11 de febrer del 2008

El campus de la URV a l'Ebre facilita l'arribada i la instal·lació de la fibra òptica a Tortosa

La Generalitat negocia amb Adif per portar el cable per la via del ferrocarril

La construcció del nou campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha estat un factor determinant per facilitar l'arribada de la fibra òptica a Tortosa. L'Ajuntament i la Generalitat estan treballant per fer arribar el cable a través de l'autopista AP-7 i la via del ferrocarril, i la previsió és que la fibra òptica siga una realitat abans de final d'any, amb velocitats de fins a un gigabyte. De la mateixa manera, el govern català també vol cablejar el polígon industrial Catalunya Sud i el polígon de la Sénia.

El director dels serveis territorials de Governació i Administracions Públiques, Carles Pasqual, va explicar que «el futur més immediat» de la millora de les telecomunicacions a les Terres de l'Ebre passa per la implantació de la fibra òptica. La Generalitat està treballant per fer arribar el cable a través de l'AP-7, amb la voluntat de col·laborar amb algun operador neutre, que podria ser algun Ajuntament o un consorci. Per fer arribar el cable fins a Tortosa, la previsió és aprofitar el traçat de la via del tren. Tot i així, les negociacions amb Adif s'han complicat perquè l'administrador de les infraestructures ferroviàries de l'Estat ha demanat cobrar un lloguer de 121.000 euros anuals, només per l'aprofitament del traçat de la via del tren entre l'Aldea i Tortosa.
Paral·lelament, la Generalitat també està negociant amb Telefónica, que pel seu compte ja hauria fet arribar un enllaç de fibra òptica fins a la capital del Baix Ebre. Tot i així, la intenció del govern és actuar des del sector públic i portar la fibra òptica fins a Tortosa. Abans de construir el campus, ja es podria enllaçar l'edifici del Nou Betània, seu provisional d'alguns estudis universitaris, i altres edificis oficials, com ara la nova seu dels serveis territorials de la Generalitat, al carrer Montcada. A més, s'instal·laran 4,5 quilòmetres de cable de fibra òptica al polígon Catalunya Sud, i també es farà arribar fins al polígon de la Sénia, ja que és una demanda del sector del moble. Amposta també tindrà fibra òptica, pel projecte Ciutat Digital.

> El misteri de l'hospital

L'arribada de la fibra òptica al campus de l'Ebre està vinculat al projecte de l'Anella Científica, la xarxa de comunicacions d'alta velocitat creada l'any 1993. El pla anterior preveia que Amposta tingués fibra òptica el 2009, però no hi havia un calendari per a Tortosa. La feina del rector de la URV i de la Delegació del Govern ha servit per incloure Tortosa i el campus de Remolins al projecte. D'altra banda, la Generalitat ha sabut fa poc que l'hospital de Tortosa ja té fibra òptica amb velocitats de 100 MB, ja que Telefónica ha portat el cable pel seu compte, tot i que encara no permet contractar el servei. La població següent podria ser Deltebre.

El Punt (10-Febrer-2008)

3 comentaris:

  1. bona feina feta per ERC!

    ResponElimina
  2. Gustau,

    Lo de la banda ampla a Sanitat era de l'antic regim:

    http://www10.gencat.net/dursi/generados/catala/societat_informacio/recurs/doc/comp_sec_2002_06_05_cat.htm

    I los del TRIPI resulta que ho han descovert ara.

    Pos son los que paguen les factures cada mes.

    Salut !!!

    ResponElimina
  3. http://www10.gencat.net/dursi
    /generados/catala/
    societat_informacio/recurs/doc/
    comp_sec_2002_06_05_cat.htm

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta