29 de novembre del 2007

Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa nomena president Jordi Jordan

L'entitat Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa ha renovat la junta de l'associació i ja té nou president. Així, un llicenciat en història, Jordi Jordan, substituirà en el càrrec l'arquitecte Xavier Rollan, que ha presidit l'entitat durant els últims quatre anys. Jordan va agrair ahir la feina de les juntes anteriors, i va destacar que Amics dels Castells és una entitat que ha demostrat que Tortosa té «moltes possibilitats si potencia el seu patrimoni històric». Així, Jordan va dir que la nova junta vol que Amics dels Castells siga «encara més reivindicativa». De fet, ja han preparat un pla de treball per denunciar el mal estat del patrimoni i també per modernitzar l'entitat, adaptant-la a les noves tecnologies. «Volem potenciar l'associació i que Amics dels Castells siga un centre cultural, però també pressionar les administracions i impulsar un pacte pel patrimoni de Tortosa», va anunciar. De fet, Jordan va avançar que reclamaran la creació d'una regidoria de Patrimoni, «que una ciutat com Tortosa fa anys que hauria de tenir», i que veuen la seua participació a la comissió de seguiment del pla integral del nucli antic (Pincat) com una oportunitat de «vigilar de prop» alguns projectes de millora que afectaran directament el patrimoni. Segons Jordan, «Tortosa ha de conservar i recuperar el seu patrimoni històric, per apostar per un model turístic especialitzat, com ja han fet altres ciutats».

El Punt (29-Novembre-2007)

5 comentaris:

  1. Felicitats al nou president alhora que li proposo un primer punt per a l'ordre del dia: l'estat de la façana de l'edifici que ocupen Amics dels Castells i l'estat del Portal del Romeu que li fa joc.
    Segon punt: comdemna de l'ús fet per l'anterior president de l'Associació en l'assumpte de les cases de la catedral.
    I bon mandat!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats a Jordi, ja que estic segur que farà una feina molt bona. Totalment d'acord amb la necessitat d'instaurar una regidoria del patrimoni. Ens calen polítics emprenedors i que siguin conscients de la importància del patrimoni històric en el desenvolupament d'una ciutat. A Campredó, el tema del patrimoni és crucial per a nosaltres per la importància de les construccions templeres, que malauradament estan en situació crítica. Amics dels Castells té la funció de lluitar per aquest patrimoni. Només desitjar-li a Jordi molta sort amb les seus iniciatives.

    ResponElimina
  3. Felicitar al nou president.
    Tot i que penso que esta massa significat politicament per fer la feina que han de fer les associacions tipus Amics dels castells.

    ResponElimina
  4. massa significat no?, tansols és d'ICV... res a dir.

    ResponElimina
  5. Felicitats al nou president, però tenim constància que més de dos socis no han estat convocats a cap assemblea ni ordinària ni extraordinària. Esperem que ara canviï el tarannà d'aquesta entitat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta