29 de novembre del 2007

El PSC alerta que Bel desprotegirà Tortosa un any per la retirada de l'ordenança de civisme

Sabaté acusa l'alcalde de cedir davant dels sectors socials «més radicals»

El portaveu del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, va lamentar ahir que el govern municipal haja suspès la tramitació de l'ordenança de civisme. Segons Sabaté, l'ordenança era urgent i molt reclamada per les associacions de veïns, per millorar la convivència i sancionar les actituds incíviques. «Però ara estarem un any més sense un instrument molt necessari per a la policia local, que continuarà indefensa davant d'algunes situacions», va alertar l'exalcalde, que va culpar Ferran Bel del nou escenari.

«Amb l'ordenança volíem regular una sèrie de comportaments que, sense ser delictes, feien més difícil la convivència entre els veïns i també perjudicaven la imatge de Tortosa», va recordar Sabaté. El portaveu del PSC va negar que l'ordenança tingués llacunes jurídiques o fos excessivament sancionadora, i va destacar que era un text «progressista», que també potenciava la mediació social. «Sobretot, volíem que la gent comprengués que no es poden ocasionar desperfectes a la via pública, i que cal reparar-los», va afegir-hi. En aquest sentit, va acusar l'alcalde de Tortosa de cedir davant dels sectors socials «més radicals», que segons Sabaté van ser aprofitats per CiU, durant la campanya electoral, per desgastar el PSC. «Si l'ordenança era tan dolenta, el més fàcil és que CiU hi hagués votat en contra, però això Bel tampoc podia fer-ho per no decebre els seus votants conservadors, que reclamaven insistentment una ordenança», va dir Sabaté. El portaveu socialista també va apuntar que la retirada de l'ordenança és una concessió a ERC, i va anunciar que «l'esquizofrènia política» del govern farà que Tortosa estiga «desprotegida i indefensa» durant un any més. En aquesta línia, Sabaté va mostrar un dossier amb fotografies de desperfectes a la via pública i amb conseqüències de l'incivisme d'alguns veïns. «Bel hauria pogut aplicar l'ordenança i després millorar-la, si això és el que vol, perquè les actituds incíviques continuen i la policia local no podrà actuar», va lamentar.

El Punt (29-Novembre-2007)

29 comentaris:

  1. Doncs segons aquestes paraules, l'anterior govern va tenir a Tortosa 8 anys desprotegida... no ?

    ResponElimina
  2. Pos si, estic amb tu....
    I què no sap el Sr. Sabaté que als "sectors socials" són als que s'han d'escoltar?..què són la veu del poble i als qui s'ho ha de fer cas?...Es clar, com ell sempre ha fet lo de "lo que jo digue!" pos ara no ho enten...
    Va, senyor Sabaté, que ja no té arguments per una cosa que vostè va ser incapaç de fer en 8 anys i finalment va quedar com va quedar, per això ara s'ha eliminat i s'intenta tornar a fer "pensant i escoltant al poble i als tècnics".

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord, el senyor Sabaté no va saber protegir-nos en vuit anys, però com és que el senyor Bel veient que això era un nyap va votar a favor de l'ordenança del civisme?

    ResponElimina
  4. Perdoneu però no portem vuit anys, portem tota la vida sense ordenaça cívica, aixó que dieu vatros es manipulació.

    El que passa es que com totes les coses arriba un moment en que em de pendre decisions, i ara començat el segle XXI ens veiem en l'obligació de posar en marxa aquest instrument. Com a exemple a Barcelona fa poc més de tres anys que la van implantar. I a Tortosa una ciutat més petita no hem tingut la necesitat de tenir-la fins a ara.
    El que no s'enten es que abans la votesin i ara se la vulguen carregar els mateixos de CiU.

    ResponElimina
  5. Dons jo no vull dir res però ahir vaig escoltar una tertulia de radio, amb Lahosa, Faura i Miró. I van dir una cosa que fins ara era un secret a veus, el govern de CiU fa olor de "xenofob", i més que una concesió a ERC això va per a intentar contentar als seus votants de la dreta.

    ResponElimina
  6. El Sr. Sabaté continua amb la seva demagògia boltxevique. Que no se n'ha enterat que el mur de Berlin va caure fa més de quinze anys?

    ResponElimina
  7. sabaté, qui mos va protegir de la teua prepotència? segurament vas ser l'alcalde més incívic que moltes persones joves hem conegut, en menys capacitat de diàleg i més autoritari...

    l'ordenança del civisme anava més enllà de qüestions com pixar-se al carrer o trinxar mobiliari urbà, i eren estes qüestions les més polèmiques i les que sempre obvieu tendenciosament com si qui es va mostrar crític a l'ordenança es dediqués a trinxar bancs i pixar-se per tot arreu... sou una colla de demagogs! (podríem anar rellegint argumentacions de les al·legacions i declaracions a la premsa... a vore si mos anem aclarint les idees i comencem a tindre clara la crítica...)

    ah... i este discurs paternalista de la seguretat de la ciutadania i la tolerànica zero recorda massa a bush, potser és perquè tota la idea "cívica" del psoe ve dels estats units i és una còpia barata d'ordenances tan "progressistes" com les que s'apliquen a les grans ciutats nord americanes...

    ResponElimina
  8. Que sàpiga el Sr, Sabaté que la policia local, encara que no hagi cap “Ordenança de Civisme” te perfecta autoritat per actuar en cas de comportaments incívics . Tot el demés es pura retòrica per la desqualificació del adversari polític i res mes.

    ResponElimina
  9. Esta vist que a vosaltres en arguments no es pot anar, per tant que arrive aviat l'ordenança civica que l'haurem de començar a aplicar.

    ResponElimina
  10. Doncs jo no he sentit la tertulia a la que algun comentari fa referència però estic d'acord, el nou govern de Tortosa CIU+ERC te tics molt xenòfocs, i la nova ordenança volen que s'encamine en aquest sentit, encera que molt em temo que la cosa es quedi aquí, bla bla bla.
    Pobra la gent que dia rera dia viu situacions que només li pot donar resposta un instrument com es l'ordenança de civisme.

    ResponElimina
  11. NOTICIA D'ULTIMA HORA
    La nova redacció de l'ordenança "DE CIVISME" la faran entre los radicals "del bandoler" i la botiga de queviures del principi del carrer Moncada.

    ResponElimina
  12. Anonim de les 3:23 i la regidora d'Acció Social que no es mou de la botiga.

    ResponElimina
  13. Als alliberats convergens, què no teniu feina o què?

    ResponElimina
  14. No se si estan alliberats o no, pero que escriuen des de'ls ordinadors de la feina, si

    ResponElimina
  15. jajajaaja, esta si que es bona, aixó hu diu lo alcalde que mos a tingut desprotegits 8 anyets.

    ResponElimina
  16. Juanito societé s'acabarà cobrint de glòria, quin personatge tant entranyable tu.

    ResponElimina
  17. No teníem ordenança de civisme i per això vam tenir vuit anys de despotisme. "sabatero" a tus "sabatos".

    ResponElimina
  18. No llegia unes declaracions tan demagogues com estes des dels millors temps de Franquet.

    ResponElimina
  19. Així va Tortosa, el nivell que mostren els comentaris de la gent de CiU es igual que el govern del Bel. De mediocres cap avall.

    ResponElimina
  20. És una passada veure que al igual que quan estaven a l'oposició no son capaços d'aportar un sol argument la politica del "blocaires de CiU" es la desqualificació per la desqualificació.
    El pitjor de tot es que el dona resultat.
    Pobra Tortosa així li va.

    ResponElimina
  21. I jo pregunto:

    No fa olor a "txamusquina", aquest apartat especial que volen posar sobre els locutoris?
    Estar clar que han d'acontentar el seu electorat ultra-dreta però a mi no m'agrada aquest govern que cada dia fa pinta de més xenòfob.

    ResponElimina
  22. Als que dieu que aquest govern és xenòfob us posaré un locutori baix de casa, tres pisos patera a l'escala i una reunió de gent "de color" a l'entrada de casa. Burros!!

    ResponElimina
  23. A las pruebas me remito, ser xenofob ven i el govern de Bel això ho te molt clar.

    ResponElimina
  24. Pos a mi m'encullen poca de mandarina estos " de color " que tenen la barra d'estar pel carrer i anar a comunicar-se amb la familia a traves del telefons dels locutoris.
    Ni em cullen mandarina, ni treballen per a mi, ni els exploto etc. ara, soc tan imbecil que, penso que si es comporten correctament, a mi, no me'n fan cap de nosa.

    ResponElimina
  25. Cada vegada m'agafen més ganes de fotre fora a tortosins i de posar al seu lloc a gent estrangera, almenos d'esta manera m'estalviaria de soportar als indignats professionals de sempre

    ResponElimina
  26. A l'anterior anònim a la meva entrada. Proposo que el primer que podria abandonar Tortosa ets tú, sigui quina sigui la teva nacionalitat.

    ResponElimina
  27. En realitat, ja ho he fet, com molts altres que ja n'estan fins als c+++ns de la tonteria en la que viu sumida este poble. Tortosa en si està bé, la llàstima són els tortosins...

    ResponElimina
  28. Una ordenança que atenta, com atentava la proposada per Sabaté i el seu equip, contra les més elementals llibertats dels ciutadans i les ciutadanes deixa desprotegida la democràcia. I això si que és un perill alhora que vulnera la seguretat jurídica de la ciutadania. És una molt bona notícia que s'hagi retirat.

    ResponElimina
  29. Vigileu que torna

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta