23 de febrer del 2008

Gandesa farà un alberg juvenil que també permetrà allotjar temporers

L'Ajuntament de Gandesa projecta la construcció d'un alberg de 48 places a la zona d'equipaments municipals del polígon industrial que permetrà acollir temporers del camp i treballadors en origen, però que també podrà funcionar com a casa de colònies o per allotjar excursionistes. El projecte, que té un pressupost de més de 355.000 euros, preveu la construcció d'un edifici de dues plantes, amb diferents nivells d'accés i amb dotze mòduls independents, cadascun dels quals donarà cabuda a quatre persones.
La planta superior de l'edifici, accessible des d'un dels carrers, acollirà els dotze mòduls habitables, que tindran una habitació, bany, menjador i cuina. D'altra banda, l'alberg també disposarà de serveis comuns, com ara una sala de reunions, i un espai propi per al conserge que gestionarà l'alberg. A més, també està previst que a la planta inferior hi hagi espais de magatzem, als quals s'accedirà mitjançant una rampa.
«Pot donar serveis a moltes coses», va afirmar l'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies. «Pot funcionar com un alberg de temporers, però també com a casa de colònies», va afegir. Segons Aubà, també hi ha indústries de la comarca que fan contractació en origen. Però l'alcalde va destacar que l'alberg també podria combinar les activitats de lleure amb la temporada de la verema. De fet, Aubà va remarcar que el projecte ha estat reconegut perquè compleix uns estàndards de qualitat per damunt de la mitjana.
Amb tot, el futur alberg encara depèn de l'atorgament d'una subvenció. L'Ajuntament preveu assumir la meitat del pressupost amb recursos propis, però també espera rebre una subvenció de la secretaria d'Immigració. Atesa la necessitat de tenir un 50% de l'obra certificada abans del 30 d'abril, el govern de Gandesa estudia la possibilitat de començar a executar l'obra amb un ajut aconseguit el 2007. Aubà va concloure que esperen començar les obres l'any 2008.

El Punt (23-Febrer-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta