17 d’octubre del 2007

Tortosa refà el consens i demanarà que la nova autovia no trenqui Campredó

L'Ajuntament presentarà al·legacions per «corregir» el traçat de Foment al sud de Font de Quinto

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir, per unanimitat, una moció conjunta per presentar al·legacions al traçat de la futura autovia de l'interior (A-7), amb l'objectiu que la nova infraestructura no separi el nucli de Campredó i Font de Quinto. Desenes de veïns de Campredó van presenciar el ple al saló de sessions. Minuts abans, la junta de portaveus havia consensuat el text de l'acord, un cop el grup del PSC i l'alcalde de Tortosa van acceptar retirar les seues mocions. Ara l'Ajuntament redactarà les al·legacions mantenint el traçat de l'autovia per l'interior, però intentant corregir l'afectació directa sobre el poble de Campredó.

L'Ajuntament tortosí presentarà al·legacions al traçat que el Ministeri de Foment ha previst en l'estudi informatiu de la nova autovia de l'interior, perquè la infraestructura no transcorri entre el nucli de Campredó i el barri de Font de Quinto. A última hora i contra pronòstic, la junta de portaveus va assolir un acord i tant el grup del PSC com l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), van retirar les seues mocions. La moció dels socialistes proposava a Foment el pas de l'Ebre a l'altura de Soldevila, al nord de Campredó, ja que Foment ja va manifestar que seria inviable fer la nova carretera pel sud, per l'afectació sobre una zona protegida a la Carrova, a Amposta. En canvi, la moció d'alcaldia es comprometia a presentar al·legacions sense concretar el traçat, tot i que amb el suport de la Generalitat.
Ara l'Ajuntament redactarà les al·legacions, «mantenint sempre el traçat de l'autovia de l'interior», ja que el consistori no voldria alterar el consens viari que els ajuntaments de les Terres de l'Ebre i la Generalitat van assolir fa dos anys. Així, el govern de Tortosa espera que el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, torni a comandar el procés, i l'Ajuntament «treballarà» perquè Foment desplaci mig quilòmetre l'autovia al sud de Campredó, per salvar el barri de Font de Quinto. La portaveu de CiU, Meritxell Roigé, va recordar que Tortosa no podia admetre que el traçat de la nova autovia perjudiqués Campredó, i va garantir que l'Ajuntament respectarà el consens territorial. Joan Sabaté (PSC) va remarcar que els «interessos estratègics de Campredó» són els mateixos que els del municipi de Tortosa.

> Satisfacció dels veïns i entitats

Els veïns i les entitats de Campredó que donen suport a la campanya Entre Campredó i Font de Quinto ni parlar-ne, que ja ha recollit més de 1.400 signatures contra el traçat de l'autovia previst per Foment, van omplir ahir al matí el saló de sessions de l'ajuntament de Tortosa. Un dels portaveus del col·lectiu, Joan Curto, va afirmar que la moció de consens aprovada ahir era «la millor possible», ja que un enfrontament entre CiU i el PSC hauria perjudicat els veïns de Campredó. «Com a mínim, ara queda clar que Tortosa no vol que l'autovia passi entre Campredó i Font de Quinto, i seran els tècnics els que triaran la millor opció», va afegir-hi. Curto va recordar que els veïns no volen pensar cap traçat alternatiu, per evitar que Foment els puga rebutjar qualsevol proposta al·legant problemes tècnics. El portaveu també va advertir que l'Ajuntament de Tortosa té un pes molt important a les Terres de l'Ebre, i que el ministeri hauria de tenir en compte l'opinió unànime del ple.

El Punt (17-Octubre-2007)

3 comentaris:

  1. Felicito a tots els membres de l'Ajuntament de Tortosa que s'han adonat que hi ha vagades que val més la pena sumar i defensar a la gent del poble, en aquest cas la gent de Campredó.
    Més cop s'haurien de deixar de banda les discusions partidistes i sumar tots junts per al be de Tortosa.
    Esperem que sigui la primera de moltes col·laboracions, segur que així tots guanyarem.

    ResponElimina
  2. El que jo no tinc tan clar es si al final tot això no faci que l'autovia acabi passant per Amposta.

    ResponElimina
  3. Tranquil que molt lluny de Tortosa no passara, pero enten que per dins d'un poble NI PARLAR-NE.Tu creus que l'ajuntament de Tortosa es perjudicara? No home no, el que si que fara, i aixi vull pensar, es que buscara l'artenativa mes factible, la qual, no separi el nucli de Campredo i Font de Quinto, no s'allunyi molt de Tortosa pero tampoc perjudiqui a la resta d municipis: Amposta, Aldea...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta