29 d’octubre del 2007

Tortosa menja panellets i penja els llums de Nadal

A casa encara no ens hem menjat els panellets, però al carrer sembla que ja sigui Nadal. Aquest matí he vist que l'Ajuntament de Tortosa ja ha començat a penjar els llums de Nadal a la zona de vianants del carrer Sant Blai i a la plaça de l'Àngel, així com en altres carrers propers. La sensació és que cada any celebrem l'arribada del Nadal abans, però ara mirant l'arxiu del bloc he trobat aquesta entrada sobre la decoració nadalenca d'un comerç del centre de Tortosa, que va guarnir els seus aparadors el 27 d'octubre de l'any passat, un dia en què encara anàvem amb màniga curta perquè la temperatura era d'uns 25 graus. A més, aquells dies també es començaven a penjar els llums de Nadal al raval el Sant Llàtzer. Enguany el fred sí ha arribat quan toca, i podem dir que tindrem una castanyada amb una temperatura normal. Ja està bé treballar amb previsió, però trobo que ens estem passant, perquè no és normal celebrar Tots Sants mentre els carrers estan decorats amb motius nadalencs, encara que siga amb els llums apagats.

15 comentaris:

  1. www.tortosa.cat
    La Diputació de Tarragona enllestirà en les properes hores les obres de reparació del ferm de la carretera que uneix Tortosa i Roquetes, una de les més transitades i malmeses de la ciutat. Es tracta d’uns treballs d’arranjament puntuals que permetran millorar la calçada i evitar els grans bassals d’aigua que s’acumulaven per la pluja.

    Aquesta reparació puntual és prèvia a les obres d’urbanització que s’iniciaran l’any vinent i que comportaran la millora del ferm, la creació de voreres, la instal·lació d’arbrat, enllumenat i un carril bici. Aquesta actuació, que té un pressupost aproximat d’1,5 milions d’euros, ha sofert un retard en el seu començament perquè el projecte inicial es limitava a la millora del ferm i es va decidir refer-lo per tal d’ampliar l’abast de la intervenció.

    ResponElimina
  2. ENSURT A SANTA CLARA PER UN INCENDI EN UN EDIFICI DEL CARRER SANT LLUÍS

    ResponElimina
  3. Com veig que estan comentant temes que no toquen en absolut amb l'entrada inicial de Gustau, jo pregunto: Quan parlarem de l'autovia del interior en el seu desplaçament cap a Amposta? Per que els tortosins hem d'acceptar que passi 500 metres mes lluny i els ampostins, que ja tenen la nacional 340 i l'autopista, no poden acceptar que l'autovia de l'interior pugi 1.000 metres cap a Tortosa?

    ResponElimina
  4. les respostes les tenen Ferran Bel, Manel Ferre i Dani Andreu.

    ResponElimina
  5. ERC ja donem per sentat que esta supeditada a Amposta, però es trist que ara que ja no esta Roig, Bel segueixi acatant els interessos de CiU a Amposta. No es mes important tenir l'alcaldia de Tortosa que la d'Amposta? O es que van tan sobrats que pensen que els tortosins els i tolerarem tot?

    ResponElimina
  6. llums de nadal; els del C/Barcelona ja s'estaven penjant el divendres, per tant, dia 26!
    i, tot s'ha de dir, justament a l'hora punta (12.30 quan vaig passar jo) - no es podrien fer en dies/hores de menys transit?

    ResponElimina
  7. A Tortosa, si s'ha de tallar un carrer, sempre és fa el dia i l'hora de més transit.

    ResponElimina
  8. Al balcó de casa meva, les vaig posar fa tres anys i de tant en tant les conecto agun mes de juny o Juliol per donar " ambientillo"

    ResponElimina
  9. Bé, ja que veig q s'han comentat varies cosetes,jo voldria dir:
    Pq els q van en rodalies no paguen bitllet, els trens de llarga distància tenen una rebaixa al preu i tots los altres paguem?
    Osti és q ahir, em va gostar 3 hores arribar a Bcn!!
    Això és una vergonya!natros també arribem tard a la uni, al treball, a l'hospital i no surt per la tele!!!!
    Quina discriminació!

    ResponElimina
  10. No veig cap problema en penjar les llums de nadal amb antelació, com per a que sigui noticia. Fa tres setmanes vaig veure com les penjaven a Paris i al mig dia, i ningú es va estranyar de res. Deu ser que no hi ha res més interessant de que parlar ?

    ResponElimina
  11. Tortosa, Paris, Londres.

    ResponElimina
  12. ei pos vaia mones q son les llums d'enguany.. almenos estos tenen mes bon gust

    ResponElimina
  13. mireu: sobren cleros i festes consumistes.
    sobre tot per que no hi ha pasta.
    sobren més coses però, jo com a ciutadà reclamo que no es pengi cap llum per nadal!
    qui cregue en lo nadal que el visque interiorment.
    menys despeses energètiques, menys "chipiritiflauticos" i més posar les peles de tots en benefici de tots, no de quatre .... ja sabeu que...

    lodttpqw
    turpffi
    cdrjoyce

    ResponElimina
  14. Mario, les lletretes s'han de possar al camp on diu:
    "VERIFICACION DE LA PALABRA"

    ResponElimina
  15. Ec anòmin de les 2:21 per mi et pots posar l'autovia a casa teua, i que te l'ha divideixi en 2!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta