11 d’octubre del 2007

Satisfacció ecologista per la retirada del decret de la caça en barraca

Les entitats ecologistes i els grups conservacionistes que van donar suport a la campanya internacional contra la legalització de la caça en barraca van rebre ahir amb satisfacció la decisió de Medi Ambient de suspendre la tramitació del decret. «Per nosaltres és un dia històric, després de 18 anys de lluita», va afirmar el portaveu del GEPEC, Damià Vernet, que va afegir-hi que els ecologistes no tenien cap dubte que la Comissió Europea impediria la legalització de la caça en barraca. Vernet va dir que la campanya impulsada per sis entitats, amb el suport de més de 600 organitzacions internacionals i de més de 21.000 persones, ha estat decisiva per fer decantar la balança. «Medi Ambient ha fet un ridícul espantós, i tant el director general de Medi Natural com el director dels serveis territorials a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno, haurien de dimitir», va afirmar. Vernet va ser especialment dur amb Gimeno, a qui va acusar d'haver fet tot el possible per legalitzar la caça en barraca i d'haver fet «la vida impossible» als agents rurals i als cossos de seguretat. «Amb Gimeno al davant de Medi Ambient ningú ens garanteix que es respectarà la legalitat vigent», va dir. A més, Vernet es va mostrar partidari de desmantellar totes les barraques, ja que algú podria continuar caçant tot i la prohibició.
En canvi, el portaveu de Seo/Bird Life a les Terres de l'Ebre, Ignasi Ripoll, va apuntar que la decisió de desmantellar les barraques seria judicial, i que només caldria desmuntar les que s'utilitzin per caçar, mentre que les altres construccions es podrien conservar pel seu valor cultural i antropològic. Tant Ripoll com Vernet van destacar que ara el que cal és fer una transposició adequada de la directiva d'Aus a la llei catalana, ja que al 2006 va fer-se una modificació de la llei de Protecció de la Natura que era massa ambigua. A més, van reclamar que es reforci l'acció dels agents rurals i del Seprona per impedir que es continuï caçant amb barraca, i que Medi Ambient deixi de donar suport judicial als infractors. De la mateixa manera, els ecologistes van fer una crida als ajuntaments del Montsià perquè facin «més pedagogia» i deixin d'incitar els seus veïns a delinquir. «A partir d'ara no tindrem pietat, i tot aquell que inciti públicament a desobeir la legislació vigent el portarem als tribunals», va dir Vernet.
Per la seua banda, Ripoll va advertir que algunes veus de la societat ebrenca han lamentat, amb justícia, que la campanya només s'haja centrat en la situació al territori. «La diferència és que a Catalunya han intentat fer un decret per legalitzar la caça en barraca, però la situació és encara més greu al País Valencià; si a les Terres de l'Ebre hi ha 400 barraques, allà es calculà que n'hi ha més de 4.000», va alertar. De fet, Vernet va anunciar que ja han previst una reunió amb diferents entitats conservacionistes del País Valencià, perquè l'èxit de la campanya traspassi la frontera i aconseguir que també s'hi impedeixi la caça en barraca.

També pots llegir el tema al bloc Política Ebrenca.

Pots llegir la notícia completa a El Punt:
-Medi Ambient fa marxa enrere i no autoritzarà la caça en barraca
-
Dos mètodes tradicionals i arrelats
-
Els ecologistes, contents
-
Més de 21.000 signatures en contra
-
Decret restrictiu
-
Denúncies en tràmit a Europa
-
Els ecologistes demanen la dimissió de Gimeno pel «ridícul espantós» que ha fet

Foto: Gepec

16 comentaris:

  1. Avui estem d’enhorabona, confio i desitjo que els nostres conciutadans entenguin que hi ha coses que per mol tradicionals que siguin, son totalment irracionals.

    ResponElimina
  2. Vull felicitar al Departament de Medi Ambient per primer intentar regular una pràctica ancestral i així reduir-la poc a poc, però davant l'insistència de la UE, retirar el projecte. A l'època del transvasament ve que demanavem el suport de la UE.

    ResponElimina
  3. ja era hora que es plantés cara a certes "tradicions". també a l'antiga grècia o roma tenien esclaus i era tradició.

    felicitar a medi ambient, tot i que haguessin pogut fer-ho sense tant de soroll

    ResponElimina
  4. això si que són pebrots (perdó per l'expressió però no he trobat una de més suau)ficar-se en contra dels caçadors, no com altres governs anteriors que practicaven el clientelisme, prohibint pel davant però acceptant pel darrere.

    ResponElimina
  5. Ja va sent hora que ens posem de part dels animals.

    ResponElimina
  6. Ara la gent ho farà encara més i de forma ilegal.

    Ja m'agradaria saber si això ho fessen a Madrid o Barcelona s'hagués prohibit.

    podriem dir que això és una tradició musulmana i segur que tots los pijos-hippies vindrien a defensar-ho.

    ResponElimina
  7. Quan hi ha un conflicte, sempre és bo conèixer i contrastar les dues versions...

    Per cert, veig que ja es tornen a acceptar comentaris anònims, i això permet deduir que els comentaris 2-3-4 són del mateix individu.

    ResponElimina
  8. 3:07, Madrid, Barcelona...... i Girona.

    ResponElimina
  9. De les IP no se'n pot fer gaire cas: potser les IP són de Barcelona, Madrid o Girona, però llegeixen el bloc des de qualsevol punt del món... I resulta que van estudiar amb tu i ta germana al cole de Ferreries... Vés a saber!

    ResponElimina
  10. Estos de les Terres de l'Ebre us heu de civilitzar, coi! Molt ecolos amb lo transvassament, però també toca aplicar el "cuento" a la caça en barraca i, a no gaire tardar, a la salvatjada dels bous. I, sinó, al temps...

    ResponElimina
  11. I lo delegat del govern a les TTEE que hi diu d'això? Tothom sabem que és un defensor dels bous i de la caça en barraca. Què pensa fer respecte al delegat de medi ambient acusat de prevaricació? mantenir-lo al govern? ser d'ERC i governar és dur oi?

    ResponElimina
  12. Sí que deu ser dur... És més còmode criticar anònimament en un bloc.

    ResponElimina
  13. anònim de les 11.40, explica'm les competències del delegat del govern per què no entenc això que dius del director dels serveis territorials de medi ambient, jo diria que els directors territorials depenen dels seus consellers.
    si ho sou de vius més d'un.
    salut!

    ResponElimina
  14. lo nou deu ser menjar només carn d'animals morts de mort natural, no? pobreeeets...

    ResponElimina
  15. Al llest de les 11,33. Estem davant d'un cas clar de prevaricació d'un alt càrrec del Govern. Si no tinc mal entés el delegat del govern és pos això la màxima figura del govern a les TTEE i per tant el responsable polític de les accions governamentals una de les quals ha estat l'incompliment de la llei per part d'un director territorial. Jo no he dit que el delegat tingui que dimitir, de moment, però el que és clar és que no ha actuat correctament al permetre que un director actués al marge de la llei. I no parlaré de les responsabilitat polític i ètiques perquè la cadira acalenta massa.

    ResponElimina
  16. Les cadires acalenten tant, que s'hi adormen i tot... i s'obliden dels programes electorals i hasta del que han dit cinc segons abans, si els hi convé. No, senyor Delegat Territorial, que s'oposave a casi tot i ara tot lo contrari? A la Terra Alta ERC estave contra la massificació eòlica: ara tot lo contrari, i sino pregunteu-li sobre la Fatarella...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta