15 d’agost del 2007

Sabanza aposta pel desdoblament de l'N-420 per la Ribera d'Ebre i el Priorat

L'alcalde de Móra la Nova, Joan Manel Sabanza (CiU), va reclamar ahir la connexió amb la futura autovia d'Aragó a través del desdoblament de la carretera N-420 per la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat. «A la Ribera no podem perdrem el tren de futur, i hem d'establir les bases d'unes bones comunicacions mentre no tinguem en marxa projectes industrials com els del polígon del Molló», va dir Sabanza. Segons l'alcalde de Móra la Nova, per fer que la gent de la comarca puga anar a treballar a les comarques veïnes i tornar a casa, caldria millorar les connexions amb l'autopista AP-7 i amb el port de Tarragona. «La millor manera seria fent una autovia amb l'actual N-420, des de Gandesa fins a Reus», va afegir-hi. Per Sabanza, el desdoblament des de Gandesa fins a Tortosa, a través de la C-43 i l'eix de l'Ebre (C-12), hauria de ser una opció secundària per a la «unitat territorial que formen la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat». Sabanza va reclamar que el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre també aposti pel desdoblament de l'N-420, així com per demanar a Foment la construcció d'una doble via de ferrocarril entre Reus i Móra la Nova, i entre Móra la Nova i Saragossa. «Les millores ferroviàries només s'han fet a la línia de Lleida i al corredor del Mediterrani, mentre que la línia de Reus i Móra la Nova ha anat quedant obsoleta i al marge de les inversions», va dir Sabanza.

El Punt (15-Agost-2007)

Foto: www.moralanova.cat

1 comentari:

  1. No es pot dir més clar (i no és incompatible amb qualsevol iniciativa de vertebració nord-sud).

    Si tots els territoris lluiten pels seus interessos, les comarques interiors (PR-RE-TA) també. Aquest espai té la mateixa cohesió i integració que puguin tenir Baix Ebre-Montsià però molts més problemes d'envelliment, despoblació i manca d'alternatives.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta