11 de febrer del 2008

Internet gratis a l'estadi i al passeig central del parc de Tortosa

El regidor tortosí de Societat de la Informació, Emili Lehmann, va confirmar que el projecte de la xarxa corporativa sense fils permetrà establir dues zones d'accés lliure a internet sense fils (Wi-Fi). La primera serà a l'estadi municipal, al barri de Ferreries, i l'altra estarà situada al parc Teodor González, tot i que estarà molt acotada a la zona del passeig central. «L'accés a internet en aquestes dues zones serà absolutament lliure i gratuït, però com que són dues zones molt concretes l'Ajuntament no entrarà en competència deslleial amb cap empresa», va remarcar Lehmann. Segons el regidor, el projecte veurà la llum força ràpid. Un cop vistes les ofertes de les onze empreses que opten al concurs, la conclusió és que els treballs de muntatge es facin en un màxim de sis setmanes, i per tant les xarxes ja podrien estar actives cap a principis d'abril.
El projecte preveu dos escenaris tècnics, però l'Ajuntament aposta per un model de xarxa amb una estació base a les antenes de Coll Redó i tres estacions més al campanar de l'església del Roser, gràcies a la col·laboració del bisbat. Després, hi haurà una sèrie d'enllaços multipunt a l'església del Roser, a l'edifici de l'Ajuntament, a la caserna de la policia local de Remolins, a Coll Redó i a la pedania dels Reguers. També hi haurà unes unitats remotes a l'estadi i al centre de formació ocupacional, així com a l'auditori; al pavelló firal; a l'antiga Dacsa; a l'EMD de Jesús; a les pedanies de Campredó, Vinallop i Bítem, i als dos ponts. De fet, el pont de l'Estat i el pont del Mil·lenari seran els llocs en què s'instal·laran les càmeres, que serviran per controlar el trànsit. «En una segona fase, ens hem plantejat instal·lar videocàmeres per vigilar els equipaments municipals i per fer control forestal», va remarcar Lehmann. El regidor va precisar que aquestes càmeres, que s'instal·larien en urbanitzacions com ara la de Mig Camí, podrien servir per detectar possibles incendis forestals, però també els abocaments il·legals al medi natural.
Segons el projecte tècnic, la xarxa corporativa de Tortosa necessitarà un total de 46 MB, per poder interconnectar amb garanties cadascun dels edificis i espais municipals. De la mateixa manera, el projecte també ha estudiat la capacitat necessària per transmetre el vídeo de les càmeres de control de trànsit, amb un total de 6 MB. De fet, només la nova seu de la brigada municipal, a l'antiga Dacsa, consumiria 4 MB del total, ja que es preveu la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància. En canvi, els ponts només tindran una càmera de trànsit cadascun. Les xarxes hauran d'estar preparades per accedir-hi a la intranet i a internet des dels edificis municipals, però també per impedir els possibles accessos no autoritzats.

El Punt (10-Febrer-2008)

5 comentaris:

  1. Ojo! Que has escrit TOROTSA al titular!!! jeje

    ResponElimina
  2. Així que podré anar al "Ribera" a fer lo vermut i lo variat en lo portàtil a fer vore que treballo.

    ResponElimina
  3. Tortosa huria de tenir un parell d'ous i subministrar internet lliure a tots los carerrs. Perquè les veïns del parc i els de l'estadi, amb una petita antena direccional de 30 €, tindran internet gratis i jo no.
    Siguem seriosos, a altres pobles i ciutats grans, l'internet és gratuit o quasi. Així volem soortir del desenvolupament cultural?
    I és que no hi han alcaldes valents sino mitges flautes.

    ResponElimina
  4. Bé, aquesta novetat m'agrada, ara només ens mancarà que la banda ampla que tenim als Reguers no sigui tan "estreta" ...

    ResponElimina
  5. Kill Bill digue'm una ciutat on puguis caminar pel carrer i connectar-te a internet. Bé, dis-me'n 3. Iaxí si un dia vaig per allà ho tindré en compte.
    jo tinc una PDA amb wi-fi i, si no és en organismes oficials, no em puc connectar.
    Em sembla que t'equivoques de mig a mig amb la teva afirmació.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta