22 de febrer del 2008

L'Ajuntament de Tortosa decideix mantenir intermitents els semàfors de l'Eixample

Els veïns del Centre-Nucli Històric també volen l'obertura del carrer Sant Blai a les nits

L'Ajuntament tortosí ha decidit mantenir de color taronja i amb intermitències els semàfors dels carrers de l'Eixample, tal com ha fet durant els últims mesos. La mesura, que s'havia provat a petició dels veïns del Centre-Nucli Històric i dels comerciants, ha servit per constatar que hi ha menys embussos, especialment a les hores d'entrada i sortida a les escoles.

La regidora de barri de la zona centre, Matilde Villarroya, va explicar que la prova dels últims mesos ha estat molt positiva, ja que la nova regulació semafòrica ha millorat el trànsit. Amb tot, Villarroya va demanar als ciutadans que respectin la nova prioritat de pas, ja que, tot i que els semàfors es mantindran amb els llums intermitents i de color taronja, cal respectar els senyals verticals de parada i de cedir el pas. Durant els últims mesos els semàfors dels carrers Cervantes, Despuig i Ramon Berenguer IV han funcionat d'aquesta manera per comprovar si es produïen menys embussos en els moments de més trànsit, com ara les hores d'entrada i sortida a les escoles. Segons l'Ajuntament, la prova va fer-se a petició de l'Agrupació Centre Comercial Tortosa, del col·legi Sagrada Família i de l'associació de veïns Centre-Nucli Històric.
Amb tot, la presidenta veïnal, Caritat Garcia-Celma, va matisar que la mesura no s'havia sol·licitat en cap reunió oficial, tot i que alguns veïns sí que ho han demanat a títol individual. Garcia-Celma va recordar que l'entitat sí que ha demanat a l'Ajuntament un altre tipus de regulació semafòrica a la cruïlla de l'avinguda Felip Pedrell amb el carrer Pintor Gimeno, així com l'eliminació dels pilons a la zona de vianants del carrer Sant Blai. «Com a mínim, haurien d'abaixar els pilons fora de l'horari comercial i sobretot a les nits, per incrementar la sensació de seguretat i per facilitar l'accés als veïns i als vehicles d'emergència», va dir la presidenta.

El Punt (22-Febrer-2008)

14 comentaris:

  1. Vos puc asegurar de primera ma, que esta mesura dels semàfors funciona al 100%. Jo visc a Sant Llàtzer i temps atras quan funcionaven los semàfors, de casa meua a la Consolació, raro era el dia que no tardés d'un quart a vint minuts en arribar. Ara, rellotge en ma i en hora punta, 5 minuts.....ma de sant !!!!

    ResponElimina
  2. jo crec que els pilons del Carrer Sant blai, haurien d'estar baixats fora de l'horari de comerç!

    A més crec que seria un punt positiu per als veïns del carrer i per la seguretat d'aquest últim!

    ResponElimina
  3. com que no en sabia la rao, jo fa mesos que maleixo els "+++" que no poden fer ni que funcionen els semaforos! Si ara tot va millor, pos que els treguin del tot, no? perque tenir los "apagats" no sé quin sentit te?
    A Holanda hi ha pobles que no tenen cap senyal de transit, ni semafors, ni pintura en terra, ni divisio entre vorera i carrer ... i diuen que funcionen. Dieun que aixi els conductors, i els peatons, van molt mes vius, i mes educats.
    Si treguen els pilons de Sant Blai, que els porten a la plaça del coli del Temple ja que alli hi aparca també tothom qui pot.

    ResponElimina
  4. crec que la mesura dels semafors es molt asertada, però demano que als carrers que tenen "STOP" o un "cediu el pas", que marquin les senyals horitzontals. Crec que evitaria més d'un ensurt.

    ResponElimina
  5. hem passat de 20 minuts de retencions a 3 o 4 minuts com a molt

    ResponElimina
  6. soc un vei del C/de l'Angel i estic completament d'acord amb la propsta de l'associació de veïns de obrir la zona peatonal fara d'horari comercial.
    P.D: quan es diu d'obrir la zona peatonal volem dir tots els carrers que l'emvolten com C/Mercaders i el C/Montcada.

    ResponElimina
  7. Els semàfors del cruse de la Rambla Felip Pedrell i el C/Pinto Gimeno, s'haurien de regular per tal que la sortida de Pintor Gimeno estès entre 5 i 10 segons més en verd. Però tampoc es pot posar molt més temps, ja que el dia que els van inaugurar van posar molt de temps i la cua dels que baixaven del pont arribava a Roquetes (i no estic exagerant), però entre poc i massa hi ha un terme mig.

    ResponElimina
  8. Podrien col•locar els semàfors mes a prop els uns dels altres (no com ara que un està a Descarrega l’altre a l’Schlecker i l’altre a quasi a 10 metres del la cruïlla.
    Si els ajuntessin s’evitaria més d’una trompada, ja que quan el de Pintor Gimeno es posa verd, l’últim que a passat per un dels altres dos semàfors encara no ha passat per davant del encreuament. Per cert aquest mati quan sortia d’aquests carrer m’he adonat que pels matins no veus si esta verd o roig, a causa del Sol. Per què no els col•loquen com els que han posat ara a la plaça Corona d’Aragó (o els que hi ha davant del rivera), que són de tecnologia LED i es veuen moltissim, gasten menys i durem molt més temps.

    ResponElimina
  9. Ja que anem de semafors:
    surtin pel carrer Pintor Gimeno ( amb el semafor en verd, clar) al arrivar a l'encreuament amb Felip Pedrell, em trobo amb un cotxe, venin per l'esquerra que havia arrancat del semafor de l’Schlecker(vaja amb l'alemany), al recriminar-li l'accio, i un policia local que ho veu, em diu: " voste ha de anar amb precaucio". Jo diria que si et trobes algu a l'encreuament despres de passar en verd, es perque l'altre, fent honor al color, ha passat en carbassa com a minim.

    Un altra situacio conflictiva: Si surts del semafor de davant del Ribera i vols situar-te al carril de la dreta per anar cap amunt a l'estacio, et troves que els que venen del carrer ronda d'ocks tambe tenen verd i mentre tu esperes que acaven de passar, els 2/3 cotxes que tens detras i volen continuar pel seu carril, quant arriven a l'encreuament amb el carrer cervantes, es troven amb els que baixen de la plaça d'Alfonso, que ja tenen verd, i tenen logicament preferencia i representa un perill inesperat.

    No tinc molt fresc ( pel temps)el codi de circulacio i a la foto que acompanya la noticia, Gustau, es veu l'encreuament del carrer Cervantes amb el Despuig, i pregunto: si en els dos casos hi ha un semafor amb intermitencia, i a mes al Cervantes un senyal de cediu el pas, Qui te preferencia?

    ResponElimina
  10. Jo no ho sé en este cas - - pero, seguint amb el tema, m'han dit (un profe de autoescola) que al meu poble, Anglaterra, si hi ha un senyal vertical/horiz. , aixo sempre te preferencia sobre qualsevol semafor. Per tant, per example, el Stop a Aldea, al costat del semafor per entrar el N340, s'hauria de respectar (legalment) encara que el semafor estigui verd!! I a Tortosa, jo ficaria o senyals o semafors pero no les dos coses.

    ResponElimina
  11. vaja profe d'autoescola... i vaja polèmica: qui hagi posat els pilons al carrer que els trague, jo descarrego centenars de caixes a la setmana i m'en recordo molt de qui va tindre la idea de posar els pilons dels nassos.
    Alta politica municipal.

    ResponElimina
  12. el codi de circulació diu:

    1. s'hi hi ha un semafor aquests predomina sobre qualsevol senyal vertical o horitzontal, sempre que no hi hagui un agent de Policia.

    2. quan hi ha un semafor amb ambar, es a dir am el llum taranga intermitent (cas de la noticia), indica que has de passar amb precausió i respectant les senyals verticals.

    3. quan hi ha una senyal Vertical predomina sobre les horitzontals.

    4. quan a un cruse no hi ha cap senyal a de para qui te la dreta ocupada.

    El cas de la noticia es clar. El semafors estàn en ambar per indicar que hi ha un cruse i que tinguem precaució i per tant hem de respectar les senyals verticals.

    ResponElimina
  13. gracies pels aclariments, pero, seguin amb l'exemple, venim pel carrer Despuig a l'arribar al encreuament amb Cervantes, jo he de saber que els que baixen per aquest carrer tenen un senyal vertical de cediu el pas? i per tant no em cal observar la "norma de dreta ocupada", pero clar, jo no tinc perque saber que els que em surten per la dreta tenen el senyal, llavors hauria de parar, o no?

    ResponElimina
  14. a l'anonim de la 1.25
    Si es cert, per això estic d'acord amb l'anonim de les 3.25 en que s'haurien de pintar al terra els STOP i cediu el pas. Llavors quan tu vindries per un carrer veuries si l'altre te marcades les senyals.

    A més, no se si està, però als carrers que tinguen prioritat haurien de posar la senyal vertical que ens indiaca que tenim preferencia.

    si algú no recorda quina es la senyal de preferncia que entri a la següent web:

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Spain_traffic_signal_p1.svg/75px-Spain_traffic_signal_p1.svg.png

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta