28 d’octubre del 2006

El comerç de Tortosa avança el Nadal

Aquesta fotografia vaig fer-la ahir al migdia, i us ho prometo: jo anava amb màniga curta. És l'aparador d'una botiga de llums i complements per a la llar, a l'avinguda Generalitat de Tortosa, que ja mostra els primers articles i guarniments nadalencs. Papanoels, ninots de neu i altres ornamentacions que fan que sembli que a Tortosa comencem el Nadal cada any més aviat. En els darrers anys, la dinàmica de la societat de consum ha avançat les festes de Nadal als primers dies de desembre, i només en alguns casos després de Tots Sants ja es comença a respirar l'esperit (comercial) nadalenc. Però si Maragall avança les eleccions i les posa quan ell vol, per què no poden els comerciants avançar la campanya de Nadal? Ahir era 27 d'octubre i la temperatura a Tortosa era d'uns 25 graus, però no passa res... El que em sap greu és que l'Ajuntament havia assegurat que intentaria que les obres de Carreteres no afectessen la campanya comercial de Nadal, perquè esperaven tenir-les acabades abans del 8 de desembre. Però si els comerciants avancen l'ornamentació dels seus aparadors, ara segur que les obres i la campanya de Nadal sí coincidiran.

9 comentaris:

  1. Sense que ningú s'ofengui; i amb esperit constructiu; voldría donar un toc d'atenció al comerç de Tortosa...Generalitzant molt, podria assegurar que no estem a l'alçada amb molts criteris que defineixen un comerç competitiu i de cert nivell..De vegades el tracte massa familiar, esdevé un revulsiu que pot comportar pérdues de vendes...Tots sabem que Tortosa está molt ben comunicada per autopista...També tenim un altre hándicap, i es el comerç per Internet...A les 24 h ho tens a casa...Qué més voldría jo , que un comerç competitiu al meu poble!!

    ResponElimina
  2. i vaiga cartells bonics que has retratat a banda i banda de botiga, no?

    bonics, bonics...

    ResponElimina
  3. no t'ho puc negar.
    No als camps de golf+macrourbanitzacions+especulació a dojo!
    Defensa la llengua!

    ResponElimina
  4. Aquesta gent ja fa temps que confonen alguns conceptes de temps.

    Recordo que a la festa del renaixement van fer una campanya publicitària totalment fora de l’època amb uns personatges del segle XVIII amb dos banderes de la cadena llums.

    Fins i tot a la desfilada van surti fins que algú de l’organització els va fer fora.

    ResponElimina
  5. Tranquils, que este matí ja he vist una marató de 5 minuts de publicitat quasi exclusiva de joguets. Pfff, i en dos dies, aquí a barcelona, començaran a penjar les llums del Corte Inglés.

    ResponElimina
  6. Ara mateix estaven penjan llumetes de Nadal pels carrers del meu barri
    Increible!

    ResponElimina
  7. Tú el que volíes que et preguntés a quin barri vius ...Veritat..??

    ResponElimina
  8. Pos... no.
    Però calle!
    Adivina adivinalla...
    mire la foto que he penjat al meu bolc i adivine quin és...

    ResponElimina
  9. Adivina adivinalla...Aixó es El Raval de Sant Llátzer...Ves per ón!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta