17 de febrer del 2008

El president de Roine-Alps descarta un transvasament a Catalunya

En una entrevista publicada avui diumenge pel diari El Punt, el president de la regió Roine-Alps, que ha estat recentment a Barcelona per estrènyer els vincles amb Catalunya, afirma que el transvasment del riu Roine era un projecte inviable. Segons Jean-Jack Queyranne, el transvasament del Roine era una obra "faraònica", que hauria provocat molts problemes ecològics, i per tant dóna per enterrat el projecte. Preguntat per la periodista si en algun moment va tenir possibilitats de tirar-se endavant, Queryanne contesta que no, almenys per la banda fracesa. Les paraules del president de la regió Roine-Alps arriben just quan, durant la precampanya electoral, CiU ha tornat a reclamar la interconnexió de la xarxes del minitransvasament a Tarragona i de Barcelona, però també la recuperació del projecte per fer un transvasament del Roine fins a Catalunya. D'altra banda, Queryanne també diu que encara no s'ha fet cap petició per portar aigua en vaixell fins a Barcelona, des de Marsella, i que tot i així també caldria estudiar la viabilitat econòmica de la proposta. Finalment, explica algunes de les accions que s'han fet a l'Estat francès per combatre la sequera, com limitacions a l'hora de regar algunes explotacions agrícoles, jardins i petits horts.

Foto: Gabriel Massana, El Punt

9 comentaris:

  1. espero veure ara com CiU treu del seu programa electoral el transvassament del Roine i demana disculpes a la societat catalana per l'intoxicació amb propostes inviables que només tenen el fi d'aconseguir el poder del govern de Catalunya. De pas, que treguin també l'interconnexió de xarxes ja que no és solució a la sequera i a les Terres de l'Ebre ja lis vàrem dir clar un cop.
    D'on no hi ha, no pot rajar.

    ResponElimina
  2. Duran, Duran
    Mentida, Mentida
    Mas, Mas
    Mentida Mentida
    .....
    ......
    ......


    ......

    Siiii

    Mentideros!!!!!!
    Lladres de salut!
    I a tots los convergents:
    ara que?
    En barco des del Roine?
    ....

    ...
    ....


    Mentideros!

    ......

    ResponElimina
  3. Los de Barcelona , per molta sequera que hi haigui , continuarán veven aigua , mani qui mani, no ho dubteu.

    D´on sortirà l´aigua dels 5.000.000d´habitants metropolitants de BCN ?

    Sira del barco de l´aigua que vindra de Almeria ?

    ResponElimina
  4. Los de Barcelona , per molta sequera que hi haigui , continuarán veven aigua , mani qui mani, no ho dubteu.

    D´on sortirà l´aigua dels 5.000.000d´habitants metropolitants de BCN ?

    Sira del barco de l´aigua que vindra de Almeria ?

    ResponElimina
  5. Com no soc un Blogger , ni vull , no puc autoeliminarme un dels 2 comentaris.
    Si tingués un Blogger, podria tirar la pedra i anar-la a buscar quan vulgués, després de haber fet el mal i tornar-la a a tirar.
    Amb la llengua de Cervantes això es diu:

    OPTIMIZACION DE RECURSOS

    ResponElimina
  6. a frança els que estan per "vendre aigua" del roina son els de BLR que es la societat que gestiona el trasvasament del roina al rosselló-llenguadoc,
    esta gent tenen una concesio de 75 m3/s (el cabal ecologic de l'ebre actual es de 100) pero no en gasten ni la mitad per lo que estan fent menos negoci del qe s'esperaven i per ai`xò els venen la moto als convergents

    ResponElimina
  7. El president de la Generalitat , es Pepe Montilla , suposo que es lo qui mana i governa , CDC es a la oposició ó no ?

    Qui te que compra ó vendre la moto d´aigua son els Socialistes i Cia.

    ResponElimina
  8. El cabal ecologic de l'Ebre actual es de 100 m3/s ,( però de Flix ), despres d´Ascó , poden ser com a molt 90 m3/s ,despres de les Comunitats de Regants varies que també xuclaran , jo calculo com a molt ,que despres de Xerta poden ser 30 ó 40 m3/s , a Tortosa no li caldran ponts , se podra anar a peu de una vora de riu a la altra, aproximadament per la Setmana Santa si no plou .
    Però si plou primer ompliran les preses de Mequinença , Ribarroja i Flix , es questió de Quilovats/hora.

    ResponElimina
  9. Si al transvassament del Roine.
    Si a la interconnexió de les xarxes Ebre-Ter-Llobregat.
    No a les restriccions d'aigua.
    No a les dessaladores ni als tercermundistes vaixells transports d'aigua.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta