21 de febrer del 2008

El fotolog Estimo Tortosa dinamitza el debat entre els fotologgers tortosins

Fa dies que tinc pendent de parlar-vos d'una iniciativa molt interessant, que fa poc temps que ha arribat a la internet de les Terres de l'Ebre. Es tracta del fotolog Estimo Tortosa, que l'altre dia em va recomanar un company de La Veu de l'Ebre. L'objectiu d'Estimo Tortosa és realitzar una "crítica constructiva" de la ciutat, a partir d'una sèrie de fotografies que l'autor (o autora) penja al fotolog, i que li serveixen per proposar una sèrie de temes de debat. De fet, una de les característiques que diferencia els fotologs (o hauríem de dir fotoloc, en català?) en relació als àlbums de fotos, és que només pots penjar gratuïtament una única imatge al dia, però sobretot que tant l'autor com els seus lectors poden deixar-hi els seus comentaris. Hi ha dos tipus de fotologs, els que utilitzen els fotògrafs professionals (on parlen de les seues càmeres i de les dades tècniques per prendre les imatges) i els que són utlitzats per crear xarxes socials a internet. Per tant, aquí ens trobaríem davant d'aquesta segona opció, que per mi és la més interessant. En el cas del fotolog Estimo Tortosa, en què cada dia comenten l'actualitat de la ciutat desenes de persones, cal destacar que a primera vista els usuaris semblen molt joves, ja que cal estar registrat al sevei Fotolog per poder participar, i això permet visitar també els fotologs de la resta de fotoblocaires tortosins. Penso que els fotologs són una eina molt interessant, i que en el cas d'Estimo Tortosa permet que els més joves puguin donar la seua opinió per millorar la ciutat, el que demostra que els joves també participen quan se'ls dóna l'oportunitat de fer-ho, a partir dels mitjans que ells més utilitzen. No he pogut evitar obrir-me un compte de Fotolog per a La Marfanta. Per cert, els fotoblocaires del territori també es poden considerar blocaires ebrencs?
Si cliqueu aquí mateix, podeu veure tots els fotologgers de Tortosa.

3 comentaris:

  1. El teu compet a Flickr també és un fotolog. Potser dels primers fotologs creats. Si un video-blocaire és un blocaire ebrenc aleshores un foto-blocaire ha de ser també un blocaire ebrenc, no?

    ResponElimina
  2. Jo penso que sí.
    Sobre lo que dius de Flickr, ja tens raó. Hi ha l'opció de deixar comentaris, tant de l'autor com dels lectors. També permet crear xarxes socials. Bona matisació, Manel.

    ResponElimina
  3. Llàstima que hi hagi publicitat als Fotologs, és l'única pega que hi veig. Està molt bé penjar una foto per dia i explicar les teves històries. Tinc molts companys que en tenen un i, fins i tot, fa poc van celebrar un sopar de “Fotologueros” tortosins, això sí, molts d’ells es consideren anti-bloguers!

    Salut!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta