14 de novembre del 2007

L'efemèride: problemes al tren de Tortosa i l'escola dels Reguers

El 14 de novembre de 1902, el diari tortosí La Verdad informava dels problemes que tenien els ferrocarrils que sortien des de l'estació de Tortosa. Així, el tren que havia sortit a la una de la matinada del dia anterior va haver d'aturar-se a Torreblanca, pel mal estat de la línia entre l'estació de Tortosa i la d'Orpesa. El mateix li va passar al tren exprés de la una del migdia, i altres notícies afirmaven que la corrent del riu Palància s'havia emportat el pont de ferro de Sagunt. Així, a Castelló va formar-se un tren llarg, que va passar per Tortosa a les dues de la matinada, portant la correspondència d'aquella ciutat. A Tortosa només s'expedien bitllets per viatjar fins a Almenara, i a més no sortia cap a València cap enviament de mercaderies.
D'altra banda, es feia ressò de la denúncia d'un grup de veïns dels Reguers, que s'havien queixat que l'escola del poble estava tancada des del 10 d'abril anterior. Un informe de la Junta Provincial reclamava que, en cas de ser certa la denúncia, el governador instés l'Ajuntament a facilitar un local en condicions per poder reobrir les escoles a la pedania.
Finalment, a Tortosa va bolcar un carro al carrer de Santa Anna, sense que passés cap desgràcia. "L'estat dels nostres carrers no podria ser més lamentable, fent-se el trànsit amb molta dificultat i risc", afirmava la notícia de La Verdad, que traduïm directament del castellà.

1 comentari:

  1. Gustuau, penso que tanta efemeride dilueix el bloc. I comences a tenir més coses del passat que del present.

    Personalment no m'agrada el resultat. Massa barreixa

    Ei, de bon rotllo

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta