8 de febrer del 2008

Urbanisme aprova un pla parcial amb 650 habitatges a la Ràpita i el POUM de Tivenys

La comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va aprovar ahir el pla parcial Porta Nord de Sant Carles de la Ràpita, que permetrà construir 650 habitatges nous en una superfície d'unes 9 hectàrees. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va explicar que el 73% del sòl serà d'ús públic i que només el 27% del sòl del pla parcial es destinarà a usos privats. Amb tot, Solà va detallar que la comissió havia decidit introduir-hi tres prescripcions. En primer lloc, l'Ajuntament rapitenc ha de suprimir un dels vials previstos, que baixava cap a la zona d'hortes, ja que hauria tocat l'espai de la timba. A més, el pla també haurà de reservar un 50% de sostre comercial a les plantes baixes dels edificis situats al vial principal, l'antiga carretera N-340, per garantir que els nous habitatges tinguin comerç de proximitat. L'últim requisit, segons Solà, és que el consistori rapitenc haurà d'assenyalar en quin lloc del pla parcial se situaran els habitatges protegits, que hauran de ser el 40% dels que es construeixin finalment.
D'altra banda, la comissió d'Urbanisme també va fer ahir l'aprovació definitiva del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Tivenys, que planteja un creixement de 4,5 hectàrees. Solà va explicar que el POUM preveia una densitat d'edificabilitat massa alta, amb uns 300 nous habitatges unifamiliars, que finalment s'han reduït a uns 180. La comissió només ha autoritzat dues peces de creixement al sud i al nord de l'actual nucli urbà, mentre que va preferir no permetre un tercer eixample, en una zona amb massa pendent per la proximitat de la muntanya. A més, Urbanisme també va aprovar el pla especial de la línia elèctrica que garantirà el subministrament del polígon industrial Catalunya Sud.

El Punt (8-Febrer-2008)

2 comentaris:

  1. L'Ajuntament Rapitenc hauría de replantejar-se el que esta fent..Si el que vol es omplir la caixa, ja va bé. Si pensa que els promotors estan per alegries en un poble on hi ha mes d'un 50% de vivenda buida, la cosa cambia.
    Podeu fer el que volgueu, altra cosa sirá el vendre....

    ResponElimina
  2. Poder aquest any no els vendran, ni el proper, i ni tant sols poder els construiran fins al 2010, però la possibilitat estarà, i ja arribaran els millors temps.

    Quan sentiu aquestes coses no exagereu, que la nostra vida és curta, però tot arriba algun moment.

    I si la construcció es dolenta, i els ajuntaments no tenen diners, poder los que manen podrien fer alguna cosa, millorar el finançament dels ajuntaments i poder no caldria construir tant.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta