18 de gener del 2008

Antena 3 estrena dimecres la minisèrie inspirada en la tragèdia dels Alfacs

La imatge que veiem aquí correspon a la minisèrie Tarragona: un paraíso en llamas, produïda per la cadena alemanya RTL, i que està inspirada en la tragèdia del càmping dels Alfacs. Avui s'ha sabut que la cadena privada Antena 3 té pensat estranar-la al nostre país, i emetre-la els propers dimecres i dijous a la nit. La recreació de l'explosió del camió cisterna és realment espectacular, i segur que hi haurà gent que la trobarà de mal gust. Com ja sabreu, aquesta superproducció alemanya recrea el cas real de l'explosió d'un camió amb propilè que va provocar la mort de 215 persones al càmping Els Alfacs, entre Sant Carles de la Ràpita i Alcanar, el dia 11 de juliol del 1978. Un dels llocs en què més de prop es va viure la tragèdia dels Alfacs va ser a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, que en aquell moment feia pocs mesos que estava en funcionament. Els fets van commocionar la societat espanyola de l'època i també l'opinió pública europea, ja que moltes de les víctimes eren turistes estrangers, fins al punt que es va endurir la normativa per transportar mercaderies perilloses. En realitat, la minisèrie no va filmar-se als llocs dels fets, sinó en diferents localitzacions de Mallorca, i està dirigida per Peter Klevegi, amb un pressupost de 6 milions d'euros.

13 comentaris:

  1. llastima que ens diguin "tarragona, un aparaíso en llamas" perquè aquí no som tarragonins. Estos espanyols i estes províncies que tant mal ens han fet a la nostra terra: les TERRES DE L'EBRE

    ResponElimina
  2. L'ultim comentari em ve "al pelo".
    Quant l'altre dia va tocar la loteria del nen a Reus, a l'informatiu del migdia de TVE Catalunya van dir textualment:
    " La loteria a tocat a la localitat tarragonina de Reus"
    Ja els vaig enviar un email protestant.

    ResponElimina
  3. Una tragèdia que la gent recorda perfectament, malgrat el temps. Jo encara no vivia a Tortosa, però tinc les imatges gravades a la memòria.

    ResponElimina
  4. Encara sento els helicòpters passant per dalt del carrer del davant de casa ma iaia. Ma iaia plorant per mon pare, que no sabíem a on se trobava ja que era viatjant i que estava fora per la faena.

    ResponElimina
  5. Recordo que aquell dia estava a la muntanya del meus pares de la qual es podia veure tot el moviment d'ambulancies que pasaven per la carretera. Al dia seguent vaig anar al cemintiri i recordo que els difunts estavent alineats a terra dins dels seus atauts, em va quedar l'imatge gravada de vore aquell dantesc suces havien cosos de totes les edats.

    ResponElimina
  6. Penós, això és molt penós.

    ResponElimina
  7. Mireu que diuen a la web d'Antena 3 sobre la mini-serie!!

    "explosión de un camión con propileno que provocó la muerte de 215 personas en el camping de ‘Els Alfacs’, de San Carles de la Rápita, en julio de 1978"

    MENTIRAAAAAAAA!!!!! QUE LO CAMPING ESTÀ A ALCANAAARR!!

    "A lo largo de la miniserie, se cuentan las historias ficticias de una decena de turistas alemanes, que coincidirán en el camping. Historias como las de un matrimonio en quiebra, un enfermo terminal o un padre que quiere reconciliarse con su hijo homosexual que se entrecruzan alrededor de la tragedia general. Entre las historias también se incluye la ficcionada historia del conductor del camión siniestrado y su hijo."

    O sigue, que l'únic real de la historia és que un camió explota al costat d'un camping. Ni les histories dels personatges, ni la localització, ni la historia del conductor i ves a saber quantes més mentires conten ....

    Jo no se vatros, però jo passaré completament de mirar-la!!!!

    Aquí vos deixo el link a la web d'Antena 3 per si voleu pegar-li una mirada:
    http://www.antena3.com/PortalA3com/mostrarmicrositeemisionprograma.do?idEmision=95952

    ResponElimina
  8. Avere si ens entenem, es una pelicula ( per definicio, ficcio )o un documental o reportatge?. Es mes, dius que l'unic real es que un camio explota al costat d'un camping, pos be, tampoc aixo es real, perque a la pelicula el camio va a parar dins al camping i explota alli.
    El que si he trobat una pasada, perque no s'ajusta gens a la realitat, es la sequencia d'una noia i el seu pare que estaben dins la mar, quan es produis l'explosio i es salven, quant, si alguna cosa es va comentar i molt, va ser que els que anaven cap a l'aigua intentant fugir d'aquell horror, morien abrassats per l'altissima temperatura de l'aigua, crec recordar que de 1000 º

    ResponElimina
  9. La pel·lícula és més falsa que un bitllet de 250 euros. No vaig trobar cap relació amb l'entorn real, clar que si el context és Tarragona (?), potser sigui normal que no trobés cap element de les nostres terres...

    ResponElimina
  10. soc de la rapita i esta pelicula es una cosa mol diferen alo k va pasa com mols eu dit perke va pasa al camping pk no va pode arriba mes enlla pero va evita k pases dins al poble i les persones es van keda com unes estatues tal i com astaven pero avore si algun dia ens treuen un documental on diuen la veritat apesar k si u fan sera mol impactant pk jo tinc una tia k a ella li va afecta de prop pk van mori 5 familiars della i k totom sapigue k el dia despues de la mini serie nomes estava en boca de tot el poble i k era bergoños

    ResponElimina
  11. ES UN DESCONEIXEMENT TOTAL SIMULAT,ES A DIR A ALGÚ NO LI VA INTERESAR DIR EL LLOC QUE ERA,DIR QUE EL CONVENT DE LES MONJES ERA LA MODESTA CLINICA D'AMPOSTA,QUE LA SITUEN AL COSTAT DE TARRAGONA CAPITAL,QUE ES MOREN TOTS PER INEPTES I FALTA DE MITJANS,AL IGUAL QUE LA RESIDENCIA VERGE DE LA CINTA,POCS MITJANS I METGES INEPTES I IMPOTENTS.(A ALEMANIA EREN MILLORS.SEGONS ELLS,NO VOLDRIA VEURELS EN UNA CATASTROFE DE IGUALS CONDICIONS)I D'AMUNT ESPECULEN PORTAR TOTS ELS FERITS A VALENCIA.POCA NOCIÓ DE GEOGRAFÍA.
    EN LA PELICULA HI HAN UNA CUANTITAT DE MENTIRES MASSA GRAN COM PER A FER-HO PER IGNORANCIA.

    EN FI,SEGUR QUE EL GUIONISTE TENÍA PER DESGRACIA ALGÚN FAMILIAR AFECTAT PER L'EXPLOSIÓ I DEBÍA ESTAR DESCONTENT PER ALGUNA COSA.
    (DEDUCCIÓ MEVA)

    NO POT SER FER LES COSES EN TANT MAL GUST SI NO ES AQUEST EL PENSAMENT.

    UNA VERGONYA DE PELICULA I COM ENS DEIXARÁN ALLÍ ON LA PRESENTEN. MOS PENDRAN PER TERCERMUNDISTES.EN L'EPOCA DELS 70 NO MES EREM "SOL, PAN I TOROS" QUIN FASTIC.

    ResponElimina
  12. ES UN DESCONEIXEMENT TOTAL SIMULAT,ES A DIR A ALGÚ NO LI VA INTERESAR DIR EL LLOC QUE ERA,DIR QUE EL CONVENT DE LES MONJES ERA LA MODESTA CLINICA D'AMPOSTA,QUE LA SITUEN AL COSTAT DE TARRAGONA CAPITAL,QUE ES MOREN TOTS PER INEPTES I FALTA DE MITJANS,AL IGUAL QUE LA RESIDENCIA VERGE DE LA CINTA,POCS MITJANS I METGES INEPTES.(A ALEMANIA EREN MILLORS.SEGONS ELLS,NO VOLDRIA VEURELS EN UNA CATASTROFE DE IGUALS CONDICIONS)I D'AMUNT ESPECULEN PORTAR TOTS ELS FERITS A VALENCIA.POCA NOCIÓ DE GEOGRAFÍA.

    UNA VERGONYA DE PELICULA I COM ENS DEIXARÁN ALLÍ ON LA PRESENTEN. MOS PENDRAN PER TERCERMUNDISTES.EN L'EPOCA DELS 70 NO MES EREM "SOL PAN I TOROS" QUIN FASTIC.

    ResponElimina
  13. ES UN DESCONEIXEMENT TOTAL SIMULAT,ES A DIR A ALGÚ NO LI VA INTERESAR DIR EL LLOC QUE ERA,DIR QUE EL CONVENT DE LES MONJES ERA LA MODESTA CLINICA D'AMPOSTA,QUE LA SITUEN AL COSTAT DE TARRAGONA CAPITAL,QUE ES MOREN TOTS PER INEPTES I FALTA DE MITJANS,AL IGUAL QUE LA RESIDENCIA VERGE DE LA CINTA,POCS MITJANS I METGES INEPTES.(A ALEMANIA EREN MILLORS.SEGONS ELLS,NO VOLDRIA VEURELS EN UNA CATASTROFE DE IGUALS CONDICIONS)I D'AMUNT ESPECULEN PORTAR TOTS ELS FERITS A VALENCIA.POCA NOCIÓ DE GEOGRAFÍA.

    UNA VERGONYA DE PELICULA I COM ENS DEIXARÁN ALLÍ ON LA PRESENTEN. MOS PENDRAN PER TERCERMUNDISTES.EN L'EPOCA DELS 70 NO MES EREM "SOL PAN I TOROS" QUIN FASTIC.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta