16 de febrer del 2008

Els veïns del pla parcial Portal Sud de Tortosa volen fer compatible l'ús residencial i l'industrial

La regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, va garantir ahir que l'Ajuntament tirarà endavant el pla parcial Portal Sud «sempre que siga viable des del punt de vista econòmic». Amb aquestes declaracions, Roigé va replicar les declaracions del portaveu del PSC, Joan Sabaté, que fa uns dies va advertir que el govern municipal no havia inclòs el pla Portal Sud al seu pla d'acció municipal (PAM). «No acceptem que se'ns digui que no el tirem endavant perquè tenim alguna cosa a amagar, ja que Sabaté tampoc va aprovar-lo quan va ser alcalde», va recordar Roigé. La regidora d'Urbanisme també va assenyalar que el consistori encara està determinant la viabilitat econòmica del pla parcial, i que a més hi ha un recurs d'alçada del grup de veïns afectats per l'operació urbanística, que encara s'ha de resoldre.
Segons Roigé, els veïns reclamen que al sector siga compatible l'ús residencial i l'ús per a indústries aparador, o bé que la conselleria de Política Territorial declari la zona com a no urbanitzable. De fet, els plans parcials de les zones Nord i Centre del sector Portal de Tortosa, amb més de 150.000 metres quadrats, ja es troben en una fase molt avançada de la seua tramitació, per facilitar la implantació de la indústria aparador a l'esquerra de l'autovia Tortosa-l'Aldea. En canvi, el pla Portal Sud, amb 55.000 metres quadrats, es troba encallat des del 2004, quan l'Ajuntament va aturar-lo perquè era «inviable». A més l'informe del 2006 del síndic de greuges, Rafel Ribó, va incloure les queixes dels veïns, que ara han presentat un recurs d'alçada. «Ara mateix, l'Ajuntament té diferents informes contradictoris, sobre la viabilitat de tirar endavant el pla, pagar les indemnitzacions i reallotjar les famílies afectades», va afirmar Roigé.

El Punt (16-Febrer-2008)

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta