5 de gener del 2008

ICV dóna suport a la compra dels Josepets però rebutja fer-hi pisos

El grup d'ICV va donar suport ahir a l'adquisició de l'antic col·legi Sant Josep per part de l'Ajuntament de Tortosa, tot i que va oposar-se a la construcció de 150 pisos i aprofitar així l'operació. A través d'un comunicat de premsa, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va recordar que la construcció d'equipaments de ciutat al barri del Rastre era una de les seues propostes electorals. De fet, ICV proposava instal·lar-hi un museu especialitzat i de referència, un alberg juvenil, un centre cívic i una zona d'oficines. A més, Forcadell també suggeria la recuperació de les instal·lacions esportives dels Josepets, així com habilitar una zona d'aparcaments. En aquest sentit, el portaveu d'ICV no considera encertada la proposta de prescindir d'una part del complex per construir-hi habitatges. Tot i que afirma que cal promoure la construcció de pisos als barris del Rastre i de Santa Clara, Forcadell assenyala que caldria apostar per rehabilitar els edificis i aprofitar els solars actuals, sense haver d'enderrocar edificis que podrien convertir-se en «equipaments importants» per al nucli antic. «Som conscients que l'adquisició i rehabilitació del col·legi Sant Josep té un cost molt elevat», hi afegeix. Però Forcadell recorda que la recuperació dels Josepets és «clau» en la regeneració definitiva del nucli històric. A més, insta el govern municipal a estudiar alternatives que facin viable l'adquisició del recinte sense haver d'enderrocar el complex.

El Punt (5-Desembre-2008)

2 comentaris:

  1. A mi tampoc no m'agrada la idea que tombin l'edifici dels Josepets. Crec que és un edifici emblemàtic que podria tenir usos educatius, malgrat l'alt cost de la seua rehabilitació. La dèria constructora em fica malalt, ja que crec en els equipaments universitaris, culturals i esportius. No crec que sigui una bona decisió de l'equip de govern.

    ResponElimina
  2. Proposo que es faci una enquesta, a la marfanta sobre lo que se vol del colegi josepets, anan mes enlla de si fer pisos es la millor opció.. perquè no s'aposta una mica més pels joves, se podria fer una universitat o fer un complex d'oci..etc aixo si, abans que tot lo joven marxe a roketes i amposta, sino, ja no cal

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta