6 de febrer del 2008

ICV critica el poc pes polític d'ERC pel vet del govern al canvi de nom del 13 de Gener

Forcadell afirma que Bel «s'ha tret la careta» i lidera un govern «prepotent»

El portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va lamentar ahir que el vent s'hagi endut el compromís de «col·laboració i consens» amb l'oposició que havia fet el govern de CiU i ERC a l'inici del mandat. Forcadell va criticar el poc pes polític d'ERC per la negativa a promoure un canvi de nom de la barriada del 13 de Gener, que recorda la data en què les tropes de Franco van ocupar Tortosa. Segons Forcadell, els republicans són un «apèndix« del govern de majoria convergent que lidera Ferran Bel.

Forcadell va advertir ahir que el govern de Tortosa va rebutjar dilluns dues propostes que ICV havia formulat amb la voluntat de fer una «oposició constructiva», ja que CiU i ERC van vetar un possible canvi de nom del barri del 13 de Gener, però també la instal·lació de cartelleres públiques a la ciutat. «La negativa del govern municipal ens ha servit per veure amb quin govern ens enfrontem», va dir el portaveu d'ICV, que va assenyalar que han aconseguit «desemmascarar» el tarannà de l'alcalde. Segons Forcadell, Bel lidera un govern «prepotent» de majoria convergent, en què els dos regidors republicans són un «apèndix» cada dia més desdibuixat.
Sobre la negativa de Ricard Forés (ERC) de donar suport al canvi de nom del 13 de Gener, Forcadell va insistir que és «incomprensible» que el portaveu republicà comparés la data de l'ocupació franquista amb la desfeta catalana de l'Onze de Setembre. En concret, Forés va dir que la normalització democràtica de la nomenclatura urbana i la retirada dels símbols franquistes no forma part de «les prioritats de l'acció de govern». A més, el portaveu d'ERC també va remarcar que, tot i que són qüestions importants, no són una demanda ciutadana, i va posar en dubte que els veïns del 13 de Gener volguessin un canvi de nom. Finalment, ERC es va abstenir i la moció d'ICV va quedar rebutjada amb la majoria dels vots de CiU, al govern, i del PP, a l'oposició. Segons Forcadell, després del vet al canvi de nom del 13 de Gener, veu «molt complicat» plantejar una solució consensuada al monument de la Batalla de l'Ebre. «Tenim un govern amb menys sensibilitat catalanista i democràtica que el presidit per Vicent Beguer fa 20 anys», va valorar Forcadell, que va recordar que l'antic alcalde de CiU sí que va canviar el nom de 13 de Gener d'un carrer del poble de Bítem. De fet, va ser la portaveu de CiU, Meritxell Roigé, qui dilluns va recordar en el ple que va ser el govern de Beguer qui va canviar el nom de l'actual carrer de l'Ebre, a Bítem, «però amb consens». Un consens que Forcadell va trobar a faltar quan el govern tortosí també va rebutjar la moció d'ICV que buscava la instal·lació de més cartelleres, abans que el govern de Bel comenci a redactar l'ordenança de civisme.

El Punt (6-Febrer-2008)

28 comentaris:

  1. Ja estan un altre cop els d'ICV parlant de temes vitals per a la ciutat. Sort d'ells...
    En fi, que hi farem. D'on no n'hi ha no se'n pot treure

    ResponElimina
  2. Com sempre, los fatxes orgullosos de ser-ho...

    ResponElimina
  3. Si los d'ICV no fan propostes més serioses... i més útils per a la ciutat no mereixen cap respecte. Sempre amb tonteries! Es deuen avorrir bastant! Ho entenc!

    ResponElimina
  4. 10:42/11:19

    Informeus i llegiu. Us fa falta. Molta falta.

    ResponElimina
  5. Llegir es important si.

    Propostes serioses lo que no es normal es que es perdi el temps debaten aquestes tonteries quan tortosa te molts problemes importants (mireu amposta i mireu tortosa) i aquets amb propostes tontes i debats electoralistes.
    I molt catalans pero ens han endosat un andaluz que no zap parlarz catalaz de president de la generalitat!! vinga ya!!

    ResponElimina
  6. 11:37

    A Amposta acaben de canviar el nom de Villafranco del Delta pel de Poblenou del Delta. Fer coses d'aquestes no impedeix atendre altres problemes de la ciutat i la ciutadania.

    ResponElimina
  7. Si com a mínim, les tan cacarejades "propostes serioses" fossen tirades endavant i ben fetes... A última hora se fan com sempre: aquí caic i allí m'aixeco, i més tard que pronte, i més cares que barates. Això no ha de ser motiu per a desfer-mos del llast dictatorial que encara se conserva a n'este poble. De tota manera, no se pot esperar que aquesta tasca la portin a terme los que manen ara. Per a ells no són "tonteries", com s'ha comentat per aquí, sinó que formen part de la seua manera de concebre la realitat, formen part dels seus mateixos compromisos familiars. I és evident que els símbols franquistes són molt ben vistos per les dretes tortosines. La postura d'ERC, en canvi, resulta senzillament trista. Nois, no passareu a la història, no...

    ResponElimina
  8. 11:37

    El que no es normal es escriure "ya" en lloc de "ja", si escrius en català.
    I, per cert, el teu comentari sobre els andalussos em sona un pel xenòfob, pero era d'esperar que, a falta de millors arguments, et dediquessis a desqualificar la gent en funció de la seva procedència o, fins i tot, de la raça. Es propi dels fatxendes.

    Salut.

    ResponElimina
  9. los de ciu no tenen res de catanistes ja que són purament dreta i espanyols, governant amb el pp molts anys . quina vergonya . més nació ????

    ResponElimina
  10. Al anònim que es vol riure del andalus Montilla, desitjar-li sort.
    Deus ser un jove convergent, enxufat al Consell Comarcal o altre lloc oficial i en hores de treball fent merits per anar escalant al partit. Avant, i a veure on arribes amb el teu català.
    De moment no aporteu res, solament insulteu i mai contesteu ni enraoneu los altres comentaris.
    Sou feres amb les dents llargues pero sense cervell. Al que manen a CiU ja els hi agraden aixi.

    ResponElimina
  11. Bastant hipòcrita això de ficar-se amb Montilla per com parla. Perquè després ens queixarem si els de Barcelona se'n riuen quan natros diem "natros", "lo riu" o "granera"...i en canvi tampoc demostrem ser gaire tolerants...
    Podries argumentar moltes coses contra ell, sobre el seu govern, sobre que no sembla que es faci res, que votar al PSC sigue votar al PSOE, que no accepti preguntes dels mitjans de comunicació quan bé a les Terre de l'Ebre...
    però posar-se amb la seva manera de parlar? Lleig o feo, com prefereixis...
    I, per cert, no estaria gens malament que Tortosa anés esborrant una mica els "records" franquistes, com el del 13 de gener, o convertir-los en algo per fer recordar a la gent què va passar i per evitar que torni a passar, com va passar a Alemanya amb Auswitch...

    ResponElimina
  12. Claro, els comunistes són uns experts en borrar-ho tot no?

    ResponElimina
  13. si es una proposta seria o no, pos, cada u que decideixi ... Pero lo que si que esta clar es que no calia "perdre temps" debatint la proposta, ja que (al meu entendre - evidentment no compartit per la majoria de politics que ens representen) només calia votar amb dos dits de sentit comu, canviar el nom, i au ... proxim punt del dia. Tot aixo podria haver "perdut" un total de un minut i mig!
    És que no acabo d'entendre ni on esta el debat!

    ResponElimina
  14. El debat es la rendibilitat electoralista. Al fons no hi ha res mes...A veure qui fa la proposta mes "progre". Fins i tot aixó , ja no fa progre...Reviseu aquest progressisme i fins i tot renoveu les idees per altres mes originals i possibilistes. Ens farem un favor a tots..

    ResponElimina
  15. Brian, you are right, it was so easy, but... Era una cosa de tan de sentit comú, acabar amb un nom franquista! Aquestes coses no passen ni a Itàlia ni a Alemanya, que varen sofrir règims totalitaris. A mi em dol moltíssim, perquè no l'entenc, el vot dels regidors d'ERC, als quals jo sempre he donat suport. A més, es demostra que els partits menuts tenen les de perdre, ja que es comenta molt més el vot dels republicans que el del de CiU, que sembla que hagi passat desapercebut quan la van fer grossa igualment. A mi m'han descol·locat totalment perquè si els partits sense lligams espanyols no són capaços de tirar endavant un canvi tan senzill, com podem aspirar a que plantin cara a Madrid en coses com el finançament, l'autogovern o la promoció del català a Europa?

    ResponElimina
  16. Per cert, si no ho tinc mal entes, l'Ajuntament d'Amposta, molts i molts d'esforços per a canviar el nom de Poble nou del delta, mes haviat pocs, es mes, ara, el que la canviat semble que per sempre mes, ha estat la Generalitat, i a l'ajuntament, pel que vaig sentir a l'alcalde, ja li anava be el canvi de fet que no de dret.

    ResponElimina
  17. Nomes hi ha un fet inquestionable:
    No es veritat que " TOTS SON IGUALS" ..pero collons, cada dia s'hi semblen mes.

    ResponElimina
  18. Xiquets i xiquetes, lo 13 de giner i la mare de deu de la sinta son intocables, hasta pels republicans i catalanistes, si és que el rose fa lo carinyo i qui no astá acostumat a bragues, li fan llagues..

    Este fores gamp...

    ResponElimina
  19. estic trist ja no votare mes per Erc ha demostrat que es un lacayo de les dretes no tenen vergonya

    ResponElimina
  20. Dacord, Forés l'ha cagat, però això surt ara pq ICV està fomentant el minitrasvasament i ho vol tapar!!!!

    o les desaladores són Nova cultura com diu el jefe de Forcadell!!!

    ResponElimina
  21. 11:39

    Deixat la beguda tio, estas fatal!

    ResponElimina
  22. potser al final lo poblema no son dretes u esquerres. lo poblema son los tortosins...

    ResponElimina
  23. 11:46

    No soc jo , però fa 10 minuts , que no puc parar de riure mels he llegit tots.

    Atarosses

    ResponElimina
  24. TAn sols dir que el dialecte tortosí no és llengua mal parlada. En molt aspectes, parlem molt millor que els de Barcelona. Quan Montilla diu "como" al lloc de "com", està parlant malament lo català. Però si està intentant paralar-lo bé, això no ha de ser motiu de escarni per part de ningú. Molt castellanoparlants que porten vivint aquí més de vint anys, encara no saben paralar ni intencions de saber-ne.

    ResponElimina
  25. Forcadell ves a pega una volta per
    Tortosa i te adonaràs que vas tor.

    ResponElimina
  26. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  27. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  28. De veritat que no ho puc entendre...

    Li ha passat pel cap al senyor Forcadell, consultar amb els veins del "13degener" que els hi sembla això que ell proposa?

    Crec que al barri fan falta moltes més coses que no cambiar el nom. L´antic centre escolar del "13degener", al barri no li aporta res i creiem que aquesta es una cosa per la que lluitar. Fer que fos d´equipaments per al barri.

    L´estat de certes parts, el parquet, vigilancia, bandes rugoses per que els "tarats" no corrin tant per el barri....

    Hi han tantes coses i ens surten amb el nom!!!!

    Per si algú s´ho pregunta..... la majoria dels veins estem contents amb el nom del barri.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta