30 d’octubre del 2006

Tortosa forada l'entrada a la ciutat

Els talls de trànsit a l'avinguda Generalitat s'agreugen avui amb l'inici de la canalització de Caputxins

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) té previst començar avui les obres de canalització del barranc de Caputxins, que començaran per l'avinguda Generalitat, a l'alçada de la plaça del Bimil·lenari. L'objectiu d'iniciar els treballs en aquest punt és fer coincidir la construcció dels calaixos de la canalització amb la millora de l'avinguda Generalitat, que el servei territorial de Carreteres ja està executant. Les obres es faran en dues fases, per evitar el tall permanent de la principal entrada a Tortosa, però l'Ajuntament ja ha advertit que hi haurà «fortes restriccions de trànsit»; de fet, ja ha dissenyat un pla amb itineraris alternatius.

L'Ajuntament de Tortosa ha volgut recomanar, a través d'un comunicat, que els conductors segueixin a partir d'avui totes les instruccions dels agents de la policia local que regularan el trànsit a l'entrada de la ciutat. De fet, el consistori ha dissenyat un pla especial amb dos itineraris alternatius per entrar a la ciutat, a través dels carrers Ferran Arasa i Ronda Docs, o bé pel pont Tirant Lo Blanc i el carrer Barcelona. Per sortir des del Temple, la ruta alternativa serà a través del carrer Enric d'Ossó. En aquest sentit, l'Ajuntament ha volgut demanar disculpes per endavant als veïns i visitants, per les molèsties que els puguin ocasionar les obres en els pròxims dies. A més, ha agraït la col·laboració i la comprensió dels ciutadans, ja que és molt previsible que la perforació de l'avinguda Generalitat pugui provocar «fortes restriccions de trànsit».
De fet, els talls s'afegiran als que ja es produeixen a Tortosa des de fa dies per les obres que el servei de Carreteres executa a les principals artèries viàries, però sobretot a la mateixa avinguda Generalitat i a l'antiga carretera de València. Les obres que comencen avui formen part del projecte de canalització del barranc de Caputxins, que l'ACA ha desencallat després dels desperfectes causats pels aiguats del setembre. Les obres de la canalització de Caputxins començaran per la plaça del Bimil·lenari, a l'inici de l'avinguda Generalitat, per aprofitar els treballs de millora i d'asfaltat que realitza el servei de Carreteres, i per evitar que s'hagi d'aixecar el ferm i tornar a asfaltar posteriorment. Els treballs consisteixen en la perforació de la carretera per construir-hi dos calaixos de canalització, de dos per tres metres. L'ACA confia que podrà fer les obres del tram de l'avinguda Generalitat en un parell de setmanes.

> 5,4 milions d'euros a càrrec de l'ACA i Carreteres

Un cop enllestides les obres a l'avinguda Generalitat, l'ACA continuarà la canalització de tot el barranc de Caputxins, des de la raval de Sant Llàtzer fins al riu Ebre. En total, el projecte afecta un tram d'un quilòmetre, ja que comença a la zona afectada per les pluges del setembre i travessarà les vies del tren i el canal de l'Esquerra. Després, la canalització resseguirà l'avinguda Ferran d'Aragó i el carrer Ferran Arasa, fins encarar l'avinguda Generalitat i les terrasses del pont del Mil·lenari, ja que el desguàs al riu es farà per la part dreta del pont. L'ACA espera que les obres durin sis mesos, i ha previst destinar-hi 4,5 milions. Una quantitat que caldrà sumar als 945.000 euros que Carreteres gastarà en la millora de l'avinguda Generalitat, l'antiga carretera de València, el carrer Tarragona, l'avinguda Colom i la rambla Catalunya.

El Punt (30-Octubre-2006)

4 comentaris:

  1. I del Barranc de la Llet....??L'obra esta inacabada!! Perqué??

    ResponElimina
  2. Això, això...què passa en lo barranc de la llet????

    ResponElimina
  3. fins que s'inunde tot de valent, l'ACA no farà res.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta