9 de novembre del 2007

Qui no vol l’aigua de l’Ebre? (cartes dels lectors)

Aquests dies la premsa ha fet ressò de si el PP ha renunciat al transvasament de l’Ebre. Mentrestant, ens recorden que l’altre gran partit de l’estat, el PSOE, va anul·lar una gran part de les obres de l’antic PHN i, en teoria, ha començat a aplicar mesures corresponents a la Nova Cultura de l’Aigua. Per tant, els defensors del riu Ebre podrem descansar?
Sempre recordaré les paraules d’un gran defensor dels rius d’Europa – ens va dir que si havíem pres la decisió de lluitar a favor dels rius, i tot el que això implica, doncs, mai més podríem descansar. No és qüestió de partits, segons la seva anàlisi (cosa que comparteixo), sinó d’alguna cosa que està per damunt d’ells. Mentre l’aigua tingui un valor, “el sistema” sempre en voldrà. Mentre hi hagi negoci, els “homes de gris” no la deixaran descansar. Els podem plantar cara aquí i marxaran a un altre lloc per a fer els diners, però arribarà el dia en què tornaran – van voltant com aus rapinyaires buscant la presa més fàcil de capturar.

Tornant a l’Ebre, aquesta situació es reflecteix en el constant canvi d’actors i de noms. Ens ho diuen com volen – interconnexions d’emergència, regadius de no-sé-què, bancs d’aigua... Ho fan presentar a qui volen – ara Pla Borrell, ara PHN “pels ous”, ara el Departament d’Agricultura ... la qüestió és punxar i punxar fins que no quedi un euro, perdó, una gota al riu.

Brian Cutts (Tortosa)

Si voleu participar en aquesta nova secció, els lectors de La Marfanta teniu la paraula. Podeu fer-nos arribar les vostres cartes, signades amb nom i cognom, població, DNI i número telefònic de contacte, al correu electrònic marfanta@marfanta.com. No es publicaran cartes signades amb pseudònims ni amb inicials. Tindran prioritat els escrits que no excedeixin de 20 ratlles i les cartes que siguin d'actualitat. Aquest bloc es reserva el dret de seleccionar-les, corregir-les i resumir-les quan siga necessari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta