16 d’octubre del 2007

Amposta puja un 25% el rebut de la brossa pel soterrament dels contenidors

El ple de l'Ajuntament d'Amposta va aprovar ahir les modificacions de les tarifes i de les diferents taxes públiques per al 2008. L'actualització dels tributs, que va aprovar-se amb els vots a favor dels grups de CiU i d'ERC-EA, representa un increment global del 3,5%. Tot i així, hi ha taxes que no augmenten o que fins i tot disminueixen, com ara les taxes de llicència d'obertura d'establiments, llars d'infants, transport públic i telecentre, que es congelen. Mentrestant, disminueixen un 10% la taxa de recollida d'escombraries als locals industrials i comercials i un 5% la de l'escola d'art. Els preus d'entrada del teatre també disminueixen un 6%. A Amposta tampoc s'apujaran ni l'impost de béns immobles (IBI) ni l'impost de vehicles.
En canvi, sí que augmentarà la taxa pel servei de recollida d'escombraries i la taxa de subministrament d'aigua. Així, els costos del cobriment dels contenidors ha obligat l'Ajuntament a incrementar fins a un 33% el rebut de les escombraries, a proposta del Consorci de Gestió de Residus del Montsià. Tot i això, el govern ha volgut fer un esforç i ha retingut un 8% de l'augment, fet que farà que finalment els veïns hagin de pagar un 25% d'increment en el rebut. A banda, la factura de l'aigua s'apujarà pel cànon de sanejament imposat per la Generalitat. Segons l'Ajuntament, el 50% de la població pagarà menys per l'aigua, però hauran de pagar més els habitatges buits amb consums inferiors als 18 m³. La mesura pretén afavorir el lloguer dels pisos buits.

El Punt (16-Octubre-2007)

1 comentari:

  1. I un moxonet m'ha dit que la pujada real serà del 33 %, però que l'equip de govern se'n va assabentar tard i només en repercutirà el 25.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta