5 de juliol del 2007

La nova junta dels regidors de barri enfronta el govern de Tortosa i el PSC

El ple aprova el nou cartipàs municipal, el règim de dedicacions i la contractació del gerent

Tortosa va estrenar ahir la primera polèmica política del nou mandat, per la creació de la junta que coordinarà l'acció del govern municipal als barris de la ciutat. Segons el PSC, la creació del nou òrgan municipal podria ser «il·legal» perquè exclou els grups de l'oposició, i representa un increment «encobert» de les retribucions econòmiques als regidors, que passaran a cobrar un suplement de 200 euros per reunió. Però l'alcalde tortosí, Ferran Bel, va mostrar-se confiat de la legalitat de la mesura, i va aprofitar el ple per anunciar el nomenament dels diferents regidors als barris, per impulsar una acció de govern més propera als ciutadans.

Bel va explicar que la nova junta coordinarà l'acció dels regidors que tenen delegada l'acció de govern en algun dels barris. Segons l'alcalde, la junta es crea «amb la màxima legalitat i l'assessorament del secretari municipal», i va lamentar que el PSC aprofités el tema per forçar la polèmica. Així, l'exalcalde i portaveu del PSC, Joan Sabaté, va denunciar que la junta estarà formada per 10 regidors del govern designats per l'alcalde, quan la llei estableix que aquest tipus d'òrgans han d'estar formats per tots els grups municipals. «Ens oferim a participar-hi, fins i tot sense cobrar, perquè aquesta nova junta funcioni com una comissió més de l'Ajuntament», va afirmar. De fet, Sabaté va suggerir que potser el govern de CiU i ERC ha volgut «encobrir» un increment en el sou dels regidors.
En aquest sentit, els membres de la nova junta de l'acció de govern als barris cobraran una indemnització de 200 euros per assistir a cada reunió, amb un màxim de dues sessions al mes o bé sis al trimestre. Una retribució que també va ser criticada pel portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, que considera que les reunions de la junta de barris «no deixaran de ser unes reunions de l'equip de govern». De fet, tot i que Forcadell va destacar la necessitat de crear la figura dels regidors de barri, va preferir abstenir-se després de remarcar que la justificació del nou òrgan tenia una fonamentació legal insuficient. A més, va dir que la política de retribucions era «poc clara». Només el PP va votar-hi a favor, al costat dels regidors de CiU i ERC, mentre que el PSC va votar-hi en contra, abans de demanar un informe per escrit al secretari municipal.

El Punt (5-Juliol-2007)

27 comentaris:

  1. ja tenen el seu quasi tots de mitja dedicació exclusiva gràcies al nou organisme.

    bel va dir que mai es posaria cap dedicacií exclusiva

    quina colla de sinverguences

    no els voatré mai més

    a la merda TOTS els polítics

    ResponElimina
  2. Este set ciències que parla, podria dir-me quan va dir Bel que no es posaria cap dedicació exclusiva o parcial? Els mentiders al riu.

    Ja era hora que tinguessem un alcalde que es dediques a la ciutat, no com Sabaté que passava mitja setmana fora i apareixia a l'Ajuntament al voltant de les 12 del migdia.

    ResponElimina
  3. al riu tots vatros que MOL VOLIEU VENDRE A CANVI DE NO MOUREVOS DE LA CADIRA

    AIXÒ SEMPRE HO PORTAREU A LA SANG I A LA CONSCIÈNCIA DELS POLITICS POCA VERGONYES

    DES DE BCN , LOS DE CIU, US VAN BEN FOTRE I DIXAR A L'ESTANCADA
    I LO QUE ÉS PITJOR, VAU PASSAR DELS MILERS D'EBRENCS QUE VAN MANIFESTAR-SE

    AIXÒ TÉUN NOM: CARA DURA I POQUES VERGONYES

    ResponElimina
  4. Què estas resentidet per perdre l'alcaldia de Tortosa?. Algo hau fet malament el ssocialistes no?

    ResponElimina
  5. Celebro la constitució d'aquesta Junta de regidors de barri. A Tortosa feia falta un organisme d'aquestes característiques i, feia encara més falta que s'escoltés als barris.

    Ara els barris tindran un regidor de referència i aquest fet és força important. És una manera molt pràctica de canalitzar els posibles problemes que vagin sorgin al barri.

    ResponElimina
  6. I ÉS UNA MANERA FÀCIL DE COBRAR 400 EUROS MÉS PER COMISSIÓ.

    EVIDENTMENT QUE EL PSC HA PERDUT L'ALCALDIA, PERÒ AIXÒ NO TREU EL QUE CIU VENGUÉS EL RIU I A SA MARE

    LA HISTÒRIA SEMPRE HO RECORDARÀ AIXÍ, AGRADI O NO. FINS I TOT TV3 VA FER UN DOCUMENTAL ESPECIAL, QUAN GOVERNAVA CIU A LA GEN, TITULAT "LA REVOLTA DE L'EBRE" I ON TOTS ELS DE CIU JUSTIFICAVEN ENRONS, TRANSVASAMENTS, ETC.

    LA HISTÒRIA DIRÀ QUE PSC VA PERDRE L'ALCALDIA I QUE CIU, UNS ANYS ABANS, ERA TRANVASISTA

    ResponElimina
  7. jajajajajajaja... este que crida està perdudet probet!

    Au minja ceba que veig que estàs molt resentidet.

    ResponElimina
  8. Si, algú li hauria de dir que escriure en maiúscules és de mala dedicació ja que significa que està cridant. Nen, ensenyat a partir d'ara estàs. Si segueixes escrivint en maiúscules és que vols seguir cridant.

    ResponElimina
  9. Estimats protectos de la natura i del riu Ebre:

    De temps remots el Riu Ebre s'ha acaba al Monument de la Batalla del Ebro i alli comença el Mar, per aquet motiu teniem Comandancia Militar de Marina , Ja que Tortosa era Port de Mar.

    El riu no es de Tortosa , ja que som la desembocadura tan si volem com sino .

    I un altra l'aigua que va a Tarragona li fotem naltros al Arago, ja que la conecsio esta en territori Aragones i no Catala.

    I per acaba tan lo PSOE, los Cirulos, ERC,PP, ICV i com tots el partits democratics veuen en bon sulls el trasvasament , per tant el Sr. Tomas and company u saaben desde fa molt de temps.

    ResponElimina
  10. Ai Manelet! Saps lo que és un Botifler?

    Fas pena, no reconeixes que ets un venut. Segur que estàs xupant del bote, botifler!

    Manolo, manolo, que't creus, que per guanyar unes eleccions es recupera la dignitat???

    Pena me fas, viu amb això.

    ResponElimina
  11. ANÒNIM DE LES 4:41, tu si que ets penos i possiblement un venut botifler. Segurament ets un facha que no accepta els resultats de la democràcia. Segurament també ets algo cregudet ime fas molta pena, penita, pena.

    Te va bé això troç de lluç?

    ResponElimina
  12. Era per a l'anonim de les 4:11, ja que si no el definixo clarament igual no es troba ... es algo intransigent i obssessiu

    ResponElimina
  13. manel (set i mig ciencies), Que quan ho va dir Bel? pos mira, exactament ho va dir el 27 de març de 2004.

    ResponElimina
  14. Que tans collons en si un escriu en majuscules.
    Primer, Ja que els enteradillos i puristes de la cosa blogueril dieu que vol dir cridar, pregunto: que pasa si un vol cridar?
    Segon, diria que no he llegit mai una critica cap als que escriuen sense accents, (jo mateix) amb faltes, amb ks. amb abreviacions com si ho fesen envian SMS etc.
    No sera mes important el que es diu que no el tamany de la lletra?

    ResponElimina
  15. manolo, manolo, estàs enceset!!

    t'has picat, no? te veig nervioset i, uy, uy, uy, estàs perdent les maneres. les veritats ofenen...

    manolo, manolo, lliçons te donaria, perquè puc, vale chato?

    ResponElimina
  16. Me pregunto quin percentatge del pressupost municipal va a compensar la activa tasca propagandística dels apologetes com Manel...

    ResponElimina
  17. Ja que tot es tant bonic i celestial, faig una pregunta als pilotes de Manel i/o la granera (cinto), que em conteste qui vulgue:
    De moment tot hu veneiu, per a que jo m'entere, doneume una data a partir de la qual pugue ser criticable que, a Jesus ( per exemple) no tinguesim, tal com es va prometre, dos policies locals fixes.
    Ja?, a finals d'any?, l'any que be?
    o quan el crack ho determine, que sera el moment de assetir i aplaudir.
    llepons de sacristia.

    ResponElimina
  18. granera et pregunto directament si els regidors-ores de barri cobren la quantitat de 400 euros mensuals per reunir-se amb les AAVV i altres entitats, els que van d'aquestes també cobraràn? Gamundi, Roige, l'Alegria,etc... pos m'en alegro per ells ja se sap lo que no es pagar en diners se paga en dinades.
    Estos de Bel i cia són super espavilats.

    ResponElimina
  19. I després diuen que no hi ha diners... però com no han d'haver si en sous acaparen la major part!!!. I lo dels 400€ per les reunions dels barris és vergonyós!!!. Tortosa al capdavant dels municipis catalans en quant als sous dels polítics... Hi ha molta gent cega o que no vol veure que amb CIU estem perduts!!!

    ResponElimina
  20. Us recomano que llegiu el blog de Meritxell Roigé, les dues últimes cosetes que ha penjat no tenen desperdici: deixa molt clar que la politica es la seva feina quan parla del "seu lloc de treball al Consell Comarcal" i de la seva "nova feina" com a Regidora d'Urbanisme a l'Ajuntament de Tortosa. Es clar, malgrat els titols i els masters, no ha desenvolupat mai cap feina al sector privat (no sé si es perque no ha volgut o perque no ha pogut)i només ha "treballat" com a càrrec de confianza de Bel al Consell Comarcal i, ara, com a Regidora amb dedicació exclusiva i un bon sou a l'Ajuntament amb el mateix Bel. Sempre vinculada a la política, que dona bons rendiments. Aixó es vocacació de servei i lo demés son collonades!!!! Ja,ja,ja,ja. Quina risa m'agafa. Aquestos personatjes son els que ho havien de fer be!!!!

    ResponElimina
  21. Pos si que estic alucinat. Quan de sociata alliberat que hi ha per aquí. Quan cobreu per anar escamapnt mentides i calumnies de les persones?

    Ai no, el que passa es que sou exalliberats que vos hau quedat sense faena. Claro, no m'enrecordava que havieu perdut les eleccions municipals... quina peneta!

    ResponElimina
  22. Xeic Manel!!! Estas obsesionat!!! Jo ni estic ni he estat mai alliberat, ni soc socialiste. A més este rotllet del resentiment i els alliberats, que sembla l'únic que sapigues dir, ja està molt vist. Ara els que governen son uns altres i els toca aguantar las crítiques "como a todo hijo de vecino". Per cert que d'alliberats de CIU n'hi han. La mateixa Meritxell, per exemple. I tu? Ets un d'ells tu?. Per cert, llegeix-lo el blog de la Mertixell. Llegeix-lo xato!!!! Es ella qui parla de "lloc de treball" i de "feina", no jo. Tu que la coneixes de ben segur, li pots preguntar per que ho diu aixó del "lloc de treball" i la "feina" i vens a contar-nos-ho. D'acord?. Au vinga, corre, que esperem impacients les teves/seves explicacions.

    ResponElimina
  23. este manel se repeteix més que l'all (que si resentidets, que si penetes...)

    l'únic argument de rèplica que tens és que uns han guanyat unes eleccions i que els altres les han perdut. molta crítica i no en saps encaixar o rebatre cap, este hooliganisme me fa temor.

    i si resulta que ni som sociates ni mos hem quedat sense feina??? te delates, sembla que en això de les feines-enchufes t'hi va la vida.

    ResponElimina
  24. No tothom se guanya la vida vivint del cuento, Manel...

    ResponElimina
  25. Desapareguda la comedianta......
    sempre ens quedaran els titiriteros:
    manel, Cinto el granera i mac calan

    ResponElimina
  26. Asi actua ERC cuando las cosas no salen como ellos dicen : RECORTE DEL DIARIO ABC ASUNTO ESTATUT DE CATALUNYA

    MARÍA JESÚS CAÑIZARES

    BARCELONA. La reunión a tres bandas entre el presidente del Gobierno, Rodríguez Zapatero; el presidente catalán, Pasqual Maragall, y el jefe de la oposición, Artur Mas (CiU), ha dado paso a una auténtica ceremonia de la confusión, en la que ERC ha expresado su malestar ante la posibilidad de un pacto entre socialistas y nacionalistas para recortar el nuevo Estatuto en el Congreso, y CiU reconoce que tendrá que dar explicaciones a sus «desorientadas» bases tras la ejecutiva que se celebra hoy, tal como explicó su secretario general, Josep Antoni Duran Lleida.

    Los republicanos han añadido más tensión al proceso negociador del Estatuto a través del consejero de Comercio de la Generalitat, Josep Huguet, quien ayer hizo alarde de una visión casi apocalípitica al advertir que si «falla» el Estatuto, se generará una «crisis social» y «guerra civil, entre comillas, en Cataluña que ERC girará en contra de España como si fuera Els Segadors», la revuelta del siglo XVII contra las tropas castellanas. Huguet dijo a Efe, que «el país sabe y ha de saber que si esto falla, Cataluña entra en una dinámica de conflicto social creciente que, obviamente irá en beneficio de los independentistas porque esto lo giraremos en contra de España».

    ERC se ha sentido excluida de la negociación que mantuvieron Zapatero, Maragall y Mas, en la que el primero español dejó en manos de Maragall el acuerdo con los nacionalistas, tras advertir que las exigencias de CiU, consistentes en incluir en el Estatuto un sistema de financiación basado en el concierto económico, son inconstitucionales. La posibilidad de un pacto para aprobar el proyecto en el Parlamento catalán, para luego «estrellarlo» en las Cortes ha indignado a ERC, que además fue «ninguneada» por el consejero de Economía, Antoni Castells, al enviar una nueva oferta sobre financiación a Artur Mas antes de que la conocieran los republicanos.

    Una oferta que, de momento, rechaza CiU. Artur Mas se reunió ayer con una comisión técnica de CiU para analizar la propuesta que, según fuentes nacionalistas, «está lejos» del concierto económico. La nueva oferta incluye la cesión de todos los tributos; la aplicación preferente del Estatuto en caso de conflicto con el Estado (blindaje); la fijación de una cuota de solidaridad y la creación de una Agencia Tributaria catalana en base a los criterios de la Comisión Mixta de Asuntos Económicos y Fiscales.

    ResponElimina
  27. Antonio, si lo intentas, puedes llegar a ser incluso mas capullo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta