16 d’octubre del 2007

Tortosa apuja un 14% el rebut de les escombraries i un 4,5% el de l'aigua

El govern dissimula l'increment amb bonificacions i el PSC critica la mesura

El govern municipal de Tortosa té previst tirar endavant avui el nou projecte d'ordenances municipals per a l'exercici del 2008, la majoria de les quals s'actualitzaran segons l'índex dels preus al consum (IPC). L'excepció en són la taxa per a la recollida de les escombraries, que s'apujarà una mitjana del 14%, i el rebut del servei d'aigua potable, que s'incrementarà un 4,5% en tots els trams. El PSC va criticar ahir la mesura i va acusar el govern de Ferran Bel (CiU) d'afavorir les famílies amb més recursos.

El ple de l'Ajuntament aprovarà aquest matí el projecte d'ordenances municipals de Tortosa, com a mínim, amb els vots dels dos grups de l'equip de govern, CiU i ERC. El portaveu del PSC, Joan Sabaté, ja va anunciar ahir el vot contrari dels socialistes, sobretot per l'increment de la taxa de la recollida d'escombraries i per l'augment en el rebut de l'aigua. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va afirmar que les ordenances responen al compromís de no apujar els impostos als ciutadans, i va advertir que enguany no els podien reduir perquè la «situació financera» de l'Ajuntament no permet aplicar «reduccions generalitzades». De fet, mentre Sabaté acusava el govern de Bel de voler afavorir les famílies amb més recursos, perquè les ordenances noves despenalitzen els consums excessius d'aigua i encareixen la recollida de les escombraries al nucli antic i a les pedanies, Bel el contradeia. Segons l'alcalde, Tortosa mantindrà totes les excepcions i bonificacions existents, i es millorarà la bonificació de l'impost de béns immobles (IBI) per a famílies nombroses, i també la de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) per fomentar la creació d'ocupació. A més, els ciutadans amb menys recursos econòmics també hauran de pagar menys per la recollida de les escombraries. «Hem abaixat els impostos per als col·lectius més necessitats, i també per afavorir la creació de llocs de treball», va insistir Bel. En aquest sentit, la regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, va afegir que el govern de Tortosa ha apostat per bonificar l'activitat empresarial per afavorir l'arribada d'empreses al municipi.
El govern també va justificar l'augment del 14% en el rebut de les escombraries per disminuir la diferència entre la taxa i el cost real del servei, tot reduint les diferències per categoria de carrer que hi havia fins ara. Finalment, la regidora responsable de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP), Meritxell Roigé, va dir que l'increment del 4,5% del preu de l'aigua s'ha previst tenint en compte els ingressos i els costos del servei. Roigé va detallar que la mesura està avalada per un estudi econòmic i financer de l'EMSP, per ser més eficients en les previsions.

> Sabaté acusa CiU d'afavorir la gent amb més recursos

El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va acusar ahir el govern de CiU i ERC d'afavorir la gent amb més recursos. Així, Sabaté va advertir que l'increment més important del rebut de les escombraries (23%) es portarà a terme en alguns carrers del nucli antic i les pedanies. Segons va dir, la gent amb menys recursos pagaran el sobrecost del servei per la recollida de restes vegetals a les zones residencials, de la mateixa manera que els veïns amb piscines i jardins privats podran consumir més aigua sense que se'ls penalitzi. Sabaté va afirmar que fins ara es penaven els consums més alts i que ara, en canvi, l'increment del 4,5% afectarà les famílies amb més recursos, però també els consums bàsics.

El Punt (16-Octubre-2007)

9 comentaris:

  1. el 14% es la mitja, el preu de la brossa puja un 24% als pobles de la ciutat( Campredó, Vinallop,Bitem i els Reguers) mentre que al centre de la ciutat ho fa un 9%.
    La dreta de Tortosa sempre que governa fa el mateix als de la plaça d'Alfonso els afavoreix i als pobles canya i canya.

    ResponElimina
  2. La dreta de Tortosa com tu dius ha guanyat a TOTES les pedanies.
    Haurà estat per algun motiu, no?
    Les persones que tindran més dificultat per pagar tindran més ajudes, moltes més que en un govern "D'ESQUERRES" (amb Franquet a Hisenda això si) que hi havia abans.

    ResponElimina
  3. I los d'ERC? són d'esquerra? Sobrassadeta no tindrà cap problema per pagar l'aigua amb lo sou que guanya.

    ResponElimina
  4. Quan el senyor Bel parlava en la seva campanya electoral, sempre va prometre que no s'apujarien els impostos perque ja estaven al maxim que permet la llei.Pero es clar; no va parlar de taxes....
    Senyor Bel, vagi en compte i no apreti massa, que ja va veure que li va passar al seu antecesor...

    ResponElimina
  5. Visquen els grans defensors de les pedanies¡¡¡ A la primera de canvi ja ens pugen la brossa el doble que als de la “capital”. Als veïns de Bítem també els hi van prometre que traurien els aparcaments de les av. Felip Pedrell i Remolins, així com el semàfor de Descarrega en menys de dos mesos. Als matins la cua arriba fins a la rotonda del Pavelló Firal.

    ResponElimina
  6. I d'apujar lo fet de casar-se per lo civil que us sembla... Està clar que ja sabem quin és lo color d'este govern. Paguen més los que tenen menos i a posar pegues als que se casen per lo civil.

    ResponElimina
  7. Em sembla un disbarat aquest increment del 24%.

    En altres ocasions paregudes, alguna persona propera a CiU ens va "animar" als pedanis a la "insubmissió fiscal"...

    Què ens diran ara ??.

    ResponElimina
  8. fem una cosa! intentem no queixar-nos i esperar a que ens trobem els parcs nets, les zones infantils netes i els contenidors impecables. De moment tot fa una mica de pena!! Ajuntament espavil que ja porteu 6 mesos i heu de començar a executar fisicament la feina que feu als despatxos (i sé que en feu), teniu en compte que la ciutadania sóm conscients del dia a dia i no dels projectes futurs que poden ser imaginaris

    ResponElimina
  9. Als despatxos fan feina o encara estan intentant saber el que porten entre mans?Visquen els cabassos de pauma¡¡ Per cert “margalló” espècie protegida

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta