26 de gener del 2008

ICV prepara al·legacions contra l'ordenança de locutoris de Tortosa

El portaveu d'ICV a Tortosa, Jaume Forcadell, va confirmar ahir que el seu grup municipal presentarà al·legacions a la nova ordenança de locutoris, aprovada pel govern de Ferran Bel (CiU i ERC) i el PP. Forcadell va precisar que ICV està esperant la publicació de la normativa als diaris oficials per presentar les seues al·legacions, que es basaran en la necessitat d'aprovar abans una ordenança d'usos i activitats per al conjunt del municipi. «Abans de tirar endavant una ordenança de locutoris, hauríem de tenir una ordenança que regulés totes les activitats econòmiques», va remarcar Forcadell. El portaveu d'ICV va recordar que així ho estableix el pla d'ordenació urbana municipal (POUM) i el pla d'orientació dels equipaments comercials (POEC). Segons Forcadell, les seues al·legacions seran més tècniques i jurídiques que les que ICV va presentar per forçar la retirada de l'ordenança de civisme. «Però tampoc perdrem de vista el contingut polític», va advertir. Forcadell va afegir-hi que el nucli antic necessita actuacions positives, i establir «incentius» perquè també s'instal·lin activitats que no siguin d'immigrants. «Si només limitem els locutoris no aconseguirem res, ja que el que cal és diversificar una zona que s'està especialitzant», va dir. Forcadell va lamentar que el govern no faci «pedagogia de la interculturalitat», sinó que «està donant la raó» als que tenen por de la diferència.

El Punt (26-Gener-2008)

7 comentaris:

  1. M'hauria agradat que ERC en un tema com aquest s'hagués desmarcat de l'equip de govern. Són aquests temes socials els que marquen un perfil propi, i en els quals un partit ha de mostrar-se especialment coherent. El nucli antic de Tortosa, evidentment, necessita una aposta comercial i no s'ha de centrar únicament en negocis d'emigrants. Però tampoc no crec que s'aconsegueixi res únicament restringint l'obertura d'uns negocis en especial, i és lamentable que siguin els d'una gent determinada. No tanco els ulls davant del fet que l'existència de "ghettos" a la ciutat provoca una molèstia ciutadana, la qual cosa explica gent sense cap contingut racista. També està el cantó contrari, aquell que diu no sóc racista però... els molesta veure cares amb diferents colors. El pitjor de tot és que com més dura és una llei contra els immigrants, sembla que més satisfà certa part de la ciutadania, dóna vots i per la qual cosa alguns governs hi aposten. Personalment vaig apostar per aquest govern, però això no vol dir que no hi hagi temes em els quals calgui desmarcar-se, la qual cosa no és cap deslleialtat ni provoca cap crisi interna.

    ResponElimina
  2. És veritat que al llarg de 4 anys seria normal que en algun moment apareguin discrepàncies entre l'equip de govern, però no seria massa lògic en aquest tema. Aquesta ordenança és molt similar a l'aprovada pels ajuntaments de moltes ciutats governades per l'esquerra, entre les quals diverses alcaldies d'ERC. Fins i tot és gairebé igual a l'aprovada al Prat de Llobregat (alcalde d'ICV).

    De fet, si algú s'ha desmarcat, és la gent d'ICV de Tortosa respecte el seu propi partit...

    ResponElimina
  3. Forcadell pensa que guanyarà vots, però perdrà los que té.

    ResponElimina
  4. Front l'actitud de Forcadell hi ha dues coses que em sobten. La primera la dit "el diari del votant anònim", és Forcadell qui aquí diu el contrari del que fa el seu propi partit en altres indrets.
    La segona, segon publicava aquesta setmana l'Ebre, els que regenten els actuals locutoris estan d'acord amb la normativa. Per tant en tinc ja dubtes de què sigui tant xenòfova o racista com molts volen indicar; clar també els titulars actuals de locutoris poden ser... racistes? de la seva pròpia raça.
    El que es tracta és de no caure en el parany de fer més "getho" el casc antic i afavorir la inserció normalitzada per tota la ciutat

    ResponElimina
  5. dels que contesteu, quans viviu al nucli antic? res mes.
    Una cosa, al voltant de la plaça Montserrat, o dels farols ha ha 8 locutoris

    ResponElimina
  6. A la plaça Alfonso hi han 7 bancs o caixes. Que els reparteixen per la ciutat.

    ResponElimina
  7. a l'anònim del 2:12 dir-li que és normal que els amos dels locutoris estiguin a favor perquè així ningú els podrà fer la competència... és obvi que estan a favor per això.

    imagina't que es es posés una ordenança que prohibís posar perruqueries a 200 metres. les perruqueries actuals es fregarien les mans...

    per què si amb uns i no amb els altres?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta