21 de setembre del 2007

Tortosa restringirà el trànsit a la zona de vianants de Sant Blai a partir del 6 d'octubre

El govern de Tortosa ha decidit transformar el carrer Sant Blai en una veritable zona de vianants, amb la instal·lació de nous pilons retràctils i l'establiment d'un horari de càrrega i descàrrega per als comerços. La mesura, que serà la conseqüència més important de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que comença dilluns, serà efectiva a partir del 6 d'octubre. A més, les restriccions en el trànsit aniran acompanyades d'altres actuacions complementàries, ja que també s'habilitarà una zona de càrrega i descàrrega al carrer Cervantes, mentre que els veïns del carrer Sant Blai i de la zona baixa del barri de Santa Clara podran accedir als seus aparcaments i habitatges pel carrer Na Perona. El carrer Sant Blai va convertir-se en una zona de vianants amb prioritat invertida fa cinc anys. La mesura va ser anunciada ahir pel regidor de Mobilitat, Valentí Marín, i pel regidor de Seguretat, Jordi Folqué, que van detallar que s'instal·laran pilons retràctils a l'entrada de la plaça Agustí Querol, així com als extrems de la zona de vianants, al carrer Montcada i al carrer Cervantes. A més, l'Ajuntament també instal·larà pilons al carrer de la Sang, que també s'està utilitzant incorrectament com a zona de pas o de parada. El regidor va afegir-hi que l'horari per fer càrrega i descàrrega als comerços serà des de les sis fins a les deu del matí, i que el policia de barri de la zona del centre serà el que també haurà de controlar el pas de motocicletes per la zona de vianants. El govern tortosí, que ja ha explicat la mesura als comerciants del carrer Sant Blai, considera que les restriccions beneficiaran el comerç. «La gent podrà passejar còmodament i anar de botigues, sense haver de pensar a deixar passar els cotxes», va dir Marín.

El Punt (21-Setembre-2007)

11 comentaris:

  1. Tot això em sembla fantàstic: restricció en zones de prioritat invertida, creació de zones de vianants... Però la restricció porta implícita la negació d'alguna cosa, i per tant, cal donar solucions a la falta d'aquesta cosa que ja no es té. Penso que a part de restringir i prohibir, cal oferir mesures alternatives... i fer-ho en positiu: per exemple, una aposta decidida pel transport públic (ampliació d'horaris, més freqüència, més flota d'autobusos, carrils específics... i una campanya de difusió i sensibilització intensiva). O la creació d'una xarxa extensa de carrils bici (crec recordar que fou una proposta d'ERC, ara a l'Ajuntament). O iniciar un programa per compartir cotxe... Sembla que som experts en prohibir.

    ResponElimina
  2. Sinyor daniel gil,
    completament d'acord amb vostè.
    Vinga, que traguen programes i comensen a fer les promeses a la ciutadania.
    Perquè si al final, totes les promeses que van fer en periode electoral queden en aigua de borraines, la pròxima vegada no se'ls creurà ni sa mare.
    Recordo als contertulians que el -RC apostava per un contros exaustiu de les promeses elecotorals que incloien inclos sancions als que les incompliguessen.

    ResponElimina
  3. Que el senyor Forés no va en bici al Ajuntament veritat ?

    ResponElimina
  4. Però si fa molts anys¡¡¡ que tret dels veins de Santa Clara i els mateixos comerciants, no hi van de cotxes pel Coll de Sant Joan.
    fum, fum, fum i més fum.
    Aquests del govern de Bel i cia ens prenen per imbècils, o què??

    ResponElimina
  5. Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura? No se si riure o plorar. Doneu una volteta A PEU pel carrer Despuig entre l'estació del tren i el carrer que puja cap a l'hospital i dieu-me on està la mobilitat i la seguretat per als qui anem a peu!(vigileu que la grua no faci passar la càrrega de banda a banda del carrer i us caige alguna cosa al cap, ah! i ni se us ocurrisca anar en lo cotxet i el xiquet, o el carro de la compra o traure a passejar la iaia, i si torneu de viatge en lo tren millor que envieu la maleta pel recader o us vinguen a buscar en cotxe. Bé! potser es que tenen intenció de fer alguna cosa abans de dilluns. Si és així, que s'afanyen, que només els queden 25 hores.

    ResponElimina
  6. Sr Anònim, de ben segur que l'actual govern és ben conscient de les lamentables condicions en que es troben voreres i d'altres infrastructures urbanes heretades el passat mes de maig de l'antic govern. tant segur com que aquestes mancances més aviat del que vostè creu (deixant de marge alguna més de les 25 hores que esmentava)aniran desapareixent.
    Salut!

    ResponElimina
  7. Angel Altes el nou govern va prometre que els 100 primers dies Tortosa faria un canvi(aplicarien un pla de xoc) que no la reconeixeria ningú, per tant res d'herències que per als cent dies falta poc, i el demés son excuses de mals-pagadors.
    On es el pla, igual que lo dels sous....
    fum fum fum fum i més fum.

    ResponElimina
  8. Senyor Altés, sembla que vosté ha contestat sense donar-se la volteta pel carrer Despuig. Jo no em referia en absolut a l'estat de les voreres, que és prou bo, sino a la invasió que han sofert aquestes per part de l'empresa que està edificant al número 34 d'este carrer (al costat de les mongetes de les Sierves). No se si tenen permís municipal per a ocupar uns 70 metres quadrats a banda i banda del carrer. Si no en tenen, malament! i si en tenen més malament encara!. Compreveu vostè mateix si té un ratet per a passejar, i repeteixo, pare comte en la grua, a veure si pren mal!

    ResponElimina
  9. Fer les activitats de cada any en la setmana de la mobilitat queda de cara a la galeria... però me dóna la sensació que no s'ataca el problema real: l'escassísim, el mínim ús del transport públic a la nostra ciutat. Esbrinem primer els motius i després apliquem solucions, no? Que la gent no agafa el bus... perquè? Falta d'horaris? Més freqüència?... En fi, continuarem amb un transport públic infrautilitzat, però tallarem carrers i col·lapsarem altres parts de la ciutat... Me sembla que comencem la casa per la teulada.

    ResponElimina
  10. els comerciants no van i la gent de tortosa pero els extrangers si.
    Trobo molt encertada l'iniciativa.

    ResponElimina
  11. TORTOSA R.I.P...AIXO ES QUE HA PORTAT EL GOBER SOCIALISTE Y ARA FA LA CONTINUITAT EL SR. BEL, TOT DOS GOBERNATS FEN COALISIO AMB ELS QUE CREMEN LA IMATGE DEL REY

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta