16 de setembre del 2007

La Generalitat confirma que la variant de l'eix de l'Ebre travessarà el Canalet

El govern de Tortosa i els veïns afectats reclamen a Carreteres un informe amb els traçats alternatius

El desdoblament de l'eix de l'Ebre (C-12) a Tortosa i Roquetes costarà 70 milions d'euros i haurà de travessar la zona de xalets del Canalet. De fet, en les pròximes setmanes la Generalitat donarà a conèixer l'estudi informatiu del traçat i l'estudi d'impacte ambiental de la variant, que en una segona fase enllaçarà amb el desdoblament entre Amposta i Vinallop, i també amb les millores a la carretera d'Ulldecona. Així ho va confirmar el responsable d'Acció Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Antoni Sabaté, que dijous va reunir-se amb membres de la plataforma Salvem lo Canalet.

Segons Sabaté, tant l'estudi informatiu de la variant de Tortosa i Roquetes com l'estudi d'impacte ambiental de la proposta de traçat ja estan redactats, i es podrien donar a conèixer d'aquí a poques setmanes. El responsable d'Acció Territorial del PTOP a les Terres de l'Ebre va afegir que la variant tindrà quatre carrils, i que travessarà els termes municipals d'Aldover, Tortosa i Roquetes, sense poder evitar la zona de xalets del Canalet. «Tothom podrà fer al·legacions, i després d'analitzar-les, veurem si podem introduir algun reajustament o alguna millora en el traçat», va recordar. Amb tot, Sabaté va remarcar que la Generalitat no preveu fer una nova carretera, sinó un desdoblament, i que per tant queda descartat traslladar la variant a l'altura de l'antic canal Xerta-Càlig, com inicialment preveia el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Tortosa. De la mateixa manera, Sabaté va dir que una solució intermèdia també provocaria les queixes «legítimes» dels propietaris afectats, i que Carreteres aposta pel traçat actual perquè ja ha estat incorporat al POUM.
En aquest sentit, Sabaté va anunciar que el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ja ha signat el text refós del POUM de Tortosa, que podria ser enviat la setmana que ve perquè siga publicat en els diaris oficials. «En la redacció dels diferents planejaments de Roquetes i Tortosa, la direcció general de Carreteres sempre ha demanat que s'incorporés el traçat de la variant, i el text refós de Tortosa fa una reserva de sòl per la zona del Canalet», va destacar. Sabaté va insistir que la construcció de la variant de l'eix de l'Ebre, que costarà uns 70 milions d'euros, és una inversió estratègica per al territori que va «més enllà de les afectacions locals». El responsable d'Acció Territorial va calcular que, si els diferents tràmits continuen el seu curs i s'agilita la redacció del projecte constructiu, les obres de la variant podrien adjudicar-se durant l'estiu del 2008.

> Al·legacions i mobilització al carrer

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va lamentar que la Generalitat encara no els haja informat oficialment del traçat de la variant de l'eix de l'Ebre, però sobretot va reclamar un estudi amb les diferents alternatives del traçat. «Haurien d'estudiar les alternatives seriosament, i no limitar-se a dir que no hi ha pressupost, en declaracions anònimes o articles a la premsa», va dir Bel en relació a un article d'Antoni Sabaté publicat a La Veu de l'Ebre. Per la seua banda, un dels portaveus de la plataforma Salvem lo Canalet també va lamentar que la Generalitat no haja redactat un informe amb les diferents alternatives de traçat. A més, va afegir que en la reunió amb Sabaté van sol·licitar una entrevista amb el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, que visitarà Tortosa al final de mes. La plataforma, que no descarta fer mobilitzacions al carrer, ja està preparant les seues al·legacions a l'estudi informatiu del traçat.

El Punt (16-Setembre-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta