16 de gener del 2008

L'Ajuntament tortosí ajorna un any més l'enderrocament de les cases i l'obertura de la catedral al riu

L'alcalde no descarta una solució per avançar la reconstrucció de les escales

El nou pla d'actuació municipal (PAM) que ahir va presentar el govern de Tortosa preveu l'enderrocament de les cases de la catedral a partir del 2009, un cop redactat el projecte i enllestit el procés expropiatori. Però la construcció de la nova plaça de la Catedral, que servirà per obrir la façana principal al riu, és només una de les 130 actuacions urbanístiques que el govern tortosí ha inclòs al PAM. Entre les més ambicioses hi ha la rehabilitació integral dels barris de Sant Jaume i del Castell.

La portaveu de CiU i regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va ser l'encarregada de presentar ahir, amb més detall, les actuacions previstes pel govern tortosí al PAM. De fet, Roigé va anunciar una «gran transformació urbanística» a tota la ciutat, «carrer per carrer i plaça a plaça». El PAM preveu les millores ja programades al pla integral del nucli antic (Pincat), com la nova plaça de Santa Clara o la instal·lació d'escales mecàniques per millorar l'accés a l'hospital, però també altres obres importants com la reforma integral dels barris de Sant Jaume i del Castell, que havien quedat fora de l'àmbit d'actuació de la llei de barris. En aquest sentit, són dos projectes que s'executaran al llarg del mandat. Roigé també va citar la construcció d'equipaments com el centre cívic i cultural de l'antic mercat de Ferreries, o la rehabilitació de l'edifici Montcada 27, amb diferents serveis i el condicionament dels nous estudis de Ràdio Tortosa. La regidora va destacar la millora de les connexions de la ciutat, amb la reurbanització de l'avinguda de Jesús a Roquetes i amb la reforma de la carretera de Tortosa a Roquetes, que la Diputació ja podria executar aquesta primavera.
Roigé també va parlar de l'arribada de la via verda del Baix Ebre i de la creació de nous carrils bici, així com d'altres actuacions molt vinculades a la promoció turística, com la continuació del passeig de Ronda o l'obertura de la catedral al riu. En aquest sentit, el PAM estableix que durant el 2008 es completarà el procés expropiatori de les cases de l'antiga fluvial, i que es redactarà el projecte de la nova plaça de la Catedral. En canvi, l'enderrocament de les cases i l'obertura de la catedral al riu figura als anys 2009 i 2010 del cronograma. Però l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va precisar que la reconstrucció de les escales potser podria avançar-se al 2008. Seria una solució «intermèdia» i prèvia a la urbanització definitiva de la nova plaça, com fa uns dies va reclamar el bisbe, Xavier Salinas. Amb tot, Bel va matisar que és un tema que encara han de madurar.
D'altra banda, Roigé va anunciar que l'Ajuntament ha previst fer promocions d'habitatge públic en tots els barris, però sobretot a Remolins, a la zona Centre i al Rastre. A més, el PAM també preveu millores generals a les xarxes d'aigua i de clavegueres de tot el municipi.

El Punt (16-Gener-2008)

1 comentari:

  1. A n'este ritme, ho acabaran fent los socialistes això...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta