15 de setembre del 2007

Patrimoni posa condicionants al Viena de l'antic mercat del Peix

La comissió recomana millores per respectar «l'esperit racionalista de l'edifici»

El projecte per instal·lar un restaurant de la cadena d'entrepans Viena a l'antic mercat del Peix de Tortosa no ha passat el filtre de la comissió territorial de Patrimoni. El director dels serveis territorials de Cultura, Xavier Vega, va confirmar ahir que els promotors hauran de reajustar el projecte, i introduir una sèrie de recomanacions per no alterar l'«esperit racionalista de l'edifici». Els problemes principals són la decoració i la distribució interior, la instal·lació de plaques solars i l'aire condicionat.

«No vam poder aprovar el projecte, ja que la comissió de Patrimoni considera que no respecta l'esperit racionalista de l'edifici», va explicar Xavier Vega. En aquesta línia, Vega va aclarir que l'ús de l'antic mercat del Peix no té cap condicionant, i que els promotors no tindran cap problema per poder instal·lar-hi un restaurant de la cadena Viena. Amb tot, va precisar que la Generalitat els farà arribar una sèrie de «recomanacions» per salvaguardar els valors arquitectònics de l'edifici.
Altres fonts van explicar que dintre del restaurant s'han previst diferents estructures que ocultarien les columnes i la volta catalana del sostre. Tampoc han agradat els llums de globus en forma d'aranya i algun forjat que ocultaria l'arquitectura interior. A més, Patrimoni creu que caldria corregir la instal·lació de les plaques solars de la teulada, per reduir l'impacte visual. Les obres del mercat del Peix van començar al gener, i són una iniciativa d'Infraestructures Comercials de Tortosa SL, una societat formada per empresaris locals que van aconseguir la concessió de l'edifici. L'acord amb Viena va tancar-se al juny, tot i que ja hi havia un preacord des de la primavera passada.


El Punt (15-Setembre-2007)

3 comentaris:

  1. I per què no posen condicionants als hotels a la vora mateix de la mar (patrimoni de costes) i als Paradores nacionales del estado espanyol (Suda) quan fan lo que els hi rota la gana dins i fora del nostre patrimoni?
    Era millor que este edifici estés ple de rates i caigués pel seu propi pes?
    Diuen que qui no té faena al gat pentina
    La comedianta tortosina

    ResponElimina
  2. Aquestos son els arguments que te algu que ha estat candidata a l'alcaldia com voste?
    !!Apaga y vamonos¡¡

    ResponElimina
  3. Pos sí sinyor puntxant,i mire tot i així me van votar més de 160 persones

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta