4 de gener del 2008

L'Ajuntament inicia els tràmits per construir 150 pisos nous a l'antic col·legi Sant Josep

El govern de Bel reprèn les converses amb els operaris i farà una requalificació

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha confirmat que l'Ajuntament ha recuperat les converses que l'anterior govern havia iniciat amb els sacerdots operaris, amb l'objectiu de comprar l'antic col·legi Sant Josep. La intenció és construir 150 pisos al complex dels Josepets, que també seria l'emplaçament d'algun equipament públic. Amb tot, l'Ajuntament haurà de fer una modificació puntual del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) i aconseguir que la Generalitat aprovi la requalificació.

La construcció de pisos i equipaments a l'antic col·legi Sant Josep va ser un dels compromisos de Ferran Bel durant la campanya electoral. Amb tot, la primera vegada que va llançar la proposta va ser fa gairebé dos anys, quan va saber-se que la URV havia decidit instal·lar el campus de les Terres de l'Ebre al parc de Remolins, en detriment dels Josepets. Bel va posar en dubte l'opció de mantenir-hi el rectorat i altres serveis del campus, i va suggerir la construcció d'habitatges i la restauració d'algun dels edificis del complex, per instal·lar-hi un equipament públic o privat. Ara, en declaracions a Ràdio Ebre, l'alcalde ja ha confirmat que l'Ajuntament ha reprès les converses amb els propietaris dels Josepets, amb l'objectiu de comprar el complex dels operaris. Amb tot, Bel va advertir ahir que el tema «encara és molt verd», i que les obres només començaran a mitjà termini, tot i que espera que el projecte es puga concretar abans.
En aquest sentit, l'alcalde va afegir-hi que l'Ajuntament haurà d'impulsar una modificació puntual del nou POUM, amb l'autorització de la comissió territorial d'Urbanisme de la Generalitat. Segons Bel, és possible que puguin fer-se més dels 150 pisos compromesos per la campanya electoral, però l'Ajuntament encara ha d'estudiar quin són els equipaments que poden instal·lar-se al complex. L'alcalde va assenyalar que caldrà requalificar una part de l'actual zona d'usos educatius en una zona edificable per construir-hi habitatges plurifamiliars, i que per fer els pisos potser caldrà enderrocar els antics magatzems, el gimnàs i la cuina de l'antic col·legi Sant Josep. Bel va precisar que els habitatges ocuparien la part del complex més proper a la plaça del Rastre i al carrer Callao, que és la que actualment ja té una volumetria important. Al mateix temps, els usos de la resta dels Josepets com a equipaments condicionaran si cal reformar o enderrocar els altres edificis.

> Actuació integral al barri de Sant Jaume

L'Ajuntament de Tortosa també està treballant per enllestir una actuació integral al barri de Sant Jaume, en la mateixa línia del pla de reforma total del barri del Castell. Ferran Bel va assenyalar que la intervenció integral és l'única manera de posar fi a les muntanyes de brossa que fa anys que s'acumulen als solars més degradats d'aquest barri. Segons l'alcalde, l'Ajuntament i la Generalitat estan a punt de tancar un conveni que permetrà iniciar un projecte d'expropiació com el que s'està duent a terme al barri del Castell. Bel va afegir-hi que necessiten expropiar i enderrocar els habitatges per fer una reforma total de tot el sector, que va quedar fora del pla integral del nucli antic (Pincat).

El Punt (4-Desembre-2007)

14 comentaris:

  1. Per fi parlem del Barri de Sant Jaume! per fi! Després d'anys de desidia se mourà alguna cosa (a banda de la restauració de l'Escorxador clar)?

    ResponElimina
  2. És una gran iniciativa i cal felicitar al Govern de la ciutat.

    L'aposat pel casc antic és una realitat i el ritme d'inversió sobre la base del PINCAT demostra la capacitat de gestió de l'actual equip de Govern. No es tracta només de planificar i fer volar coloms (l'art del sr. Sabaté), sinó d'executar i ser eficaç i eficient en la gestió dels recursos públics.

    ResponElimina
  3. Lo cert és que lo SR Bel te atres maneres de fer política i està demostrant un "talante" molt diferent al SR Sabate. Lo mes important es que lo treball s'esta veen i que els canvis, en positiu, seran importants.

    ResponElimina
  4. Degraciadament per al barri de Sant Jaume les coses no han anat gens bé, mai.L’assentament de famílies gitanes (desterrades) de Múrcia i altres llocs, la degradació de l’Escorxador modernista, una plaça que tenia el rècord de ser la pitjor del Municipi, una premsa local de pa sucat en oli que volia fer brega al Col.legi Públic Remolins, etc. I les millores massa poc a poc: la plaça va reformar-la Vicent Beguer (a qui sempre se li podrà retraure la seva tardança) prèvies excavacions arqueològiques; l’actuació residencial de la Fundació Familia va ser també de la seva época, l’escorxador el comença a restaurar Mariano Curto amb una infinitat de fases que avui encara duren, el Col·legi rep una important actuació amb el Tripartit però Martín (PSC) abans havia especulat amb el trasllat del centre a Remolins; J. Sabaté s'oblida del barri al seu particular PINCAT i finalment apareixen els banys àrabs que se sumen al Patrimoni d’un barri que recordeu no se pot assimilar a Remolins i que reclama una actuació d'enderrocs i neteja de solars JA!

    ResponElimina
  5. BE ASTOROT, TENS RAO, A VEURE SI VEIEM CAMBIS A SANT JAUME (ENCARA RECORDO LES FOGUERES QUE ELS VEÏNS FEIEN A LA PLAÇA DE SANT JAUME QUAN ESTAVA FETA UNA ABSOLUTA PENA I COM FALANGE, TU HO SAPS, VA TENIR-HI LA SEVA DARRERA SEU A TORTOSA ABANS DE DESAPAREIXER). JO SOLS FAIG UN APUNT MINUSCUL REFERENT ALS JOSEPETS. ARA QUE S'HI VOL ACTUAR CALDRIA REURE EL PEDESTAL DE L'ANTIC MONUMENT A MOSSEN SOL QUE ES DE LA CIUTAT I NO DELS OPERARIS DIOCESANS QUE AQUESTS ACABARAN ABANDONANT FNS I TOT LA REPARACIO. Una salutació

    ResponElimina
  6. Eics, feu-vos-ho mirar!
    Aviam si ho he entés:
    - a Bel se li acudeix, de "botepronto" electoral fotre més gent (4x150=600 persones més) i entre 150 i 300 cotxes méss circulant pel rastre(1-2 per pis). A part visites, etc.
    Cas d'usar al la sortida cap a l'Hospital, lo transit a la simpàtica ... vale! No esta prou embossada, ni l'eixample tampoc.
    Al rastre, en les entrades i sortides que te, em sembla una bestiesa pareguda a l'edificació a Remolins i la Caixatontauditori.
    Tots a passar pel de Descarrega!
    Francament, eixampleu la ciutat cap on hi pugue haver bona circulació.
    Prefereixo al Subirats Berenguer, que al menys tirava a lo ample, que les malpensades i mal resoltes efificacions als barris tradicionals, que només els desfiguren i canvien, a pitjor, l'ambient dels esmentats barris i els altres que estan al paner!
    Va, m'estiro els cabells un rato, me pego cops al pit i faig penitencia abans d'hora, aviam si a algun djin o angelet se li acudeix passar per l'ajuntament, ara que de la gallina només sembla quedar l'ombra. Prou apegalosa, pel que es va veient!
    Tampoc entenc el mètode:
    Penso i aviam com ho fem entrar.
    Quan el lògic seria:
    estudiem el barri, contemplem les necessitats, plantegem on van, u on poden anar. Calculem la capacitat que pot aguantar ara i l'optima.
    Llavors, només llavors és pot pensar fermament que fer amb el troç de Josapets que no te ús, i us proposo una cosa, enderroqueu el que sobre i feu un jardinet.... al Rastre també els hi cal no?
    Xeics los de CiU, sempre en la pela al cap! Canvieu homes. La vida la teniu assegurada tots, i bé! Doneu qualitat de vida i no massificació.
    No ho veieu bé? Només cal canviar les màquines de lloc. És fàcil, penseu que sou lo sinyor de la barba blanca i regaleu coses boniques. No pisos, ara que la cosa va de baixa.

    Ah! I compadeixo al sinyor POUM este, sembla que ningú el deixa viure tranquil ni en vacances!

    ResponElimina
  7. Sigue com sigue, tot això va per a llarg

    ResponElimina
  8. i los d'ERC que hi diuen d'això? crec que lo sinyor forés hi volia posar una residencia universitaria o alguna cosa pareguda. Esta clar que aquestos no pinten res al govern. Visca la propietat privada i mori l'espai públic.
    Anarko

    ResponElimina
  9. simo, el mes elemental sentit del pudor, que a un democratacristia se l'hauria de pressuposar, faria que sobre alguns temes no hauries de possar la pota.
    En canvi, no fa gaire et vaig al·ludir en una altra noticia sobre l'incompliment de paraula per part de l'Alcalde respecte a la no renovasio del conveni de l'EMD de Jesus abans d'acabar l'any, i encara estic esperant la teua cullerada.
    Apa, salut i força al canut, que en el teu cas ( lo del canut ) pot ser no caldra.

    ResponElimina
  10. Lo co.legi dels Josepets era lo millor i punto i pelota

    ResponElimina
  11. Espero que s'allargue l'assunto, perquè m'agradaria tornar a visitar el que va ser el meu col·legi uns quants anys...
    Que per cert, no hi ha manera de fer-ho!

    ResponElimina
  12. esta clar que volen passar sense miraments.
    total, és lo rastre

    ResponElimina
  13. Quina quantitat de palmero

    ResponElimina
  14. Proposo que es faci una enquesta, a la marfanta sobre lo que se vol del colegi josepets, anan mes enlla de si fer pisos es la millor opció.. perquè no s'aposta una mica més pels joves, se podria fer una univeristat o fer un complex d'oci..etc aixo si, abans que tot lo joven marxe a roketes i amposta, sino, ja no cal

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta