16 de febrer del 2008

La Generalitat impulsa la construcció de 2.345 pisos en tres noves urbanitzacions estratègiques de les Terres de l'Ebre

El govern implicarà els ajuntaments i el sector privat per fer 1.100 habitatges nous a Amposta, uns 900 a Tortosa i més de 300 a Móra d'Ebre

El govern de la Generalitat va presentar ahir la creació de les anomenades àrees residencials estratègiques, un centenar de noves urbanitzacions que permetran construir més de 90.000 pisos en 86 municipis de Catalunya, amb l'objectiu de resoldre l'actual dèficit d'habitatges de protecció oficial. En el cas de les Terres de l'Ebre, la planificació del govern català preveu l'impuls a tres àrees residencials a Tortosa, Amposta i Móra d'Ebre, que representaran la construcció de 2.345 pisos, la meitat dels quals seran habitatges protegits.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va valorar molt positivament la inclusió d'un sector de la ciutat com a àrea residencial estratègica. En concret, la Generalitat impulsarà la construcció de 900 habitatges al raval de la Llet. El més positiu, segons Bel, és que s'incrementa el nombre de pisos de protecció oficial (50%), però també que la zona estarà urbanitzada en poc temps, amb tots els serveis construïts i la conseqüent cessió de terrenys per a nous equipaments. A l'Ajuntament no li caldrà presentar un recurs per desbloquejar la requalificació d'una part del sector del raval de la Llet en la zona urbana, una estratègia que Tortosa no ha pogut aprofitar per aixecar la suspensió que pesa sobre els plans parcials de les quatre hortes, situades en zona inundable.
Les altres ciutats de l'Ebre en què també hi haurà dues àrees residencials són Amposta i Móra d'Ebre. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, va rebre la proposta de la Generalitat amb molta satisfacció, ja que el sector afectat ja és una zona urbanitzable i activa al nou pla d'ordenació urbana, entre el pla de millora del cementiri Sud i la projecció del carrer Tarradellas, i entre l'avinguda de Santa Bàrbara i l'eix de l'Ebre [veure imatge]. Segons Ferré, en aquest sector s'hi podria construir un miler d'habitatges (1.100 pisos, segons la documentació facilitada ahir pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques). D'altra banda, l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, també va dir que és una proposta molt interessant, ja que la capital de la Ribera d'Ebre té un dèficit important en pisos de protecció oficial. Duran va confirmar que es construiran uns 300 habitatges, però que encara no saben en quina zona. Per la seua banda, el responsable d'Acció Territorial a l'Ebre, Antoni Sabaté, va destacar que la creació de les àrees residencials estratègiques es tracta d'una notícia molt important per al territori i per al país, ja que solucinoarà la falta d'habitatges protegits i permetrà reactivar el sector immobiliari.

El Punt (16-Febrer-2008)

Més informació:
-El govern executa 100 urbanitzacions noves per fer més de 90.000 habitatges (El Punt)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta