29 de juliol del 2007

Tortosa Televisió emet vídeos de bioètica catòlica contra la reproducció assistida

La cadena privada local Tortosa Televisió, al marge de recuperar aquests dies els millors moments de la Festa del Renaixement i altres celebracions del territori, ha començat a emetre una sèrie de documentals titulats La Cultura de la Vida (Cuestiones de Bioética). Molts ja coneixeu la vinculació de Tortosa Televisió amb el bisbat tortosí, ja que el canal emet des del local del Patronat al carrer Mercaders, i la cadena retransmet les processons, alguna missa important i altres actes religiosos. El següent pas ha estat emetre aquest nou material àudiovisual, tot i que durant el dia d'ahir el DVD estava encallat i només podíem veure el menú d'inici, amb el nom dels quatre primers capítols. Aquest matí ja he vist un dels episodis, en què se'ns parlava clarament en contra de la reproducció assistida, els bancs de semen i la fecundació in vitro. Els altres episodis parlen de l'avortament, els orígens de la vida i les cèl·lules mare. De fet, com que sé que a You Tube hi ha gairebé de tot, us he trobat el vídeo en què els autors dels documentals ataquen frontalment la investació científica amb cèl·lules mare. Pel que he llegit en aquesta altra ressenya, la sèrie La Cultura de la Vida també té un altre DVD en què parla de l'eutanàsia, les cures pal·liatives i la prevenció contra la SIDA, en què afirmen que els preservatius no eviten la transmissió de la malaltia. La sèrie està produïda per Goya Producciones i es pot comprar per internet per 40 euros. Sincerament, crec que el bisbe i Tortosa Televisió s'equivoquen, difonent aquest tipus de material ultracatòlic per una cadena local.

11 comentaris:

  1. Em sento molt injuriat per les tonteries anticientífiques que es diuen en aquests productes àudiovisuals. Hi ha algun fiscal que vulgui actuar per protegir-me jurídicament d'aquestes injúries? O els insults a la intel·ligència no compten penalment?

    ResponElimina
  2. Aquest es un pas més d'aquesta tele il.legal.
    Tortosa Televisió emet de forma il.legal desde fa molt temps.
    Que tenia suport logistic des de el Patronat ja era també sabut. Però pel que sembla també te el suport economic, i per tant el a passar documentals ultracatolics.
    Tots sabem del paper que esta jugant TTV a la nostra ciutat, ara toca una volta més, primer el canvi de govern de la ciutat, ara una nova moral ultracatolica.

    Pobra Tortosa, que futur més negre t'espera.

    ResponElimina
  3. Lo pròxim documental serà sobre la impossibilitat de l'evolució.

    ResponElimina
  4. Sense parlar de legalitat o no del canal, que desconec, no parla sempre tothom de llibertat d'expressió, o només val això en segons quines coses en les quals un no té cap referència?

    Per què els catòlics quan actuen com a tals o simplement opinen d'una determinada manera són "ultracatòlics" i molts que es diuen d'esquerres defensen el mateix que fa 30 anys i són "progressistes"?

    Per què moltes idees integristes de l'Islam són defensades com a realitat cultural per aquells que ataquen "l'immobilisme cristià"?

    Particularment no trobo malament la reproducció assistida però hi ha continguts televisius 20 vegades més dolents i no es diu res.

    Entre ells aquells que sistemàticament qualifiquen per exemple Israel d'estat feixista sense tenir ni idea del conflicte.

    ResponElimina
  5. A vorem Josep Maria, parles de llibertat d'expressió. La llibertat d'expressió no ho admet tot, i la mentida no es pot emparar en aquest dret.

    Sobre el terme "progressistes", home potser tens raó que hi ha gent que defensa el mateix que fa 30 anys, quan just acabava la dictadura i alguns dels drets que es reclamaven encara no han estat assolits. En canvi, alguns "ultracatòlics" volen tornar a postulats de fa més de 500 anys. Per cert, l'actual papa (ho poso en minúscules a propòsit) no és dels que volen la missa en llatí? Ai ai ai, a vorem si enlloc de 500 anys seran 1000?

    Ataques l'Islam amb arguments una mica irreals. Utilitzes allò de "I ell més". Totes les idees integristes me semblen igual de deplorables, siguin islàmiques o catòliques-apostòliques-romanes. M'és igual, no comparteixo aquestes idees i procuro combatre-les.

    Tens raó en que hi ha continguts televisius 20 vegades més dolents, però d'aquí a dir que no es diu res ... Home, aquí t'has equivocat. I no sé si Israel és un estat feixiste o no, però alguna cosa no funciona a Israel. És que no es parla en cap dels seus veïns!!!

    ResponElimina
  6. Ja, ja, ja!
    "Ratzinger Z"
    Ja, ja, ja,ja.
    Pos mira que bé!
    Xeics! Lo klero és modernitza.
    ....
    Per cert, em sembla que els "Viva La Gente" actuen al Nou Pavelló de Remolins un dia d'estos. Com ja ho van fer al de Ferreries fa una pila d'anys, i son los mateixos ... taka-taka-taka-taka ...

    I aviat ....
    "Les aventures de mossèn Gregori" ....
    Tota una sensació mística-salvatge!
    El que no pensaves que podia fer un mossèn.
    Capítols I i II junts en estrena:
    "Mossèn Gregori i l'inseminador" y "Les castes amigues de mossèn Gregori".
    No t'ho perdis!
    Amén!
    .....
    TTV
    Tots Tenim Visions!

    ResponElimina
  7. Si defensem la llibertat d'expressio d'"El Jueves", tambe la de TTV, sobre la qual es pot criticar tot i devalent, pero alla ells i la seva responasbilitat, si es que saben el que vol dir.
    Totalment d'acord amb josep maria quan fa la comparacio amb l'islam. Perque tothom s'atreveix a renegar i blasfemar posant a Deu pel mig i no ho fa amb altres Deus?
    Perque ens escandalitzem ( jo el primer) si es prohibeix l'entrada a l'esglesia amb vestits sense manegues ( per exemple), o fa anys sense mocador al cap i si es tracta d'altres mocadors i d'altres religions, en nom de la llibertat ho respectem i fins i tot ens sentim orgullosos del tolerants que som?.
    En quan a l'expressio " ultracatolics" , tampoc es res de l'altre mon, el mateix que hi ha
    "ultradreta" , " ultrasur" , " ultraconservadors" etc. O, no hi ha, a l'altre extrem de la mateixa religio, la " teoria de la lliberament" o, sense anar mes llun, el que representa el sacerdot Enrique de Castro al que l'hi han tancat fa poc l'esglesia de Vallecas per "roja".
    Per una altra part, no es pot dir que l'esquerra en general, defensi avui dia el mateix que fa 30 anys.
    Uns han abandonat el marxisme ja en papers ( estatuts de partit ) i els altres pot ser sense papers pero si a la practica, i convindrem que una de les senyes d'identitat mes importants dels partits avui anomenats progressistes ( socialistes i comunistes) era precisament aquest fet.

    ResponElimina
  8. No m'escandalitzo, sols dic

    1. que es una televisió il.legal.

    2. que actua il.legalment a l'ampara de l'esglesia tortosina, emet desde el patronat escolar obrer.

    3. que va se un factor clau a la campanya electoral, SENT UNA TELEVISIÓ IL.LEGAL, sols va emetre un rera l'altre el mitings de CiU

    Jo denunció aixó, i que ara l'esglesia es cobra aquells favors.

    ResponElimina
  9. Gustau, no troves que, fen una mica d'abstraccio de la condicio de " colegues", ens podries "il·luminar" (ja que esta l'esglesia pel mig) una mica sobre la presumpta il·legalitat de TTV?
    Jo tenia entes que l'administrador-gerent-camara-director-xofer del canal, havia guanyat algun tipo de contencios i/o pleit a una altra empresa de comunicacio sobre la propietat o drets d'emissio.

    ResponElimina
  10. ui ximo vas mes perdut que els ulls del Dioni.
    Gustau vinga quan tornes de vacances li expliques tot.

    ResponElimina
  11. I si mentre torna Gustau, m'he ho expliques tu?, ja que veig que t'has trobat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta