11 de febrer del 2008

Tortosa regularà el trànsit amb càmeres i una xarxa pròpia d'internet sense fils

L'Ajuntament valora les ofertes d'onze empreses que opten a enllaçar els edificis municipals amb tecnologia Wimax

Controlar el pas de vehicles pel pont de l'Estat i pel pont del Mil·lenari, amb l'objectiu de regular el trànsit al centre de la ciutat i l'accés al barri de Ferreries. Això és el que pretén l'Ajuntament de Tortosa amb la instal·lació, com a mínim, de dues càmeres que estaran connectades amb les dependències de la policia local a través d'una xarxa pròpia d'internet sense fils. El projecte forma part d'un pla per desplegar una xarxa corporativa sense fils al municipi de Tortosa, que sobretot servirà per interconnectar tots els edificis municipals amb internet d'alta velocitat, però també per crear dues zones de lliure accés a l'estadi municipal i al passeig central del parc Teodor González. El regidor de Societat de la Informació, Emili Lehmann, va dir que onze empreses opten al projecte.

L'edifici de l'ajuntament de Tortosa i la majoria dels equipaments municipals estaran interconnectats a partir de l'abril, quan acabi la instal·lació de la xarxa corporativa sense fils, ara en procés d'adjudicació. Segons Lehmann, el projecte tècnic preveu interconnectar l'edifici consistorial amb el parc Teodor González i també amb l'estadi municipal, on hi ha la seu del Patronat d'Esports i el punt d'informació juvenil. A més, la xarxa inclourà altres edificis municipals, com ara el Centre de Formació Ocupacional, a l'antic convent de Sant Joan; l'auditori Felip Pedrell; la nova caserna de la policia local, que s'està construint a Remolins; el pavelló firal; la nova seu de la brigada municipal, a l'antiga fàbrica Dacsa; l'EMD de Jesús, i les oficines municipals als pobles de Bítem, Camp-redó, Vinallop i els Reguers. Finalment, també es connectaran el pont de l'Estat i el pont del Mil·lenari, on s'instal·laran dues càmeres que ajudaran la policia a regular el trànsit. «Més endavant, en una segona fase, podríem instal·lar panells lluminosos per informar els conductors de l'estat del trànsit i de possibles retencions», va anunciar.

> Una inversió de 170.000 euros

Tortosa ha previst destinar uns 170.000 euros per instal·lar la seua primera xarxa sense fils, necessària per connectar l'edifici de la plaça d'Espanya amb la majoria dels edificis municipals. «Finalment, ho hem volgut fer a través d'una xarxa Wimax, perquè pensem que serà més eficient que una línia d'ADSL», va detallar el regidor de Societat de la Informació, Emili Lehmann. Però, a part de la inversió relativament baixa i la fiabilitat i agilitat en l'enviament d'informació, un altre aspecte que ha acabat de convèncer l'Ajuntament és que la xarxa serà compatible amb la propera arribada de la fibra òptica a Tortosa. A més, a part de les xarxes públiques i la intranet d'ús municipal, el servei també preveu la transmissió de veu IP, una tecnologia que permetrà reduir considerablement la factura telefònica de l'Ajuntament.

> Oficines mòbils

Un altre aspecte interessant del projecte és que la xarxa sense fils permetrà dotar els treballadors municipals, com ara la policia local o els funcionaris de Governació i Medi Ambient, de dispositius mòbils del tipus PDA. «Això els permetrà enviar informació des de qualsevol lloc del municipi, així com baixar qualsevol documentació per fer diferents tràmits», va dir Emili Lehmann. De la mateixa manera, la interconnexió de l'edifici de l'Ajuntament amb les pedanies permetrà descongestionar el Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC).

El Punt (10-Febrer-2008)

3 comentaris:

  1. Quina sort que tenen els 50 policies locals de Tortosa + els 7 que ara entraran. Ara podran vigilar el trànsit asseguts des de la seva cadira, això serà xauxa. Aprofito per donar-vos la idea de fer algun curs d'aprenentage ràpid, perquè posar multes amb PDA no es "moco de pavo" i crec algun agent ho necessita amb urgència.

    ResponElimina
  2. Mentrestant, la policia es modernitza i augmenta, l'estat repressiu-coercitiu afavoreix l'estatalisme i el control.
    1984 de Georges Orwell.
    I cada cop pitjor.
    La por ha entrat als nostres cossos i és una malaltia greu, sobre tot quan afecta als polítics.
    Tots com botigueres en faldilles.
    Ui quina por!
    Deu ser l'efecte Bel-Sabaté

    ResponElimina
  3. Bah, al cap de quatre dies, estorbat...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta