22 de febrer del 2008

ERC de l'Ebre i la seua campanya viral

Aquesta mitjanit ha començat oficialment la campanya electoral per als comicis estatals del 9 de març. Ja vam comentar l'altre dia el cartell del PSC i el lema amb què es presenta la candidata socialista per Barcelona, Carme Chacón. Però avui us voldria comentar el cas del lema triat per ERC de l'Ebre, amb l'objectiu d'aconseguir l'elecció del flixenc Pere Muñoz com a senador. Segons els republicans, Muñoz ha de ser la veu de l'Ebre a Madrid. A primera vista, ens pot semblar un eslògan tan bo o tan dolent com qualsevol altre, però des del punt de vista del màrqueting viral és un lema brillant. No sé si està buscat o no, però l'eslògan Pere Muñoz, la veu de l'Ebre a Madrid aprofitarà el fet que La Veu de l'Ebre és un setmanari de referència en el conjunt de les Terres de l'Ebre. Una capçalera molt coneguda. Per tant, cada vegada que algú vegi el periòdic en les properes setmanes, potser se'n recordarà que Muñoz és el candidat al Senat per ERC. Indirectament, també és una bona promoció per al mitjà de comunicació, ja que els cartells i els tríptics amb el lema de l'alcalde de Flix es penjarà pels pobles del territori, i potser arribarà a moltes bústies.
Reedito:
Una prova que la campanya té efectes virals la teniu aquí, ja que Jordi Gonzalez ha escrit al seu bloc un titular en què escriu amb majúscula la Veu de l'Ebre a Madrid, com si fos el nom del setmanari.

17 comentaris:

  1. es un lema brillant per que ho dius tu? ara ets expert en marketing tb?

    ResponElimina
  2. No sóc expert en màrqueting, però una mica de comunicació política i de comunicació corporativa sí que en sé. El que jo he dit, llegeix-t'ho bé, és que em sembla brillant "des del punt de vista del màrqueting viral". Crec que ja queda prou ben explicat, però si vols més informació sobre el màrqueting viral, et recomano que miris l'enllaç a la Wikipedia que he posat.

    ResponElimina
  3. I Arasa lo de l'altra Veu que diu del lema ?, seria interesant preguntar-li, no trobes ?

    Però potser no contesta, qui sap ...

    Salut !!!

    ResponElimina
  4. Brillant " des del punt de vista de marketing viral " es com no dir res, per que aquesta campanya no es de marketing viral.

    Es el mateix que dir "es una bona campanya vista des del MEU punt de vista" .

    ResponElimina
  5. Potser no ha estat concebuda com a campanya de marqueting viral, però sí té efectes virals. Evidentment, que em sembli brillant o no és una qüestió subjectiva. No puc donar la meua opinió? És tan bona o dolenta com la teua.

    ResponElimina
  6. en això estem d'acord :)

    només faltaria que no puguessis donar la teva opinió...

    pero no estic d'acord amb el tema dels efectes virals.

    ResponElimina
  7. És que ningú et diu que estiguis d'acord.
    Jo només puc dir-te que avui ja s'ha produït un primer efecte viral (un blocaire ja ha escrit el lema amb la V majúscula, com en el nom del setmanari). Això, sense comptar que tu i jo estem parlant aquí del mateix tema.

    ResponElimina
  8. Gustau, perds facultats: mai tanta impertinencia havia provocat tant pobra reaccio.

    ResponElimina
  9. va, que com el bloc es personal pots dir allò que mes ta'grade.. i t'agrada, que es veu (de l'ebre?)

    ResponElimina
  10. NO SE SI ÉS VIRAL O NO, PERÒ MÉS ENLLÀ DE L'ESLÒGAN CAL DIR QUE PERE MUÑOZ SERÀ L'ÚNIC CANDIDAT DE TOTES LES TERRES DE L'EBRE D'UN PARTIT D'ESQUERRES (I PER TANT ANTRITRASVASISTA) QUE ESTARÀ A LES CORTS ESPANYOLES. PODEM MALVARATAR EL VOT EN ALTRES OPCIONS COM ICV QUE NO ENTRERÀ O EL PSC QUE NO PESARÀ RES DAVANT UN PSOE QUE ES VEN FINS I TOT A SA MARE PER UNA REELECCIÓ?

    ResponElimina
  11. Nen, no escrigues en maiúscula que és de mala educació.

    Pere Muñoz va a la candidatura de l'Entesa amb el PSC i IC. Per tant et recomano que t'informes un poc. Que tornis a l'escola que falta et fa i et traguis el títol d'ESO.

    ResponElimina
  12. Anem a vere, que encara no ens hem enterat que es absolutament igual d'on sigue originari el candidat?
    Que encara no tenim clar que el que fan el parlamentaris (tots)es allo que diu el partit?
    Que encara no sabem que els que son escullits com a candidats, ho son en funcio de les necesitats del partit, ja sigue en clau de rendiment electoral, necesitats organizatives, correlacio de forçes, pagament de favors, lloc de treball estable etc?.
    En serio, que encara no ho tenim clar tot aixo?
    Heu vis mai algun parlamentari retratar-se publicament fent preguntes al govern o intervenint en favor dels seus electors si aixo vol dir anar en contra del seu partit?
    Llavors, perque tanta comedia i demagogia amb la procedendia de cada un dels candidats.
    Que conste que no necesariament critico la situacio, simplement constato els fets. No tinc clar que hagi de ser molt diferent, perque per una altra part, si tothom defenses el seu tros de terra o territori, qui es preocuparia pel conjunt?

    ResponElimina
  13. Per cert vaig estar a l'acte d'inici de campanya a Tarragona i em van sorprendre les paraules de l'alcaldessa de La Fatarella. Va dir estar en contra de la central tèrmica de La Faió, del cementiri nuclear i de no sé quines altres coses, però CAP REFERÈNCIA ALS PARCS EÒLICS! Això en política, quin nom té?

    No us encaparriu en penjar-me cap etiqueta. No sóc ni militant, ni simpatitzant, ni votant de cap partit concret. Només sóc un ciutadà de l'ebre.

    ResponElimina
  14. L'alcaldessa de la Fatarella no va fer referència als parcs eòlics amb molt bon criteri: en unes eleccions espanyoles, el més normal és que es parli de temes que són competència del govern espanyol, i els parcs eòlics són competència d'Indústria si no m'equivoco, o de Medi Ambient, però de la Generalitat de Catalunya.

    ResponElimina
  15. I llavors què pintava al míting?

    ResponElimina
  16. Sóc Jordi ,lo de la majúscula no s'ha fet en cap intenció, ara es canvia.Intentaré que no passi més.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta