28 de novembre del 2007

Tortosa només ha executat el 28% del pla de millora del nucli antic i no ha fet cap programa social

L'Ajuntament traspassa la gestió a l'empresa municipal per agilitzar projectes

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va reconèixer que l'estat d'execució del pla integral del nucli antic (Pincat) no és el que hauria de ser, ja que l'obra justificada de l'anualitat del 2007 només és de 2,4 milions d'euros. Bel, que va presidir la reunió del comitè de seguiment del Pincat, va advertir que Tortosa hauria de tancar l'exercici del 2007 per damunt del 45%. «Hem de recuperar el temps perdut i fer més obres, però també iniciar els programes socials i donar ajuts per a la rehabilitació», va dir l'alcalde.

Bel va dir que bona part dels 2,4 milions justificats durant el primer semestre es corresponen amb obres ja fetes, com l'obertura del vial de Santa Clara o el pagament d'algunes expropiacions. Així, va afegir que això només representa el 12,7% de la inversió global a través de la llei de barris, que és de 18,9 milions d'euros, i que l'Ajuntament hauria de tancar el 2007 per damunt del 45%. «Abans de final d'any incorporarem algunes obres, però no superarem els 3 milions», va dir. De fet, l'alcalde va remarcar que l'Ajuntament ha de recuperar el temps perdut, i que a més de posar en marxa diverses obres també començaran els programes socials i la convocatòria d'ajuts per rehabilitar façanes o cobertes d'habitatges. En aquest sentit, Bel va assumir el compromís de fer més àgil l'encàrrec, redacció i realització dels projectes, a través de l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa). Així, a l'anualitat del 2008, només l'empresa Gumtsa podria acumular uns 6 milions en inversions, un milió d'euros més del que preveia el Pincat. A més, Bel també va anunciar que al gener voldrien aprovar les bases per atorgar els ajuts per a la rehabilitació de façanes, cobertes i altres elements comuns dels edificis.
També per accelerar l'execució del Pincat, col·laboraran amb diferents departaments de la Generalitat, per fer actuacions complementàries en els àmbits de la salut, l'habitatge i el treball. De fet, Bel va explicar que han sol·licitat un projecte al Departament de Treball, que incrementaria en uns 600.000 euros més la inversió al nucli antic. L'alcalde també va dir que durant el 2008 s'obrirà l'oficina del Pincat en algun lloc del nucli antic. En aquesta línia, va destacar que han integrat les tres associacions de veïns a la comissió de seguiment, per millorar la participació ciutadana. A més, va dir que l'obertura de l'oficina del Pincat farà que els tortosins facin seu el projecte, i servirà per gestionar en una finestreta única els diferents programes i ajuts per a la rehabilitació.
Bel va evitar criticar directament l'anterior govern, però va dir que la lentitud del Pincat s'explica per un «dèficit de gestió», ja que no hi havia projectes redactats ni encarregats. El retard del pla d'ordenació urbana municipal també impedia fer algunes expropiacions. A més, l'alcalde va negar que hi hagi problemes de finançament, ja que les actuacions tenien consignació en el pressupost. Les primeres obres es faran al carrer de la Rosa, al voltant de la catedral i a la zona del Rastre.

> Reprogramar el Pincat

El delegat de la Generalitat a l'Ebre, Lluís Salvadó, va dir que Tortosa ha executat el 28% del Pincat, i que hauria d'assolir els 9 milions a finals d'any. També va dir que caldria millorar la participació ciutadana i la relació amb Patrimoni, per evitar que els projectes es retardin. L'alcalde va acceptar que cal reprogramar el Pincat i reassignar els recursos. Així, el casal de les cultures previst a l'antiga església de Sant Antoni ja no es farà, i la millora del carrer Montcada no començarà fins que estigui enllestit l'edifici de les delegacions. De fet, l'Ajuntament podria demanar una pròrroga del Pincat, ja que el 2009 potser encara hi haurà obres pendents.

El Punt (28-Novembre-2007)

6 comentaris:

  1. El nou equip de govern que es pose a treballar en fer les coses que te que fer, tota la campanya i pre campanya van estar dient que tot ho farien en dos dies i que els altres eren uns incompetents per tant menos lobos i a treballar que tot tot no estava fet i per tant les medalles un se les te que guanyar. A la feina i menys grunyir.

    ResponElimina
  2. Estos socialistes no han fet res. NOMES han invertit 2,4 milions d'euros als Casc Antic durant l'any 2007. Una miseria amb els milions que va posar CiU en els 16 anys que van manar. HIPOCRITA SR. BEL!!!!!

    ResponElimina
  3. Perdò CiU va governar 20 anys del 1979 al 1999.

    ResponElimina
  4. Estem parlant de la formació política que va deixar enfonsar el nostre nucli antic, CiU. I ara, almenys, gràcies al Pincat elaborat per l'anterior govern socialista i l'ajuda de la Llei de Barris de la Generalitat, es veuen obligats a continuar la feina feta i a tirar endavant la recuperació de la nostra ciutat històrica.

    ResponElimina
  5. POLÍTICS, SOU INEPTES PENOSOS!
    SOBREU TOTS

    ResponElimina
  6. Sr. ku, solament li ha faltat dir: Amb FRANCO viviem millor.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta