11 d’octubre del 2007

Gandesa ofereix terrenys al Consell Comarcal per fer-hi la deixalleria de la Terra Alta

L'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà, va confirmar ahir que l'Ajuntament ha ofert uns terrenys al Consell Comarcal de la Terra Alta perquè s'hi puga construir una deixalleria comarcal. Aubà va explicar que el govern de Gandesa ja s'havia plantejat la construcció d'una deixalleria municipal, però que esperen la resposta del Consell, per saber si és viable fer una instal·lació de caràcter comarcal. La deixalleria havia de fer-se a Corbera d'Ebre, amb diferents ajuts de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i dels fons europeus Feder, però la construcció va quedar aturada per la proximitat dels terrenys al nucli urbà. Segons Aubà, Gandesa ofereix uns terrenys al costat d'un camí rural, prou allunyats del nucli urbà perquè l'activitat de la deixalleria no molesti els veïns, i en una finca que l'Ajuntament té en règim de lloguer. «La nostra voluntat era impulsar una deixalleria pel nostre compte, perquè el sistema actual de recollida d'electrodomèstics, mobles vells i altres voluminosos no és el que hauria de ser per a una població com Gandesa», va admetre Aubà. «A l'Ajuntament no ens caldrà fer una deixalleria si se'n fa alguna de comarcal a Gandesa o bé a Corbera d'Ebre, però si s'instal·la a més de 20 quilòmetres no ens sortirà a compte», va afegir-hi l'alcalde.
En aquest sentit, Aubà va precisar que l'Ajuntament de Gandesa també vol impulsar, d'acord amb el Consell Comarcal, l'ARC i la Societat Gestora de Runes de la Construcció, la construcció d'un abocador per fer una gestió correcta dels residus de la construcció a la Terra Alta. De fet, l'alcalde va suggerir que si el Consell Comarcal no gestiona la deixalleria se'n podria fer càrrec la mateixa empresa que s'encarregui de l'abocador de runa.

El Punt (11-Octubre-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta