9 de novembre del 2007

Una moció de censura permetrà al PSC i ERC repartir-se l'alcaldia de Bot

CiU afirma que la mesura és «immoral» i adverteix que pot tenir efectes a la Fatarella i Corbera

Cinc mesos després de la constitució del nou Ajuntament de Bot, aquesta població de la Terra Alta podria tenir nou alcalde. Els grups municipals d'Alternativa per Bot (APB-PM) i Entesa per Bot (EPB-AM) han presentat una moció de censura contra l'acció de govern de l'alcalde, el convergent Andreu Martínez. Tot i que encara no se saben els motius, Lluís Agut (APB-PM) va dir que la moció de censura està plenament justificada, i que encara cal negociar les condicions del nou pacte de govern amb ERC. Amb tot, Agut seria l'alcalde els primers anys, mentre que el republicà Francesc Fidel ocuparia el càrrec fins al final del mandat.

El portaveu d'Alternativa per Bot (APB-PM), Lluís Agut, es convertirà en el nou alcalde de la població si prospera la moció de censura que socialistes i republicans han presentat contra l'alcalde, Andreu Martínez (CiU). Agut va confirmar ahir que la moció ja ha estat presentada, tal com va avançar ahir Diari de Tarragona, però que abans de fer públics els motius han de convocar una reunió amb els membres de la candidatura. «La moció de censura ja està presentada i plenament justificada, però ja l'explicarem en el seu moment», va insistir Agut, que va afegir-hi que encara han de concretar amb el grup d'Entesa per Bot les condicions del nou pacte de govern. Amb tot, altres fonts van assenyalar que un dels acords que ja s'han pres és que Agut governaria Bot durant la primera part del mandat, mentre que el republicà Francesc Fidel el substituiria en el càrrec més endavant.
El relleu a l'alcaldia se sotmetrà a votació al ple que es farà el 16 de novembre, a les dotze del migdia. L'alcalde, que ahir va lamentar que ni Agut ni Fidel li haguessin comunicat els motius de la moció de censura, va explicar que el ple no es podrà fer al saló de sessions de l'ajuntament per falta d'espai, i que jan sol·licitat la cessió del local social del Club Esportiu de Bot. Martínez va afegir-hi que hi ha molts veïns «molt molestos» per la manera com s'ha tramitat la moció de censura, però va remarcar que espera que no es registri cap mena d'incident.

>«Ara estàvem tranquils»

L'alcalde de Bot, Andreu Martínez, va explicar ahir que ha estat el primer sorprès per la presentació de la moció de censura, que va qualificar de «marranada». Segons Martínez, que ha estat governant aquests cinc mesos en minoria, els regidors d'Alternativa per Bot i Entesa per Bot havien rebut tot tipus d'informació, i als plens tot s'havia pogut aprovar per unanimitat. «Fins i tot hem consensuat amb l'oposició les obres que hem presentat al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), i hem fet viatges per aconseguir una inversió de 2 milions d'euros per impulsar la creació d'un petit polígon industrial a l'entrada de Bot», va detallar Martínez. L'alcalde va remarcar que se sent «molt decebut» per l'actuació dels socialistes i republicans, sobretot ara que a Bot hi havia un bon clima polític. «Hem passat quatre anys molt durs, però ara estàvem més tranquils», va concloure Martínez, que va ser segon tinent d'alcalde i regidor d'Obres i Serveis durant l'últim mandat de Mariano Morelló.
D'altra banda, el president de CiU a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va advertir que la moció de censura de Bot potser és legal, però també «moralment improcedent». «A CiU només li van faltar dos vots per tenir la majoria absoluta a Bot, però tot i així ERC i el PSC s'haguessin pogut posar d'acord a l'inici del mandat», va lamentar Pallarès, abans de dir que ara és «poc ètic» prendre l'alcaldia a CiU. Així, va alertar que la situació a Bot pot tenir efectes immediats en altres pobles de la Terra Alta, com ara Corbera d'Ebre. Amb tot, l'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà (ERC), que governa amb CiU, va dir que cada poble té la seua manera de ser, i que les qüestions locals no haurien de barrejar-se.

El Punt (9-Novembre-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta