actuava" anònimament, t'havia llençat alguna "dardo" però aquesta vegada estic força d'acord amb el que dius, i m'afegiria al que va dir ni mes ni menys que Paco Sancho (CIU) alcalde de l'ampolla i exdelegat del govern en un moment de tanta lucidesa com d'emprenyament i sense diferenciar colors polítics en una tertúlia de la SER:
    " Els pactes moltes vegades es fan en funció de cadires i sous"
    Ni mes ni menys

    ResponElimina
  7. Pedani, Àngel, parles em mi?

    Tu ets el de la fixació que sóc Simo?. Va home que pareix mentida!

    En el PSC hi ha gent de molt nivell, igual que a CiU i a altres formacions polítiques. No confonguis els arguments. Jo el que no valoro positivament, gens ni mica, ha estat l'acció de govern del govern socialista de Joan Sabaté. També penso que el seu equip era fruix. Així han anat els resultats.

    ResponElimina
  8. Mira, granera, tú em vas batejar d'Angel i jo et vaig batejar d'Enric. Jo no tinc pas cap fixament, i després de la "A" segueix la "E".

    També vull aclarir-te que els teus darrers comentaris no tenen res a veure amb el que estàvem debatent.
    I encara que no estic d'acord amb el que hi dius (potser si que t'acceptaria alguna petita part), jo respecto les teves opinions, moltes vegades equivocades al "meu modest entendre".

    Ah!!, i a partir d'ara, no sé amb qui podreu pactar. Aquesta tarda he escoltat les paraules del vostres liders, i no poden pactar amb el PP pel recurs d'inconstitucionalitat a l'Estatut, no se'n fien del PSC ni d'IC ni d'ERC.

    Potser acabareu pactant amb Ciutadans i diverses Plataformes, si així podeu sumar 68 escons al Parlament ???

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta